Προς το περιεχόμενο

ableton live - session η arrangement view


propellermad

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια χαρα,

μηπως γνωριζει κανενας αν γινετε να συνχρονισω το transpose με τα clips ωστε οταν παταν play στο clip ωα μην αρχιζει απο την αρχη αλλα απο το σημειο που βρισκετε το transpose?????????

 

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

συγγνωμη δεν διατυπωσα σωστα το θεμα πριν...

 

το θεμα ειναι το εξης

 

 

μηπως γνωριζει κανενας αν γινετε να συνχρονισω το transport με τα clips ωστε οταν παταω play  στο clip να μην αρχιζει απο την αρχη της λουπας αλλα απο το σημειο που βρισκετε το transport???

 

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομίζω ότι η απορία σου έχει να κάνει με λάθος αντίληψη της λογικής του session και του arrangement view.

 

Δεν υπάρχει λόγος να συγχρονίσεις ένα clip με το transport καθώς το ότι το παίζεις ήδη απο το session view σημαίνει ότι δεν σε ενδιαφέρει και τόσο το που βρίσκεται το transport. Αν θέλεις μπορείς να μεταφέρεις τα clip σου στο arrangement και να ξεκινήσεις το κομμάτι σου απο όποιο σημείο θες. Αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το session view ξέχνας το arrangement και μπορείς να ορίσεις σαν εναρκτήριο σημείο του clip σου ένα οποιοδήποτε σημείο με βάση το Start, που θα το βρείς κάτω αριστερά στο notes box.

 

Γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος στο τι θέλεις να κάνεις ακριβώς γιατί φαντάζομαι ότι το πρόβλημα σου λύνεται με άλλο τρόπο, διαφορετικά νομίζω ότι είναι δύσκολο να πάρεις μια σαφή απάντηση. Επίσης αν θέλεις μετονομάσε το thread σε κάτι πιο ειδικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

nihilnull  σε ευχαριστω

 

εχεις δικιο δεν αναφερα οτι το session ειναι αυτο που με ενδιαφερει... ναι γνωριζω για το start αλλα και παλι δεν ειναι αυτο που ζηταω...αυτο που ζηταω ειναι το εξης

 

λεμε οτι εχουμε μια loop που αποτελειται απο kick snare και hi hat και ξεκηναει στο 1.1.1 και τελειωνει στο 4.4.4

 

ας πουμε τωρα οτι ξεκηναμε την loop μας κανονικα απο την αρχη δηλαδη απο το 1.1.1 μονο με kick και hi hat και στο σημειο 3.3.1

θελουμε να αρχησει το snare ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ 3.3.1 ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ και οταν κανει τον κυκλο να παιζει παραλληλα με το σημειο που βρισκετε η loop.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρίς να είμαι σίγουρος ότι έχω καταλάβει τι είναι αυτό ακριβώς που θέλεις να γίνεται, μαντεύω ότι η λύση είναι απλή:

 

Σπας το υπάρχον clip σου σε δύο διαφορετικά clips: το ένα έχει μόνο το kick και το hihat σου και παίζει για δύο μπάρες αντί για τέσσερις. Ακριβώς απο κάτω φτιάχνεις ένα ακόμη clip που περιέχει kick, hihat και snare να μπαίνει όποτε το θές και εκτείνεται επίσης δύο μπάρες. Παίζεις το πρώτο clip και όποτε χρειαστείς να μπαίνει το snare παίζεις το δεύτερο clip σου.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μμμ... οχι δεν ειναι αυτο που ζηταω...παντος σε ευχαριστω και παλι...εχω ψαξει παντου, σε foroums σε youtube σε faqs αλλα τιποτα...ξερω ειναι δυσκολη η ερωτηση μου γραπτως....καλλητερα και ποιο κατανοητα θα ηταν εικονικα real time να το εδιχνα σε καποιον που ξερει καλα το ableton...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γειά σου φίλε.... εγώ απ'ότι κατάλαβα ένα μέρος του πρόβληματός σου βρίσκεται στο Global quantization καθώς αν η τιμη του είναι '1 Bar' τότε κάθε κλιπ σου θα ξεκινάει στην αρχή κάθε μέτρου. Αν το μειώσεις (ίσως σε 1/8) τότε θα μπορείς να ενεργοποιήσεις το snare lοοp στον χρόνο που θέλεις.  ::)

 

Δεν ξέρω αν βοήθησα πάντως το χρέος μου το έκανα  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

OK...

 

Η πρώτη σου ερώτηση ήταν λάθος διατυπωμένη (μπέρδεψες το transpose με το transport) και το κατάλαβες και μόνος σου.

 

Στη συνέχεια κάνεις μία ερώτηση, παίρνεις την σωστή απάντηση αλλά δεν είναι αυτό που θέλεις.

 

Παρακάτω κάνεις ακόμα μία ερώτηση, παίρνεις και πάλι μία σωστή απάντηση αλλά και πάλι δεν είναι αυτό που θέλεις.

 

Μήπως μπορείς να συγκεκριμενοποιήσεις ακριβώς αυτό που θέλεις για να σε βοηθήσουμε να λύσεις το πρόβλημά σου ? 

Nothing is said that has not been said before...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σας ευχαριστω πολυ παιδια για το ενδιαφερον σας

 

φιλε Enoxos_Boody σε ευχαριστω πολυ αλλα δεν ειναι αυτο που ψαχνω...οσο για σενα sakisthegr εχεις απολυτο δικιο...ειναι τοσο ευκολο εικονικα και τοσο δυσκολο να το γραψω αυτο που θελω...δεν ηταν σωστες στο θεμα που θελω ισα ισα που διαβαζα και παραλληλα δοκιμαζα στο live οτι μου  εγραφαν...

 

το ξανα προσπαθω...θελω να ξεκιναει το clip του snare (το οποιο θα ειναι σταματημενο) και θα πατησω play στο σημειο που βρισκονται τα υπολοιπα clips kick hi hat(αφου αυτα ιδη παιζουν)αλλα δεν θελω να ξεκινησει απο την αρχη του το snare, αλλα απο το σημειο που βρισκονται τα αλλα clips.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε propellermad,πρέπει αρχικά να κατανοήσεις την χρήση και την λειτουργικότητα του Quantization menu.Όταν λες δεν θέλεις να ξεκινήσει από την αρχή το clip του snare τι ακριβώς εννοείς??Θέλεις να κανεις κάποιον υποτιθέμενο συγχρονισμό στο live σου?θέλεις το snare όταν παιχθεί σαν δείγμα να ξεκινήσει από άλλο σημείο,-αυτο το κάνεις με το start market.

 

???

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου