Προς το περιεχόμενο

BOSS GT-8...


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντήσεις 61
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Πάντως ενας απο τους ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΥΣ λόγους για τον οποίο οι παλαιότεροι ενισχυτες θεωρούνται "καλύτεροι" ειναι οτι μεχρι & τα μεσα της δεκαετίας του 70 η συντριπτικη πλειοψηφία τους ηταν ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΙ point to point (χωρις πλακέτες δηλ.) πράγμα που εκανε το service πολυ ευκολότερο καθως & τον ενισχυτη πιο reliable.

αλλα σιγουρα οι σύγχρονοι Marshall' date='VOX & Fender δεν εχουν την ποιότητα της κατασκευής των original (ειναι πρακτικα αδύνατον να γινει μαζικη παραγωγη point to point ενισχυτων..)[/quote']

 

ακριβως!αν και θα ημουν περιεργος να εκανα μια συγκριση live μπροστα μου μεταξυ ενος fender twin δεκαετιας 60 με τον reissue 65 που εχω,για να δω αν πραγματικα δεν υπαρχουν διαφορες.γιατι και εγω σαν ..vintagακιας σαν και εσενα superfunk μου ειχε περασει απο το μυαλο πριν 2μηνες να πουλουσα τον twin μου και να εψαχνα για κανα μεταχειρισμενο απο ebay δεκαετιας 60 point to point.ξερεις εχω και το συνδρομο GAS στα υψη γενικα :lol: 8)

Υ.Γ.o twin που σου ειχα παρει super δεν ξερω αν στο ειχα πει αλλα ενω οταν το volume ειναι κατω απο το 5..δεν παιζει,οταν τον βαζω απο το 6 και πανω με κιθαρα με single coils(με les paul δεν κολλαει οσο με μια strat..) και σε συνδιασμο με το electrovoice η κιθαρα κελαιδαει :) ασε που γουσταρω πολυ που τον εχω στο τερμα οταν παιζω στο χωριο μου και δεν βρωμιζει ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.. :!:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο JTM45 reissue :?: :?

 

εκπληκτικός ενισχυτής (αλλα πρέπει να τα "σκάσεις") ουσιαστικά είναι ο πρώτος ενισχυτης που εφτιαξε ο Marshall (& σχεδον πιστο αντίγραφο του Fender Bassman) ειναι πιο καθαρός απο όλους τους άλλους (φοράει 6L6) και όταν τον γκαζώσεις έχει ένα εκπληκτικό low gain overdrive ηχο .

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 εβδομάδες αργότερα...

Επειδή παρατηρώ σαν νέος μετά απο εκτενή ανάγνωση θεμάτων πως οι συζητήσεις πάντα ξεφεύγουν, θα επαναφέρω το θέμα.

Πιστεύετε οτι το BOSS GT Pro (η rack έκδοση του GT 8 με περισσότερες δυνατότητες & καλύτερη ποιότητα ηλεκτρονικών) είναι μια καλή επένδυση για κάποιον που δεν έχει/ δεν θέλει ένα κάρο πετάλια στο RIG του αλλά θέλει σοβαρό ήχο;

Γιατί κολήσατε στην εξομοίωση καμπίνας;Δεν προσφέρει μόνο αυτό...Κατεβάστε το manual η χαζεψτε & λίγο στο official site τα ηχητικά samples για να καταλάβετε την έννοια του Dual-COSM ή τα 15 ταυτόχρονα εφέ με οποιαδήποτε σειρά αλυσίδας.

Τον τελευταιο καιρό σχεδιάζω το δικό μου RIG και πιστεύω πως με ενα Dunlop 535Q, ένα MXR 10 Band Equalizer και το Boss GT Pro θα είχα υπεραρκετές δυνατότητες για ηχογραφήσεις αλλά και live stage.

Περιμένω απόψεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εξαρτάται τι ήχο θέλει ο καθενας & τι εννοεί με την έννοια "σοβαρός" 'ηχος :wink:

 

Προσωπικά & για να μην σε κουράσω πιστεύω ότι ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να μπορεσει ενα simulator να φτάσει & να ξεπεράσει τον ηχο ενος ΄λαμπάτου ενισχυτή ηχογραφημενου με ενα μικρόφωνο.

 

Ομως μπορεί να τον ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙ πολύ επιτυχημένα ειδικα σε περιπτώσεις που το Budget ειναι χαμηλο & ο χρόνος τρέχει.

 

LIVE τωρα τα πράγματα γινονται ακομα πιο δυσκολα για το simulator μια & δεν εχει την πολυ σημαντικη "αίσθηση" που οι περισσότεροι κιθαρίστες έχουν συνηθίσει με εναν ενισχυτή "στην πλάτη τους".

 

Προσωπικα οποτε προσπάθησα να παιξω ζωντανα χωρις ενισχυτη εννοιωσα σαν να κανω σεξ με τις κάλτσες μου,τριπλο προφυλακτικο.... :lol: :lol: & φορωντας και κελεμπια :lol: :lol:

 

 

Αν όμως δεν εχεις παίξει ποτε με λαμπάτο ενισχυτη μπορεί & να μην σε πειράξει καθόλου & να κανεις τη δουλειά σου μια χαρα :wink:

 

το σετ απ που σκεφτεσαι μπορεί να λειτουργήσει (αν & δεν νομιζω να σου χρειαστεί το eq μια & το Boss πρεπει να εχει απειρες δυνατοτητες eq,& για wah μπορεις απλα να χρησιμοποιήσεις ενα expression pedal συνδεδεμενο με το boss)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το GT8 Pro είναι ουσιαστικά ίδιο με το GT8 εκτός απο κάποιες επιπλέον ευκολίες σε loop και output, αλλα εκτός απο ότι είναι πιο ακριβό απο το GT8 θα χρειαστείς επιπλέον και μια midi πεταλιέρα, τουλάχιστον για τα live. Δεν ξέρω αν αξίζει το επιπλέον κόστος.

To GT8 έχει αρκετά καλό EQ και δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για το Wah και μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικά το πετάλι του το οποίο αλλάζει με ένα "κρυφό διακόπτη" ή να βάλεις ενα εξωτερικό.

Τώρα όσον αφορά την ποιότητα του ήχου, σέβομαι τις απόψεις του Superfunk (και άλλων) σχετικά με το θέμα της λάμπας, αλλα με μια καλή ρύθμιση του GT8 μπορεί κανείς να πετύχει πολύ καλά αποτελέσματα αρκει να αφιερώσει λίγο χρόνο. Οσο για την αίσθηση ... είναι και θέμα γούστου ή αν θές προτεραιοτήτων. Εγω είμαι ευχαριστημένος και είχα λαμπάτους ενισχυτές αλλα μπορεί οι ανάγκες μου να είναι διαφορετικές ή οι απαιτήσεις μου λιγότερες (πχ δεν γράφω σε στούντιο)

Πάντως για αυτό που είμαι απόλυτα βέβαιος&είναι ότι τεράστιο ρόλο παίζει η ποιότητα του ηχείου.

Για να αποδώσει σωστά το GT8 τα καθαρά, τα synth και τα acoustic sims που έχει, πιστεύω ότι χρειάζεσαι full range ηχείο και απο ότι έχω διαβάσει σε άλλα forums πολλοί είναι ευχαριστημένοι με τα Mackie ή ανάλογης ποιότητας ηχεία. Εγω πχ παίζω live κατευθείαν στην κονσόλα με μονιτορ ενα full range ηχείο αλλά στο σπίτι το βάζω στο line-in του Roland Cube 30.

Αλλοι που προσανατολίζονται σε παραδοσιακούς, λιγότερο ή περισσότερο βρώμικους ήχους, προτιμούν λαμπάτο τελικό και ηχείο κιθάρας.

 

Δες και στο http://www.bossgtcentral.com που είναι ειδικά για το GT8.

 

Μια γνώμη ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 μήνες αργότερα...
Παρεπιμπτόντως αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπάρχουν και μάπες στην λαμπάτη οικογένεια icon_rolleyes.gif ( icon_arrow.gif Marshall DSL' date='TSL π.χ.) [/quote']

 

Τι είναι αυτό που σε κάνει να πιστεύεις ότι η σειρά TSL είναι ''μάπα'' ;;

Ποια είναι τα κριτήρια σου;;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παλι εχω διαφορετικη αποψη,νομιζω οτι ο JCM2000 DSL ειναι ισως ο καλυτερος ενισχυτης που εχει βγαλει η Marshall εδω και χρονια (με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ καθαρο καναλι & αφθονη vintage μαρσαλιλα στο βρωμικο καναλι)

Ο ΤSL σιγουρα "μαπα" δεν ειναι αλλα ειναι πολυπλοκος & δυσκολοτερος στη χρηση & σε πολλους χρηστες εχει εμφανίσει reliability problems&&

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω παλι εχω διαφορετικη αποψη' date='νομιζω οτι ο JCM2000 DSL ειναι ισως ο καλυτερος ενισχυτης που εχει βγαλει η Marshall εδω και χρονια (με ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ καθαρο καναλι & αφθονη vintage μαρσαλιλα στο βρωμικο καναλι)

Ο ΤSL σιγουρα "μαπα" δεν ειναι αλλα ειναι πολυπλοκος & δυσκολοτερος στη χρηση & σε πολλους χρηστες εχει εμφανίσει reliability problems&&

[/quote']

 

Ο TSL ουσιαστικά είναι ένας DSL με τη διαφορά ότι έχει 3 πλήρως ανεξάρτητα κανάλια. Δεν θα έλεγα ότι είναι πολύπλοκος...απλά έχει περισσότερα ποντεσιομετρα αν εννοείς αυτό. Όπως κάθε μηχάνημα έτσι και αυτό πρέπει να του αφιερώσεις χρόνο για να το μάθεις και να πειραματιστείς με τους ήχους που μπορεί να σου δώσει για να καταλήξεις στο δικό σου προσωπικό ήχο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν ο TSL JCM 2000 είναι με τα τρία ανεξάρτητα κανάλια, πρέπει να τον έχω ακούσει.... πιο "ξερά" καθαρά (πολύ πολύ μέτρια δηλαδή) δεν νομίζω να έχω ξανακούσει σε Marshall!!!! οι οποίοι άλλωστε δεν φημίζονται για τα καθαρά αλλά για το γκαζάκι τους, παρεπιπτόντως στο συγκεκριμμένο μοντέλο και τα "βρώμικα" μάπα ακούστικαν στις περισσότερες ρυθμίσεις που έκανα (αλλά όλα αυτά μην παρεξηγηθώ προς Θεού είναι προσωπική μου και μόνο άποψη!)

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου