Προς το περιεχόμενο

Αγορά ηλ. κιθάρας εως 700-750 ευρω - Προτάσεις ?


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά καλησπέρα

 

Είμαι καινούργιος στο forum σας και σίγουρα ένα θέμα με τίτλο "τι κιθάρα προτείνετε" θα έχει συζητηθεί ξανά χιλιάδες φορές στο ιντερνετ. Απ όσο έψαξα πάντως (δυστυχώς δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο) δεν μπόρεσα να καταλείξω.

 

Μπαίνω λοιπόν στο θέμα. Ψάχνω για μια καλή ηλ. κιθάρα γύρω στα 700 ευρώ. Έχω μια Kramer (όχι αμερικάνικη) η οποία είναι σε λίγο άθλια κατάσταση (πάνε κοντά 20 χρόνια που την είχα πάρει πιτσιρικάς για metal) και μετά από πολύ καιρό νομίζω ήρθε η ώρα για μια νέα κιθάρα.

 

Μουσικά γούστα : elektronika, rock, hard rock, elektro-rock. Προτιμώ ο ήχος να είναι λίγο "βαθύς" αν μπορώ να τον περιγράψω έτσι (θυμηθείτε κάτι παλιές καλές metal μπαλάντες). Το σχήμα και η εμφάνιση δεν με πολυπειράζουν. Αν και τα σχήματα της fender - epiphone μάλλον δεν μου πολυαρέσουν (κατάλοιπα της παλιάς metal σκηνής :P ) τα βάζω σε δεύτερη μοίρα διότι με ενδιαφέρει πρωτίστως η ποιότητα στο ήχο και τη κατασεκυή και μετά το σχήμα - τα φινιρίσματα κλπ. 

 

Ψάχνωντας λίγο στου thomann το μάτι μου έπεσε στην παρακάτω κυρία :

 

http://www.thomann.de/gr/fender_deluxe_lone_star_strat_rw_3ts.htm

 

(FENDER DELUXE LONE STAR STRAT) - (είδα και το διπλό μαγνήτη και μου άρεσε :P)

 

περισσότερο την πρόσεξα λόγω των μαγνητών 2x Texas Special TM single coil pickups και 1x Seymour Duncan Pearly Gates.

 

Tι γνώμη έχετε ?

Τι άλλο δοκιμασμένο θα προτείνατε για το συγκεκριμένο στυλ μουσικής - ήχο που ανέφερα ?

 

 

 

Ευχαριστώ

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 60
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Τι άλλο δοκιμασμένο θα προτείνατε για το συγκεκριμένο στυλ μουσικής - ήχο που ανέφερα ?

Ευχαριστώ

Kαλό ενισχυτή, καλά πετάλια...ή καλό simulation software...και μετά οποιοαδήποτε κιθάρα...εκτός από αυτες τις μυτερές!!!

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλημέρα! λοιπών φίλε αν ου αρέσουν οι κλασικοί ήχοι φεντερ , αυτή που δείχνεις είναι όλύ ωραία κιθάρα . θα σε βγάλει χρόνια ασπροπρόσωπο , ιδίως με ένα set up.

μετά απ αυτήν σταθερά , ένας λαμπάτος και είσαι έτοιμος για όλα . Κυρίως όμως μπλουζ -μπλουζ ροκ -φανκ -χαρντ ροκ ... θα έλεγα .τώρα με το κατάλληλο πετάλι ότι θες κάνεις αλλά και μια τέτοια κιθάρα είναι πολύ καλα .

τα πετάλια τα βρίσκεις αργότερα  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδιά καλησπέρα

Είμαι καινούργιος στο forum σας και σίγουρα ένα θέμα με τίτλο "τι κιθάρα προτείνετε" θα έχει συζητηθεί ξανά χιλιάδες φορές στο ιντερνετ.

[...]

Μουσικά γούστα : elektronika, rock, hard rock, elektro-rock. Προτιμώ ο ήχος να είναι

[...]

Τι άλλο δοκιμασμένο θα προτείνατε για το συγκεκριμένο στυλ μουσικής - ήχο που ανέφερα ?

 

Ευχαριστώ

 

 

Καλησπέρα και καλωσόρισες!

 

Δεδομένου ότι οι καλές κιθάρες, καλό θα είναι να μην "θάβονται" από μέτριους ενισχυτές και effects (το τελευταίο θα παίξει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στον ήχο σου, αν κρίνω από το είδος με το οποίο ασχολείσαι), καλό θα ήταν να μας παραθέσεις το υπόλοιπο του εξοπλισμού σου.

 

Εαν π.χ. δεν έχεις έναν καλό (μάλλον λαμπάτο) ενισχυτή και μερικά αξιοπρεπή πετάλια για να βγάλεις τον ήχο σου, μην βιαστείς να ξοδέψεις 750€ σε κιθάρα (όχι ότι είναι κακή αγορά, άλλωστε πληρώνεις και άλλα πράγματα πέραν του ήχου σε αυτά τα χρήματα - π.χ. ποιότητα κατασκευής, υλικά, playability κλπ).

 

Εαν σε ενδιαφέρει αποκλειστικά το κομμάτι της κιθάρας στην αλυσίδα σου και έχεις "λύσει" τα υπόλοιπα, εγώ θα πρότεινα fender telecaster. Σε αυτά τα χρήματα βρίσκεις την american special αν δεν κάνω λάθος, ένα παραπάνω από αξιοπρεπές όργανο σε αυτήν την κατηγορία (γνώμη μου προσωπική: βρίσκεις και καλύτερες με λιγότερα χρήματα εαν πας και σε μεταχειρισμένα, ή κοιτάξεις "μεξικάνες" τελε π.χ. baja telecaster).

 

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθαρα που διαλεξες ειναι μια παρα πολυ καλη κιθαρα για τα λεφτα της και το σημαντικοτερο απο τις πιο all around κιθαρες που εχω παιξει. Με ενα καλο set up και τον καταλληλο εξοπλισμο πραγματικα δεν εχει να ζηλεψει τιποτα απο τα ακριβα μοντελα της εταιρειας ειδικα σε ηχους με overdrive η distortion. O συγκεκριμενος συνδυασμος μαγνητων ειναι ο αγαπημενος μου...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η κιθαρα που διαλεξες ειναι μια παρα πολυ καλη κιθαρα για τα λεφτα της και το σημαντικοτερο απο τις πιο all around κιθαρες που εχω παιξει.

 

Με ολίγον τι σατανική τιμή, όμως  ;D ;D ;D

Κάλλιο αυγά, παρά πουρέ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Καταρχήν ευχαριστώ για την ανταπόκριση

 

Ξαναγράφω την απάντησή μου γιατί δεν εμφανίστηκε.

 

Η συγκεκριμένη κιθάρα (fender delux lone star) ειναι η μοναδική απ όσο είδα με τους συγκεκριμένους μαγνήτες. Δεν είδα καμιά άλλη fender να τους έχει ούτε στις φτηνότερες ούτε στις αμέσως ακριβότερες κιθάρες. Γνωρίζει κανείς τι ήχο βγάζουν ? είναι καθαρός ? "ξερός" ? , "βαθύς", ? τι γνώμη έχετε ? Όπως είπα το στυλ που με ενδιαφέρει είναι electro-rock, hard rock, rock (άντε και καμιά metal μπαλάντα να θυμηθώ τα νιάτα μου). Με ενδιαφέρει λοιπόν  ήχος να έχει κάποιο "βάθος" και έναν "ογκο".

 

Για τις Reverend δεν τις έχω ακούσει καθόλου. Έχεις 1-2 συγκεκριμένα μοντέλα να προτείνεις αγαπητέ Yiuannis37 ?

 

Για την Gibson, μήπως βγαίνει σε άλλο σχήμα ? (αν και είπα δεν με πολυενδιαφέρει το σχήμα, αυτό το V είναι κάπως too much για την ηλικία μου loool). Από ήχο τι λέει ?

 

Παιδιά, διαβάζοντας 5 πράγματα στο internet προβληματίστικα λίγο -σχετικά με την lone star - από αυτή τη συζήτηση :

http://www.fender.com/community/forums/viewtopic.php?p=343553&sid=2e7b6fc0c1a7371ab7e8b8e3e338d82c

 

ndnikola, καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που λες για τον εξοπλισμό και έχεις δίκο. Εν προεκιμένω, με ενδιαφέρει να ξέρω ότι έχω μια καλή κιθάρα η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί π.χ. αν την πάρω σε ένα X studio. ή σε κάποιο φίλο με καλό amps ή σ ένα live και θα βγάλει τον ήχο της. Τώρα σπίτι μπορεί να μην έχω τον καλύτερο εξοπλισμό, αλλά η κιθάρα θέλω να μου μείνει. Γενικώς δεν πολυαλλάζω εξοπλισμό-όργανα γιατί δεν είμαι επαγγελματίας και δεν έχω και το χρόνο για αγοροπωλησίες και τεστ.  Σπίτι έχω μια VOX tonelab st και από ενισχυτή σύντομα ένα VHT λαμπάτο (μικρό) και με αυτά θα μείνω για καιρό.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντος κάθε φορά που πέφτει ένα τέτοιο θέμα στο τραπέζι θυμίζει τους στοίχους του Μιλιώκα "όσοι γιατροί τόσες γνώμες". Λοιπόν εμένα η γνώμη μου είναι, μιας και γουστάρεις μέταλ στυλ http://www.thomann.de/gr/ibanez_rgt6exipt.htm αυτή καθώς έχει τους μαγνήτες EMG 81-85 και κάτι μου λέει ότ γενικά προτειμάς λεπτές "εύχρηστες για κάποιους" ταστιέρες

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου