Προς το περιεχόμενο

Καινούργιο μικρόφωνο & Fast Track Pro (USB) VS preamp


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά,

Λοπόν...Έχω ένα πάναπλο μικρόφωνο (Fame-MS-58 dynamic,από musicstore.de,των 30 ευρώ αν θυμάμαι καλά-μπορείτε να το δείτε εδώ:http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Fame-MS-58-Mikrofon-dynamisch/art-PAH0002981-000) και την Fast Track Pro.Τα χρησιμοποιώ με το Logic για να γράφω φωνή κτλ κτλ.

Το πρόβλημά μου είναι η ποιότητα του ήχου σε ηχογραφήσεις (φωνής).Πολύς θόρυβος (ΟΚ,ξέρω-δεν έχω κάνει τπτ για ηχομόνωση αλλά μένω σε σπίτι στιβαρής κατασκευής και οι εξωτερικοί θόρυβοι καμία σχέση δεν έχουν με εκείνους σε πολυκατοικίες-καρυδότσουφλα),και όχι "ζεστός" ήχος όταν αναπαράγω αυτό που ηχογράφησα.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Αξίζει να πάρω καλύτερο μικρόφωνο η αν δεν παίξει καλή μόνωση "τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα"??Επίσης,μικρόφωνο καινούργιο μαζί με προενισχυτή ξεχωριστά ή θα είναι ΟΚ και το Fantom power της κάρτας που ήδη έχω?Προσέξτε,το budget είναι εκ φύσεως περιορισμένο...

Thanks προκαταβολικά

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ειναι να παρεις προενισχηση ή μικροφωνο προτεινω μικρόφωνο καλο εινα και τα δυο αλλα μιας που πεζει και οικονομικο ζητημα ξεκινα με μικροφωνο. Για την ηχομονοση εχω και γω την ιδια απορεια αν αξιζει τον κοπο ενα καινουργιο. €30 μονο για κανενα karaoke. 8) . Αν παρεις .....Rode nt1 φτηνο (σχετικα) και πολυ καλο.

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείται να πάρεις μικρόφωνο και τα αποτελέσματά σου θα ανέβουν 10000%! Πάρε κάποιο από τα κλασσικά κ σίγουρα rode nt1, ή κανένα shure 58ρι αν θέλεις να τραγουδήσεις κ σε κανένα studio ή live κ δε θέλεις να χρησιμοποιήσεις το χιλιοχτυπημένο κ πενταβρώμικο μικρόφωνο που θα έχουν εκεί. Για ηχογραφήσεις φυσικά αξίζει περισσότερο ένα μεγάλου διαφράγματος, αλλά και με ένα καλό handheld θα είσαι ok, ΑΝ όπως είπα θες να το χρησιμοποιείς και για πρόβες/live ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Α, κάτι ακόμα.... Θα έχεις ΠΑΡΑ πολύ καλύτερο ήχο, όπως είπα και πριν, αλλά αν το μικρόφωνο που έχεις τώρα πιάνει θόρυβο απ'έξω, το καινούριο σου θα πιάνει πολύ περισσότερο (αν πάρεις "μεγάλου διαφράγματος" πυκνωτικό, όπως το rode). Δε νομίζω πάντως το πρόβλημά σου να είναι τόσο ο θόρυβος απ'έξω όσο η κακή ποιότητα ήχου που σίγουρα σου δίνει το μικρόφωνό σου. Αν έχεις πολύ θόρυβο και δε μπορείς φυσικά να κάνεις μονώσεις, ίσως να σε βολέψει καλύτερα ένα δυναμικό handheld, κάποιο από τα γνωστά shure, το sm58 ή το beta58........... :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σας παιδιά..

Σημείωση:Θα το χρησιμοποιώ μόνο για ηχογράφηση,όχι σε πρόβες ή live.

Ποια μοντέλα είναι τα καλύτερα (και η AKG δεν έχει κάτι καλά?) ,δεδομένου ότι δεν έχω ΠΟΛΥ θόρυβο στο δωμάτιό μου?(Τιμή μέχρι 200 περίπου ευρώ)

Thanx again        ::)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε sagan_gr εγώ νομίζω ότι αφού θέλεις ένα μικρόφωνο μόνο για στούντιο,πρέπει να πάρεις ένα πυκνωτικό.Προενίσχυση δε χρειάζεσαι γιατί έχει η κάρτα σου (Phantom power).Είχα κι εγώ την ίδια κάρτα και ένα μικρόφωνο Fame των 39 ευρώ  ( http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Fame-Studio-CM1-Studio-Kondensator-Mikrofon/art-REC0004714-000 )  το οποίο μου κάνει μιά χαρά δουλειά!Και πήρα επίτηδες ένα τόσο φτηνό για να μην "πιάνει" θορύβους που μετά δε θα μπορώ να ξεφορτωθώ.

 

Μου φαίνεται όμως παράξενο να έχεις πολύ θόρυβο,μήπως έχεις ανοιχτό το phantom power?Στα δυναμικά μικρόφωνα δεν πρέπει να είναι ανοιχτός ο διακόπτης.

Τώρα,αν θέλεις καλύτερη ακουστική στο χώρο σου ώστε να μπορείς να κάνεις και καλύτερη μίξη, θα πρέπει να κανεις ηχομόνωση.Αν όμως θέλεις να γράφεις απλά καλύτερα φωνή στο μικρόφωνο τότε πρέπει να δείς το παρακάτω video. :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=AybmkVzpKwo&feature=related

 

Ελπίζω να σε βοήθησα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξεκινα με ενα καλο πυκνωτικο μικροφωνο μεγαλου διαφραγματος (το Rhode που σου προτεινουν ειναι εξαιρετικο).Με μικροφωνο 30 ευρω ΣΙΓΟΥΡΑ φωνη ΔΕΝ γραφεις.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν λετε θορυβο??? Ανακλασεις του δωματιου ή εξωτερικο θόρυβο???Γιατι σκεφτομαι να παρω το Rode και δεν εχω ηχομονοση για τις ανακλασεις, μην το παρω τζαμπα.

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου