Προς το περιεχόμενο

Roland RD-300sx. Τι κάνω???


ohhai

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν είμαι κάτοχος ενος stage piano Roland RD-300sx (όπως λέει κ το τόπικ) εδώ κ 1 χρόνο. Έχω κανει 7 χρόνια σε ωδείο για πιάνο και επειδή μετακόμισα σε φοιτητικό σπίτι κ είχα μαζέψει αρκετά λεφτα είπα να πάρω κτ καλό για να ασχολούμαι στον ελεύθερο μου χρόνο.

 

Το πρόβλημα μου είναι ότι έχω ένα πολυεργαλείο σύμφωνα με την περιγραφή του, το οποίο εγώ ο μ!@)*$&@ εκμεταλλεύομαι μόνο για να παίζω το πιάνο του... Όπως καταλαβαίνετε χρειάζομαι βοήθεια μιας και είμαι παντελώς άσχετος με το τι μπορώ να κάνω με το αντικείμενο. Κυρίως ενδιαφέρομαι για ηχογραφήσεις κ ο,τι άλλο προκύψει...

 

Διαβάζοντας το manual δεν βοηθήθηκα και πολύ, οπότε θα σας ήμουν ευγνώμων αν μου εξηγούσατε κάποιες λειτουργίες του, και τι θα μου προτείνατε για ηχογράφηση, εκτός απο την σύνδεση με υπολογιστή και line-in(διότι η κάρτα ήχου μου είναι λίγο για τα μπάζα :/)

 

Ευχαριστώ! 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι κάπως γενικό αυτό που ρωτάς φίλε μου. Ακόμα κι αν ξέρεις όλες τις λειτουργίες του πλήκτρου, αν θέλεις απλά να ηχογραφείς, δεν υπάρχουν πολλά να συζητήσουμε.

 

Σε πρώτη φάση, μπορεί να το συνδέσεις με τον υπολογιστή σου για να ηχογραφείς (με τον κλασσικό τρόπο, δεν έχει ψηφιακές εξόδους το όργανο) ή να παίζεις και να ηχογραφείς με soft synths και να χρησιμοποιείς το RD ως MIDI controller.

Νομίζω ότι δεν υπάρχουν και πολλοί άλλοι τρόποι που μπορεί να ηχογραφηθεί ένα stage piano...

 

Εξάλλου, δεν μιλάμε για καθαρό synth ή workstation οπότε δε θα έχεις και τις φοβερές δυνατότητες να φτιάξεις δικούς σου ήχους και τέτοια. Η μεγάλη του χρησιμότητα είναι οι πολλοί και καλοί ήχοι σε συνδιασμό με το 88άρι κλαβιέ και αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτείς κατά τη γνώμη μου.

 

Μιας και το ανέφερες όμως, μήπως να έπαιρνες και μια αξιοπρεπή κάρτα ήχου; ;)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε ευχαριστώ φίλε Alchemist! Ναι ενδιαφέρομαι κυρίως για την ηχογράφηση κ το σκέφτομαι σοβαρά να πάρω μια καλή κάρτα ήχου. Απλώς θα ενδιαφερόμουν να μάθω κ κάποιες λειτουργίες που μπορεί να μην ξέρω κ να μπορώ να ασχοληθώ με αυτές. Π.χ. μπορώ να δημιουργήσω δικούς μου ήχους, όπως κάνει ο τύπος εδώ με τον παπαθανασίου?

 

κ 2ον τι είδους ενισχυτής είναι κατάλληλος? Γιατί πήρα έναν Ibanez για ακουστική κιθάρα, που μου είπαν από το μαγαζί ότι θα ακούγεται μια χαρά, κ δεν έχω μείνει κ πολυ ικανοποιημένος...  :-\

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου, όπως είπα και στο τελευταίο μου post, το όργανο που έχεις δεν είναι φτιαγμένο για δουλειές όπως sound design και τέτοια. Καλύτερα, αν θέλεις να μπλέχτείς σε τέτοια κόλπα, να ψάξεις τις δυνατότητες που σου παρέχουν τα τελευταίας γενιάς soft synths. Θα έχεις πολύ περισσότερο υλικό προς ενασχόληση και σχεδόν άπειρες δυνατότητες πειραματισμού. ;)

 

Όσο για ενισχυτή, υποθέτω ότι θέλεις κάποιο μέσο για να παίζεις με το Roland. Δεν θέλεις ενισχυτή λοιπόν, το καλύτερο είναι να πάρεις ένα ζευγάρι φτηνά active monitors ή κάτι παρόμοιο και να κάνεις τη δουλειά σου.

Ας πούμε, με 150 ευρώ παίρνεις τα Tascam VL-A4 που είναι μια χαρά ηχεία γι' αυτό που ψάχνεις!

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Διευκρίνηση: Το Roland RD-300sx δεν είναι συνθεσάιζερ για να μπορείς να συνθέτεις νέους ήχους όπως βλέπεις στο βίντεο που παρέθεσες.

Απευθύνεται στον πιανίστα για χρήση κυρίως σε ζωντανές εμφανίσεις αλλά και σαν κλαβιέ που θα οδηγήσει άλλες πηγές ήχου, όπως rackmount synthesizers / samplers ή software synthsizers στο στούντιο.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλιστα! yameth το signature σου ταιριάζει άψογα πάντως στην περίσταση!  ;)

 

Δηλαδή καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα: Είναι κατάλληλο για πιάνο κυρίως, για τους πολύ καλούς ήχους του και για το κλαβιέ του με τα 88 βαρυκεντρισμένα πλήκτρα. Αν θέλω να κάνω ηχογραφήσεις θα το συνδέω με το line-in της κάρτας ήχου(θα πάρω μια καλή) και για ηχεία θα πάρω active monitors(σε ένα μαγαζί στην Αγγλία το είχαν συνδεδεμένο το ίδιο όργανο με active monitors και είχα ενθουσιαστεί απο την ποιότητα του ήχου!). Ευχαριστώ για τα φώτα σας παιδιά, έχω βρει την χαρά μου σε αυτό το φόρουμ  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου