Προς το περιεχόμενο

Συνδεσμολογία help


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλή σας μέρα.

 

Κατ' αρχήν λέω να αλλάξω το parsifal και να το κάνω asxetos μιας και έχω δημοσιεύσει έως τώρα 3 απορίες. Απ' την άλλη έχοντας εμπιστοσύνη στα παλικάρια του forum παραθέτω το ερώτημα:

 

Επειδή έχω ξεμείνει από καλή καρτα παίζω με μια απλή audio on board που δίνει η μητρική του pc (καταλαβαίνετε τώρα ποιότητα). Το line in της κάρτας το έχω συνδέσει με το rec out της κονσόλας μου (yamaha mx 12/4) και το line out της κάρτας με τον ενισχυτή μου. Έτσι μέσω cubase ηχογραφώ κανάλι κανάλι. Ως εδώ πιστεύω να τα έχω περιγράψει με σαφήνεια.

Θέλω να πάρω κάρτα καλή (ίσως την terratec phase...κάτι, δηλαδή ας πούμε με 8 εισόδους - 8 εξόδους) για να μπορούμε με φίλους να γράφουμε real time με multitrack τροπο (ως τώρα καναμε overdub ή με δύο μικρόφωνα στερεόφωνική ηχογράφηση όλοι μαζί χύμα και ότι βγει)

 

Ποια συνδεσμολογία να ακολυθήσω; :?: Ένα ένα όργανο που είναι συνδεδεμένο στην κονσόλα θέλω να απεικονίζεται και σε διαφορετικό κανάλι στο cubase.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Parsifal

πΛΗκτΡΑ ΑγγΙζΩ ΚΑΙ Σ' αυΤΑ ΠανΤΑ ελΠΙΖΩ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

1. Ο ένας τρόπος είναι να συνδέσεις τα όργανα με line out (keyboards) πάνω στην κάρτα.

Τότε θα χρησιμοποιείς την κονσόλα μόνο σαν προενίσχυση μικροφώνων και θα στέλνεις το συγκεκριμένο κανάλι από το send/return της φέτας που βρίσκεται το κάθε μικρόφωνο, (καθώς δεν διαθέτει direct out σε κάθε φέτα) σε μία είσοδο της κάρτας. Έχεις 4 τέτοιες φέτες στην συγκεκριμμένη κονσόλα.

 

2. Μπορείς να στείλεις και από το group ή το stereo out αλλά έτσι μεγαλώνει η διαδρομή, και ο θόρυβος. (Σε αυτή την περίπτωση το συν είναι ότι έτσι μπορείς να κάνεις χρήση EQ και εξωτερικών εφέ, καθώς τα 4 send/return που έχει η κονσόλα σου πιθανόν να είναι πριν το EQ.)

 

3. Αν θέλεις να χρησιμοποιείς την κονσόλα σου σαν κέντρο διανομής τότε έχεις μόνο 4 group. Τα συνδέεις σε τέσσερις εισόδους της κάρτας και ουσιαστικά θα πρέπει (αν γράφεις και στα 8 ταυτόχρονα) να κάνεις τη μείξη πάνω στην κονσόλα πριν πάει στα groups.

 

4. 4 οργανα που θα φεύγουν από τα 4 send/return και άλλα 4 που θα φεύγουν από τα groups. Μάλλον αυτή είναι και η πιό ευέλικτη λύση.

 

5. Η πιό σωστή όμως λύση είναι να πάρεις κάρτα με προενίσχυση και phantom power στα 8 κανάλια, και να τα συνδέσεις όλα στην κάρτα. Τότε θα δώσεις και την Yamaha καθώς δεν θα σου χρησιμεύει πιά.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και κάτι άλλο. Με αυτούς τους τρόπους θα μπορώ να γράφω και overdub ή μόνο multitrack. Το λέω σε περίπτωση που θέλω να ηχογραφήσω ένα όργανο μετά από 2 μέρες π.χ., θα το ηχογραφήσω χωρίς να γράφονται και τα άλλα κανάλια μέσα σε αυτό; ή θα ακούγονται και όλα τα προηγούμενα μέσα στο τελευταίο κανάλι;

Ελπίζω να με κατάλαβες

 

Parsifal

πΛΗκτΡΑ ΑγγΙζΩ ΚΑΙ Σ' αυΤΑ ΠανΤΑ ελΠΙΖΩ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου