Προς το περιεχόμενο

Αποχαιρετισμός (μετ’ επεξηγήσεων) από τον Lost Highway


l.h.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Σχετικά με την φαιδρή και συνάμα απρόσμενη διαγραφή μου από το noiz, θα ήθελα να δώσω κάποιες διευκρινήσεις. Προφανώς, το post αυτό έρχεται «αργοπορημένο», αλλά δεν έχει τόση σημασία, αφού το δημοσιεύσω για λόγους τάξεως κι όχι χάριν κάποιου πρακτικού ζητήματος.

 

Δεν έχω εκφράσει ποτέ την άποψή μου με "ελαφρά συνείδηση" (όπως υποστήριξε ο Yameth), είναι λοιπόν προφανές ότι η θέση μου δεν έχει αλλάξει πάνω στα συγκεκριμένα ζητήματα. Θέλω όμως να αποσαφηνίσω όσα έγραψα. Επιλέγω τη δημοσίευση στο φόρουμ και όχι την αποστολή προσωπικού μηνύματος στον Διαχειριστή, αφού και η ίδια η διαγραφή μου συνέβη χωρίς να προηγηθεί κάποιο προσωπικό μήνυμα.

 

Γνωρίζω ότι ένα εκτενές post είναι "καταδικασμένο" να μην διαβαστεί ή έστω να διαβαστεί "διαγώνια" από την πλειοψηφία των μελών –με ό,τι αυτό σημαίνει όσον αφορά στην ευστοχία των απαντήσεων που συνήθως ακολουθούν- γι’ αυτό και οι δημοσιεύσεις μου φρόντιζα να είναι λιτές και σύντομες, όμως, σε αυτό το τελευταίο μου "λαθραίο" post, επιτρέψτε μου να μακρηγορήσω. Σε καμία περίπτωση, δεν αιτούμαι την επανένταξή μου στο φόρουμ. Όπως προείπα, το κάνω για λόγους τάξεως: Για να αποσαφηνίσω την άποψή μου (αν επιτρέπεται).

 

Σχετικά με την άποψή που εξέθεσα περί σεμιναρίου setup:

 

Όσο δυσνόητο και να είναι από την πλειοψηφία των μελών, η άποψή μου σχετικά με το θέμα του σεμιναρίου setup ήταν κοντά στη "λογική" του Yameth:

Ένα σεμινάριο εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γίνει δωρεάν (για λόγους που αναφέρθηκαν ούτως ή άλλως -ενοικίαση χώρου κλπ). Η δική μου ένσταση είχε να κάνει με τον τρόπο που "παρουσιάστηκε": Όταν, σήμερα, οι γνώσεις περί setup δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο κάποιων "μάγων" (όπως συνέβαινε πριν πχ 20 χρόνια), όταν το internet βρίθει από (δωρεάν) βίντεο, άρθρα και φωτογραφίες επ' αυτού, είναι διαφημιστικά "άγαρμπο" το να "προμοτάρει" κανείς την τιμή του εισιτηρίου ως συμφέρουσα, συγκρίνοντάς την μόνο με το κόστος ενός "παραδοσιακού" setup (από κατάστημα) -λες και αυτός είναι o μοναδικός τρόπος για να σετάρει κανείς την κιθάρα του. Αυτό ήταν το μοναδικό ζήτημα που με ενόχλησε και σχολίασα, διότι ένιωσα προσβεβλημένος από αυτό που διάβασα. Ούτε έδωσα links για βίντεο περί setup, ούτε προσφέρθηκα να το κάνω εγώ.

 

Κάνω έναν παραλληλισμό: Είναι σαν σε ένα χωριό να μαζεύουν όλοι οι κάτοικοι μήλα από μηλιές (που φύτρωσαν σχετικά πρόσφατα) και κάποιος έμπορος (που υπήρχε πριν φυτρώσουν μηλιές στην περιοχή) να επιμένει να πουλάει τα μήλα του 10€/κιλό. Έρχεται λοιπόν ένας νέος έμπορος και πουλάει μήλα στην τιμή των 9€/κιλό, αναφέροντας μόνο το ότι ο παλαιός τα πουλάει 1€ ακριβότερα (άρα είναι συμφέρουσα η τιμή του νεότερου). Μα δεν πρέπει, καλέ μου νέε, να συνυπολογίσεις το γεγονός ότι πλέον υπάρχουν μηλιές στο χωριό και ο κόσμος έχει μάθει να μαζεύει μήλα δωρεάν και ότι ο παλαιός έμπορος δεν αποτελεί πια μονόδρομο για όσους θέλουν να φάνε μήλα; Ή έστω να μην εθελοτυφλείς επ' αυτού;

 

Την στιγμή, λοιπόν, που εκφράζω την άποψή μου πάνω σε μια ρεαλιστική βάση, διαβάζω διάφορα αφελή post, στα οποία υποστηρίζουν οι γράφοντες ότι το σεμινάριο έπρεπε να γίνει δωρεάν. Κατανοώ τον νεο-ρομαντισμό τους, όμως δεν ταυτίζομαι με αυτόν ούτε κατά διάνοια, αφού επί της ουσίας βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

 

Επιπλέον, κατανοώ (και μελετώ) τις συμπλεγματικές κοινωνικές συμπεριφορές, παρολ' αυτά δεν τις ασπάζομαι ούτε κατά προσέγγιση. Είναι (κοινωνικώς) πρόδηλο πως όταν κάποιος σε εμπιστεύεται για να συνδράμεις στην ομαλή λειτουργία ενός φόρουμ, εσύ (έστω από απλό φιλότιμο -διαλέγω την πιο αγνή εκδοχή) θα στηρίξεις την προσπάθειά του -ακόμα κι αν off the record έχεις ενδεχομένως τις αντιρρησούλες σου. Η κωμωδία όμως λαμβάνει χώρα (και) όταν οι ατάκες δεν μοιράζονται σωστά: Το σεμινάριο υποστηρίχθηκε από κάποιον που για χρόνια τάσσεται υπέρ του diy setup, επιπρόσθετα το -τελικά αποτυχημένο- αστείο που έκανα (περί κούτελου) χρησιμοποιήθηκε για να γελοιοποιηθεί (δηλαδή να αποδυναμωθεί) η συνολική μου άποψη, ενώ, τέλος, γράφτηκε (και με απόλυτη σιγουριά μάλιστα) ότι εγώ δεν επιθυμώ να επανέλθω -κάτι σαν να προκάλεσα την τύχη μου- ενώ ουδέποτε υποστήριξα ότι γράφω "με το ζόρι". Όλα αυτά, μαζί με την μετακύληση της κωμωδίας σε φαρσοκωμωδία, με έκαναν να συνεχίζω να γράφω την γνώμη μου, πιστεύοντας (μάλλον αφελώς –όπως αποδείχθηκε) ότι μπορώ να συνδράμω στην εκλογίκευση της συζήτησης.

 

Σχετικά με την άποψή που εξέθεσα περί noiz:

 

Προσπαθώντας, λοιπόν, να βάλω την κουβέντα σε ένα αυλάκι εποικοδομητικό (για να σταματήσει και το ανέκδοτο με το δωρεάν setup), έθεσα μια αυτονόητη βάση, που λέει ότι:

Το Noiz δεν έχει στηθεί χωρίς χρήματα, ούτε χαρίζεται ο χώρος της database, ούτε καβατζάρεται τζάμπα η διεύθυνση noiz.gr, ούτε τα βρήκε όλα έτοιμα ο Yameth. Είναι προφανές ότι (για κάθε φόρουμ) χρειάζονται οι διαφημίσεις και, ενδεχομένως κάποιες άλλες ενέργειες από τον (εκάστοτε) Διαχειριστή (όπως, εν προκειμένω, η διοργάνωση του εν λόγω σεμιναρίου), ο οποίος πρωτίστως θα κοιτάξει να μην "βάζει από την τσέπη του" και, αν όλα πάνε καλά, να έχει και κέρδος (γιατί όχι εξάλλου; ). Όποιος πέφτει από τα σύννεφα με αυτή την τρομερή αποκάλυψη, ας μην συνεχίσει το διάβασμα κι ας στρώσει μάγουλο για επερχόμενες κοινωνικές σφαλιάρες (γενικότερα). Όποιος έχει βγει έξω από τη γυάλα του, αντιλαμβάνεται ότι αυτά που γράφω είναι αυτονόητα –και σε καμία περίπτωση προσβλητικά. Ως εδώ καλά;

 

Συνεχίζω τους (φυσιο)λογικούς συνειρμούς. Αυτό που κάνει το noiz να ξεχωρίζει από οποιοδήποτε άλλο (ελληνικό πρωτ' απ' όλα) forum, αυτό που κάνει αρκετά μέλη να "αποχωρούν" σιχτιρίζοντας και μετά να επανέρχονται (με δική τους θέληση), αυτό που κάνει πολλές συμβίες να αναθεματίζουν με την "μονίμως κίτρινη οθόνη" στο pc του αγαπημένου τους, δεν είναι ούτε το πλήθος των πληροφοριών και απόψεων που κοινοποιούν τα έμπειρα μέλη, ούτε το ότι βρίσκουμε εύκολα λύση στο πρόβλημά μας, ούτε το ότι πουλάμε γρήγορα την κιθάρα μας. Είναι, βεβαίως, όλα αυτά μαζί, αλλά κυρίως είναι αυτή η "εθιστική" (πολλές φορές και "εκρηκτική"...) ατμόσφαιρα/χημεία ανάμεσα στα μέλη, που η Διαχείριση (από την πλευρά του Yameth και των modulators) επιτρέπει να υπάρχει. Ένα ύφος διαχείρισης που, όπως καθημερινά αποδεικνύεται, επιθυμεί η πλειοψηφία των μελών. Πουθενά αλλού (απ' όσα φόρουμ έχω δει) δεν μπλέκεται τόσο "αβίαστα" το off-topic με το on-topic στοιχείο. Πουθενά αλλού δεν συνυπάρχουν οι τεχνικές πληροφορίες για τις βόλτες της βίδας του μαγνήτη με εσωτερικά αστεία (βλπ "regards", "έχεις μεγάλο δίκιο φίλε" κλπ). Πουθενά αλλού, δεν εκτροχιάζεται τόσο γρήγορα (και μάλιστα πιάνοντας εύκολα τελική ταχύτητα ντελαπαρίσματος) κάποιο θέμα, γεμίζοντας 20 σελίδες που αγγίζουν πολλές φορές τον σουρεαλισμό -το οποίο θέμα διαβάζουν ταυτόχρονα 25 χρήστες. Και φυσικά, οι Μπυροποσίες είναι σπάνιο φαινόμενο σε άλλα forum. (Αναφέρομαι πάντα σε φόρουμ τεχνικής κατεύθυνσης, όπως το noiz, κι όχι σε φόρουμ εκ των πραγμάτων στημένα για γνωριμίες, χαβαλέ κλπ). Μάλιστα, το ότι θεώρησαν κάποιοι πως το σεμινάριο θα ήταν δωρεάν, συνέβη εξαιτίας της χαλαρής και φιλικής κατάστασης που (καλώς) υπάρχει στο παρόν forum.

 

Είναι, λοιπόν, αυτό το κλίμα που κάνει το noiz να είναι ένα ζωντανό διαδικτυακό καφενείο, παρά τις όποιες κατά καιρούς ενστάσεις που έχουν εκφράσει διάφορα μέλη. (Εάν ενθυμείστε, είχα κάποτε προτείνει -για τη βελτίωση της λειτουργίας του noiz- να μην κόβονται τα offtopic post, αλλά τουλάχιστον να επισημαίνονται με κάποιο σημάδι οι ορθές (σε τεχνικά ζητήματα μόνο) απαντήσεις, ούτως ώστε και πας ενδιαφερόμενος να βρίσκει λύση και να συνυπάρχει το offtopic στοιχείο του χαβαλέ, για να διατηρείται ένα ευχάριστο κλίμα.

 

Φανταστείτε τώρα τι θα γινόταν, αν στο noiz εφαρμοζόταν αυστηρό modulation: Όλα τα offtopic θέματα/post (αναλογιστείτε για τι αριθμό μιλάμε) θα σβήνονταν χωρίς προειδοποίηση (στην καλύτερη) ή θα γινόταν παράλληλα και μια σύσταση (μέσω pm) στο εκάστοτε μέλος (στη χειρότερη). Πολλά μέλη θα είχαν διαγραφεί, όχι εξαιτίας κάποιου προσωρινού "ατοπήματος", αλλά επειδή θα παρέβαιναν κατ' εξακολούθηση (και χάριν ακίνδυνου πληκτρολογιακού τσαμπουκά) τους κανονισμούς του φόρουμ -όπως έχει γίνει πλειστάκις στο noiz (βλπ. κεφαλαία, Greeklish, ανάρμοστη γλώσσα, θέματα πολιτικού περιεχομένου κλπ). Πολύ περισσότερα μέλη θα είχαν "αποθαρρυνθεί" από το κόσμιο ύφος της κοινότητας, τα αστειάκια -όπως και οι μπανάνες- θα ήταν κομμένα (αφού όποιος θα τα επιχειρούσε, δεν θα έβρισκε ανταπόκριση). Τι θα έμενε; Ένα πολύ τακτοποιημένο φόρουμ, χωρίς διπλά θέματα, με στεγνές απαντήσεις, σαφείς τοποθετήσεις, σοβαρότατο ύφος, τίποτα περιττό, κάτι σαν ένα τεράστιο διαδικτυακό faq. Όποιος θα το διάβαζε (όποτε θα προέκυπτε πρόβλημα), θα έβρισκε απαντήσεις και λύσεις, αλλά η επισκεψιμότητα του site θα πήγαινε στον αγύριστο. Αν λοιπόν, αγαπητέ αναγνώστη, ήσουν ο Διαχειριστής κάποιου φόρουμ και υπήρχε η δυνατότητα να έχεις και κάποιο (μικρό ή μεγάλο) οικονομικό όφελος, ποια από τις δύο περιπτώσεις θα επέλεγες;

Προφανώς, σε καμία περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι το noiz στήθηκε έχοντας στόχο το κέρδος ή ότι ήταν εξαρχής μεθοδευμένη η χαλαρή διαχείριση (εξάλλου, μπορεί ο Yameth να είναι ένας ήπιων τόνων άνθρωπος -δεν τον έχω γνωρίσει- και αυτή η στάση να του βγαίνει αβίαστα), αλλά όταν βλέπεις ότι κάτι "κυλάει" (και το noiz κυλάει καλά), δεν υπάρχει λόγος να το αλλάξεις. Και πάλι αναρωτιέμαι, τι το κακό υπάρχει σε αυτά που έχω γράψει;

 

 

Πάνω σε αυτά, ο Yameth –αφού με διέγραψε ακαριαία, (ίσως για να πάψουν τα «επικίνδυνα» σχόλιά μου, ίσως επειδή απλώς παρεξήγησε τα γραφόμενά μου)- έγραψε:

 

Lost_Highway και μόνο για την απαξιωτική σου αναφορά (φυσικά αυτό συμβαίνει όταν κάποιος έχει βήμα για να πεί και τη μεγαλύτερη μπούρδα και το δικαίωμα αυτό σέβεται η παρούσα κοινότητα και ο admin) θα εφαρμόσω κατ εξαίρεση, και ειδικά για σένα, το moderation που προτιμάς. Αυτό δεν θα έκαναν οι αδέκαστοι moderators στα "σοβαρά" φόρουμ;

You are banned my friend for being disrespectful to our forum.

Οχι γιατί μειώνεις με κάθε τρόπο το κύρος του σεμιναρίου που αφορά μόνο όσους θα συμμετάσχουν, αλλά γιατί είναι προφανές ότι δεν εκτιμάς την διαχείριση του φόρουμ.

Ακόμα και εκεί βλέπεις πράσινα ανθρωπάκια που σου τη στήνουν.

ΥΓ - Μειώθηκαν τα μέλη γαμώτο... τι θα πω στην Coca Cola τώρα...

Μπορεί να μην καταλάβατε τη σοβαρότητα της καταγγελείας που έκανε το τέως μέλος, που θεωρεί ότι ανέχομαι προσβλητικές συμπεριφορές που γίνονται κατά καιρούς με ελαφρά συνείδησή, σαν τη δική του και άλλων, όπως πχ σε αυτό το θέμα, για να... μη μειωθεί το εμπορικό μου κέρδος!

Ρε όξω ρε...

 

 

Το "ανησυχητικό" (κοινωνιολογικά, αν το δούμε) είναι ότι κανείς δεν κατάλαβε τι εννοούσα (ή έστω, αν κατάλαβε, δεν έγραψε ότι υπάρχει μια παρεξήγηση). Αντιθέτως, οι περισσότεροι αρκέστηκαν στην ερμηνεία του Yameth. Κι αν κάποιος εξέφρασε την αντίρρησή του, ως προς τη διαγραφή μου, έκανε απλώς αναφορά στον "πρότερο έντιμο βίο" μου ή στο ότι "δεν παρασύρθηκα και ΤΟΣΟ, ώστε να μου αξίζει η διαγραφή"... Αστεία πράγματα.

 

Όπως και να ’χει, σέβομαι την απόφαση του Yameth (αυτό το γνωρίζουν κι όσοι έχουν μιλήσει μαζί μου κατ’ ιδίαν), όσο κι αν, κατά την ταπεινή μου γνώμη, η διαγραφή μου ήταν σπασμωδική κίνηση ή/και απόρροια παροδικού εκνευρισμού από την πλευρά του.

 

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία. :)

Χάρηκα για τη γνωριμία. :)

 

Σας χαιρετώ πέρα για πέρα, :)

Lost Highway

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 43
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κάποιες επισημάνσεις για τα τρία διαφορετικά σκέλη...

 

To πρώτο τμήμα του ποστ σου, συγγνώμη που θα στο πω έτσι, δεν με ενδιέφερε καθόλου (αμερικανιστί και σε πιο έντονο ύφος: I couldn't give a rat's ass) γιατί αφορούσε πάλι το θέμα του σεμιναρίου, που τουλάχιστον κατ'εμέ είναι "πεθαμένο" (το θέμα, όχι το σεμινάριο) μιας και ειπώθηκαν τόσα πολλά που δεν αξίζει να ειπωθεί τίποτα περισσότερο.

 

Το δεύτερο τμήμα του ποστ σου μιλάει για τη λειτουργία του φόρουμ και είναι πολύ ενδιαφέρον, καλοδιατυπωμένο και οξυδερκές, και χάρηκα που το διάβασα.

 

Το τρίτο και τελευταίο μιλάει πάλι για την κίνηση της διαγραφής, η οποία αν και κατά τη γνώμη μου βεβιασμένη και πραγματοποιημένη εν βρασμώ ψυχής, είχε σίγουρα αιτιολόγηση. Γιατί; Διότι η επιμονή/εμμονή στην διατυπωμενη σου θέση είχε ισχυρές αποχρώσεις εγκάθετης τοποθέτησης, τις οποίες επειδή εκτιμώ ότι είσαι ιδιαίτερα ευφυής και καλλιεργημένος (δεν κάνω πλάκα) θεωρώ αδύνατο να μην τις είχες αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτά...

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για το σεμινάριο, με κάλυψε ο bloody, το έχουμε ψοφήσει το θέμα.

Επίσης συμφωνώ ότι ήταν ενδιαφέρουσα η άποψή σου περί λειρουργίας του Noiz, άσχετα αν με εκφράζει προσωπικά ή αν συμπίπτει με τη δική μου γνώμη.

 

Αυτό που εξακολουθώ να παρατηρώ είναι ότι όντως βγάζεις την πεποίθηση ότι υπάρχει ένα κρυφό σχέδιο πίσω από τη διαχείριση του Noiz. Αυτό έγινε έκδηλο στο τότε θέμα, γίνεται ακόμη πιο έκδηλο τώρα και δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιο περιθώριο αμφισβήτησης αυτής της δήλωσης.

 

Δεν ξέρω αν αρέσκεσαι σε θεωρίες συνομωσίας, μπορώ όμως να σου πω με βεβαιότητα ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην περίπτωσή μας. Ενδεχομένως να μη σου αρκεί ο λόγος μου αλλά δεν έχω κάποιον άλλο τρόπο να τεκμηριώσω τα λεγόμενά μου, δυστυχώς.

Επιπλέον, θεωρώ ότι έχεις τις γνώσεις για να καταλάβεις ότι πολλές φορές δεν επιδιώκουμε μια κατάσταση, μπορεί να προκύψει και συνεχίζει να υπάρχει επειδή μας αρέσει. Όχι λόγω βόλεψης ή σκοπιμότητας όμως!

 

Τέλος, πραγματικά είναι κρίμα που έπαψες να είσαι μέλος του Noiz γιατί ήσουν από τα αξιόλογα άτομα εδώ μέσα. Με το τελευταίο σου post όμως, ουσιαστικά επιβεβαιώνεις το λόγο για τον οποίο διαγράφηκες.

 

Κρίμα, δεν χρειαζόταν να έχει γίνει τίποτε από όλα αυτά.

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Την στιγμή, λοιπόν, που εκφράζω την άποψή μου πάνω σε μια ρεαλιστική βάση, διαβάζω διάφορα αφελή post, στα οποία υποστηρίζουν οι γράφοντες ότι το σεμινάριο έπρεπε να γίνει δωρεάν.

...

Κατανοώ τον νεο-ρομαντισμό τους, όμως δεν ταυτίζομαι με αυτόν ούτε κατά διάνοια, αφού επί της ουσίας βρίσκεται εκτός τόπου και χρόνου.

...

Επιπλέον, κατανοώ (και μελετώ) τις συμπλεγματικές κοινωνικές συμπεριφορές, παρολ' αυτά δεν τις ασπάζομαι ούτε κατά προσέγγιση.

...

Όλα αυτά, μαζί με την μετακύληση της κωμωδίας σε φαρσοκωμωδία, με έκαναν να συνεχίζω να γράφω την γνώμη μου, πιστεύοντας (μάλλον αφελώς –όπως αποδείχθηκε) ότι μπορώ να συνδράμω στην εκλογίκευση της συζήτησης.

...

Το "ανησυχητικό" (κοινωνιολογικά, αν το δούμε) είναι ότι κανείς δεν κατάλαβε τι εννοούσα (ή έστω, αν κατάλαβε, δεν έγραψε ότι υπάρχει μια παρεξήγηση).

...

Κι αν κάποιος εξέφρασε την αντίρρησή του, ως προς τη διαγραφή μου, έκανε απλώς αναφορά στον "πρότερο έντιμο βίο" μου ή στο ότι "δεν παρασύρθηκα και ΤΟΣΟ, ώστε να μου αξίζει η διαγραφή"... Αστεία πράγματα.

Ευφυΐα+συνεχής επίδειξη αυτής+υπεροψία=ενοχλητικός και άκρως παρεξηγήσιμος συνδυασμός.

 

Πέραν αυτού, δε συμφωνώ με τη διαγραφή.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Well, θα συμφωνήσω με  τον Lost highway και αυτήν την φορά. Δεν λέει κάτι καινούργιο, δεν λέει κάτι που δεν ισχύει, δεν λέει κάτι προσβλητικό. Καμία υπόληψη δεν θίγεται, ούτε βλέπω καμία θεωρία συνομωσίας.

 

Btw, το σεμινάριο τελικά έγινε?

Κill the wise one!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να καταλάβω κι' εγώ που έχω χάσει επεισόδια: η διαγραφή είναι οριστική ή κάποιων εβδομάδων ; (αυτή είχα καταλάβει ότι είναι η ποινή όσων παρεκτρέπονται..).

Αν είναι οριστική, θεωρώ κι' εγώ πως η απόφαση είναι βεβιασμένη και άδικη. Αφ' ενός γιατί η εν γένει παρουσία του Lost Highway είναι θετική και αφ' ετέρου δεν κατάλαβα την ιδιαίτερη προσβολή στο επίμαχο θέμα. Τα παραπάνω βέβαια τα θέτω σε συγκριτική βάση, καθώς πολλά μέλη και αρνητική συνεισφορά έχουν και έχουν υπάρξει προσβλητικότερα έναντι του forum.

 

Με τα δεδομένα ήθη στο noiz αυτή η ακαριαία διαγραφή προβληματίζει.. Άγγιξε κάποια ευαίσθητη χορδή ο Lost; Διαγράφτηκε για παραδειγματισμό; Ξεκινάνε καινούργια ήθη στο noiz;

 

Επειδή το post του Yameth που ανακοινώνει την "κατ' εξαίρεση διαγραφή" δεν εξηγεί τίποτα από τα παραπάνω, αλλά αντίθετα δημιουργεί την εντύπωση στιγμιαίου εκνευρισμού ή προσωπική αντιπάθεια προς τον lost ή οτιδήποτε άλλο γουστάρει να υποθέσει ο καθένας, νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμη μία τοποθέτηση από τον Yameth που να εξηγεί σε όσους δεν καταλαβαίνουν τι τον εξώθησε να λάβει τόσο ακραίο μέτρο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γιώργο, εγώ έχω να προσφέρω μια διαφορετική ανάγνωση στην περίπτωση της διαγραφής σου.

 

Μόλις 50 posts πριν καταθέσεις τις δικές σου σκέψεις πάνω στο σεμινάριο, άφηνες εν είδει έμμεσου αποχαιρετισμού (με γενναίες απαξιωτικές πινελιές) το thread που μεταξύ άλλων περιείχε και αυτή την ατάκα:

 

[...] σε συνδυασμό με τη χαβαλεδιάρικη απάθεια και τη Λυκειακή εξυπνάδα που έχει στρογγυλοκαθίσει, δημιουργεί ένα εκρηκτικό μείγμα που μου φέρνει νύστα.

 

(όλο το post εδώ: http://www.noiz.gr/index.php?topic=158795.msg224739#msg224739)

 

Μπορεί η χρονική απόσταση μεταξύ των δύο γεγονότων να είναι ένας χρόνος και βάλε...αλλά για σκέψου τί είδους εντύπωση δημιουργεί ένα τόσο έντονο comeback σ'εκείνους που παρακολουθούσαν τα γραφόμενα σου (ή έκαναν τον κόπο να φρεσκάρουν τη μνήμη τους σχετικά με τα πρόσφατα τουλάχιστον posts σου) και γνώριζαν ότι κατά τ'άλλα συμμετείχες αποσπασματικά.

 

Ό,πως και νά'χει, να είσαι καλά και να προσέχεις.

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ προσωπικά αν και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος να συνεχίζουμε αυτο το thread ας πω την οπτική μου.

Εξαρχής κατάλαβα ότι ο lost highway (διαβάζωντας το παλιο θεμα που εγινε και αφορμη διαγραφής) εκφρασε την αντιθεσή του όπως και πολλοί άλλοι με την ΤΙΜΗ του σεμιναρίου και όχι με το ΤΖΑΜΠΑ ντε και καλά. Για μένα ήταν εμφανές ότι ανηκε στα άτομα που θα βρίσκαν δεκτή μια χαμηλή τιμή και ίδια αποψη είχαν και πολλοί άλλοι.

Τα σεμινάρια που τα πληρώνεις σου δίνουν "δίπλωμα/βεβαίωση". Οταν δεν υπάρχει τετοιο πράμα μιλάμε μαλλον για μια "συγκέντρωση" και μια παρουσίαση που αν μη τι αλλο τα 50 ευρώ δεν με εκφράζουν. Απο κει και πέρα όποιος θέλει πάει και τέλος. Ολα αυτά ειπώθηκαν, δεν βρήκα κάποια "καφρίλα" εκ μέρους lost highway αλλά μάλλον δεν εκφράστηκε πολύ καλά στα θέματα του noiz και του φόρουμ όπου εκεί βλέπει κάποιο στυλ διαχείρισης και κάποια οικονομικά ζητήματα τα οποία δεν υπάρχουν και θεωρώ ότι το noiz έχει ιδανικό moderation με πολύ σωστή αντιμετώπιση και δόση ελευθερίας.

Πάντως ως τρίτος εγώ είδα μια παρεξήγηση και τίποτα άλλο.

Ασχετο αλλά το άρθρο του Superfunk είναι θεικο..

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο L.H. έχει δίκηο σε τουλάχιστον μία από τις τοποθετήσεις του: ότι το noiz υπάρχει κυρίως λόγω της αγάπης ανάμεσα στα μέλη του και όχι λόγω της επιστημονικοφάνειάς του.

 

Αυτό όμως σημαίνει και κάτι άλλο, το οποίο περιέργως υποτίμησε ως πιθανότητα: το ότι οποιαδήποτε "θανάσιμη" παρεξήγηση εδώ μέσα, μπορεί να προκύψει μόνο επί της βάσεως της παραβίασης του "αποδεκτού" ύφους (όπως ακριβώς συμβαίνει ανάμεσα σε φίλους) και όχι επί της βάσεως της παροχής λανθασμένων πληροφοριών.

 

Σε αυτά τα πλαίσια, θεωρώ ότι το μεγαλύτερο λάθος ήταν δικό του, αλλά ως "λάθος" έχει αμελητέα σημασία. Του προτείνω να ζητήσει την επιστροφή του και ψηφίζω υπέρ της - νομίζω ότι όλοι εδώ μέσα έχουμε εμπειρία κακοηθών και εμπαθών παρεμβάσεων, ώστε να αναγνωρίζουμε ότι η δική του δεν είναι τέτοια.

 

 

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2 comments:

  • Ξεκινάς χαρακτηρίζοντας ως φαιδρή τη διαγραφή σου και μετά λες ότι σέβεσαι την απόφαση του διαχειριστή.
  • Κάνεις όλη αυτήν την ανάλυση της "συνταγής επιτυχίας" του ΝΟΙΖ, αναγνωρίζοντας ότι ο διαχειριστής δεν εφαρμόζει το κλασικό σκληρό moderation γιατί ελπίζει σε κάτι όμορφο με δικιά του ζωή και χαρακτήρα από τα ίδια τα μέλη, τα οποία ανιδιοτελώς και από καλή καρδιά βοηθούν ο ένας τον άλλο...αλλά στο quote που παραθέτει ο διαχειριστής κατά το ban γράφεις ότι καταλαβαίνεις ότι δεν εφαρμόζεται σκληρό moderation γιατί θα ήταν άσχημο για τα οικονομικά του forum...

 

Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα;

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου