Προς το περιεχόμενο

Monitor shootout στην ISS


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Administrator

Στο περίπτερο μας στην έκθεση ISS AV Pro που έγινε στις αρχές του μήνα, είχαμε στήσει για όσους επισκέπτονταν το περιπτερο του Noiz.gr μερικά σετ active monitors. Οταν δεν υπήρχε θόρυβος από τα P.A. που δοκιμάζονταν κάποιοι άκουσαν δίπλα - δίπλα τα Focal Solo 6BE, Genelec 8040, τα Tascam VLA5, και τα Behringer Truth Β2031Α.

 

Αν και τα 4 θέλουν να ανηκουν στην κατηγορία των reference monitor, τα 2 πρώτα κοστίζουν 1600 ευρώ το ζευγάρι ενώ τα άλλα δύο κάτω από 500.

 

Ηταν πολύ ενδιαφέρον να συγκρίνεις δύο κατηγορίες τιμής από τη μια, ενώ από την άλλη να συγκρίνεις σε πραγματικές συνθήκες ενός πιθανού home setup που αποτελείτο από ενα laptop Toshiba συνδεδεμένο με μια κάρτα M Audio - Firewire 410 (24bit / 96-192kHz Firewire audio & MIDI interface με 2 αναλογικές εισόδους (line & XLR με phantom), 8 εξόδους, MIDI, S/PDIF) τι διαφορέ μπορεί να υπάρχουν σε 2 ηχεία ενεργά με απόκριση +/-3db στο ακουστό φάσμα.

 

Θα ήθελα λοιπόν να δω τις εντυπώσεις όσων πέρασαν και να αξιολογήσουμε πόσο υποκειμενικά μπορεί να είναι τελικά τα σημεία αναφοράς.

 

(Τα Behringer είναι εκτός συγκριτικού καθώς έχουν 8" woofer ενώ τα υπόλοιπα 6" και θα ήταν ατυχές να τα συγκρίνουμε. Ηταν εκεί απλά για να πάρουμε μια ιδέα από τον ήχο της Behringer. Δυστυχώς δεν είχαμε τα 2030Α με 6" woofer.)

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου