Προς το περιεχόμενο

Talk Box και σε πλήκτρα;


rufous

Προτεινόμενες αναρτήσεις

 

Από το 4:08 και μετά ο πληκτράς χρησιμοποιεί κάτι σαν Talk Box.

Βγάζει ένα σαξοφωνικό ήχο. Όμορφο αποτέλεσμα...

Το ξέρατε;

 

http://www.youtube.com/watch?v=nHC0mX-Er_E&feature=related

Μusic is food for the soul!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

;D

breath controller  λεγεται!  ;)

 

με την αναπνοη του πληκτρα το μηχανημα αυτο, ελεγχει το envelope (attack release κλπ , και οχι μονο ) του σαξοφωνου που παιζει στα πληκτρα (samled sax) ωστε να ακουγεται η εκφραση περιπου οπως στα αληθινα πνευστα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια μικρή διόρθωση...

 

Το breath controller στις περισσότερες των περιπτώσεων ελέγχει το volume και όχι ADSR envelopes. Αυτό διαπιστώνεται εύκολα σε ήχο κιθάρας μπάσου κτλ που όσο και να φυσάς ο ήχος σε κάποια φάση θα σβήσει. Επίσης αν έχεις θέσει υψηλό attack σε έναν ήχο όσο και δυνατά να φυσήξεις πάλι θα καταλάβεις οτι δεν ελέγχεις το attack time αλλά μόνο την ένταση στην οποία θα καταλήξει το attack μετά το peak της καμπύλης attack.

 

Υπάρχουν πολλές παράμετροι που μπορεί να ελέγξει ένα breath controller. Στο Yamaha Motif ES όπως και στα VL1, VL70m υπήρχαν Direct Inputs για Breath Controller (Yamaha BC-1 και BC-2 παλιότερα και πλέον BC-3) και το Software του οργάνου υποστήριζε κατευθείαν παραμετροποίηση στον έλεγχο μέσω του BC3.

 

Σε άλλα όργανα η σύνδεση του BC3 γίνεται μέσω κάποιου midi interface και συγκεκριμένα breath signal to midi converters οι οποίοι αναλαμβάνουν να μετατρέψουν το συνεχές/αναλογικό σήμα εξόδου του breath controller σε 128 ψηφιακές διακριτές αξίες (000-127) πριν το διοχετέυσουν στο midi in του οργάνου. Ο προγραμματισμός της παραμέτρου που θα ελέγχει κάθε φορά το breath controller γίνεται μέσω System Exclusive Messages σε 16δική μορφή.

 

Η Yamaha στα όργανα τα οποία διαθέτουν Direct Input για Breath Controller έχει φροντίσει να εξοπλίσει το Software του κάθε οργάνου με κάποιο User Interface το οποίο απαλλάσει τον απλό χρήστη από τη σύνταξη 16δικών μηνυμάτων και κάνει τον προγραμματισμό και την παραμετροποίηση του Breath Controller πολύ πιο εύκολη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όχι δεν συμπέρανα κάτι τέτοιο αλήθεια. Και ίσως έτσι όπως το παρέθεσες να δίνεις σε έναν χρήστη που δεν έχει ξαναχρησιμοποιήσει στο παρελθόν Breath Controller να το καταλάβει καλύτερα, κυρίως λόγω του attack.

 

Απλά ήθελα να κάνω σαφές οτι με το Breath Controller δεν μπορείς να χειριστείς τις παραμέτρους Attack Level και Attack Time της περιβάλλουσας ταυτόχρονα αλλά την ένταση και το ρυθμό μεταβολής της αν και υπάρχουν synth που μπορούν να αναθέσουν controllers και στα 2. 

 

Σαν αποτέλεσμα είναι σχεδόν το ίδιο αλλά σαν ορολογία όχι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου