Προς το περιεχόμενο

Ενισχυτης που να μπορει να "σηκωσει" EMG αξιοπρεπως.


BGkakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα'θελα απ'τους συνφορουμιτες καποες προτασεις για ενισχυτες ή κεφαλες με καμπινες, τα οποια προοριζονται κυριως για μια epiphone les paul custom ebony αλλα και για μια BC Rich bronze series.Καποια που εχω τσεκαρει εγω ειναι τα ακολουθα...

http://www.thomann.de/gr/laney_lv100.htm

http://www.thomann.de/gr/laney_lx65r_camo.htm

http://www.thomann.de/gr/randall_kh120rhs.htm

http://www.thomann.de/gr/marshall_mg100hdfxmg412aset.htm

Εχει καποιος αποψη για καποιο απ'αυτα?

Καποια αλλη προταση?

Εννοειται γυρω στα ιδια λεφτα με αυτα που παρεθεσα εγω.

Ευχαριστω προκαταβολικα! :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αμα δεν μας πεις τα λεφτα που θες να δωσεις δε γινεται δουλεια.

Παντως σε γενικές γραμμές οι ενισχυτές που ταιριάζουν πολύ με τους emg ειναι οι ENGL.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωπα σορρυ, τωρα ειδα οτι μας έχεις ήδη πει τι λεφτά περιπου θες να δώσεις.

Λοιπων μεχρι 7-8 κατοστάρικα βρίσκεις εναν ENGL Screamer combo μεταχειρισμένο άνετα και είσαι πασας.

Καποιος στις αγγελίες δίνει και εναν ENGL POWERBALL στο χιλιάρικο (καινούριος έχει γύρω στα 1600), και κάποιος άλλος έναν ENGL Blackmore στα 800, το προβλημα είναι οτι θες και καμπίνα γιατί ειναι και οι δύο κεφαλές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ενισχυτες που έχεις βάλει είναι όλοι κάτι ακριβά (και εντυπωσιακα για κάποιους...) solid state τέρατα. Εκτός του ότι τα 600-700 ευρα θεωρω ότι είναι πολλά για ss, (αλλά μην πάμε εκει τωρα :P), αυτά τα κτήνη δεν θα μπορέσεις να τα χαρείς μέσα σε έναν χωρο όπως του σαλονιού σου ή ενός μέσου προβάδικου. Αν μιλάμε για υπνοδωμάτιο ασε.... TROMOS....

Σου ξαναπροτείνω τον Randall RG50TC που για rock & metal καταστασεις προσωπικά θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο μπορείς να πάρεις σε αυτά τα λεφτα. Θα σου μείνουν και ρεστα για κανένα καλό πεταλι boost ή delay. ;)

 

Εναλλακτικά δες...

http://www.thomann.de/gr/peavey_classic30.htm

http://www.thomann.de/gr/engl_thunder_50_e322_roehrencombo.htm

http://www.thomann.de/gr/krank_revolution_jr_mini_stack.htm

 

Η για κάτι από engl σε μεταχειρισμένο. Επίσης εχε υπ'όψιν σου ότι λαμπάτος ενισχυτης πάνω από 30watt είναι τόσο δυνατός που δεν έχει νόημα, εκτός και αν παίζεις σε ανοιχτό γήπεδο. Οπότε κοιτάς για κάτι μέχρι εκεί, άντε βία στα 50watt.  8)

 

Για ότι άλλο θες εδω είμαστε.

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sozos θελω κατι καινουριο καλυτερα οποτε τους engl τους ξεχνω...Παραειναι ακριβοι...Vrass (οπως παντα με πολλα να προτεινεις!) τον Randall που λες τον ειδα κι εγω και τον εχω στα υποψιν αλλα για απλο ενισχυτη (ακομα κι αν ειναι λαμπατος) τον θεωρω ακριβο.Θα βασιστω σ'αυτο που μου'πες για αυτα τα "τερατα" και θα κοιταξω για απλους ενισχυτες.Βασικα, (γιατι την χρησιμοποιουμε τοσο αυτη τη λεξη??) εγω εχω αυτον τον ενισχυτη http://www.thomann.de/gr/marshall_mg15cdr_bundle.htm ο οποιος καθε αλλο παρα ασχημος ειναι.Για τα 15watt ειναι πολυ καλος, οπως διαβασα να λεει και ενας αλλος σε ενα αλλο thread.Θα ηθελα κατι σε Marshall παλι επειδη γενικα μ'αρεσουν σαν ηχος.Και σε αλλους που εχω παιξει μ'αρεσαν.http://www.thomann.de/gr/marshall_mg50dfx.htm Αυτος εδω ας πουμε ειναι καλος?Νομιζω οτι καπου ειχα διαβασει οχι και πολυ καλα λογια γι'αυτον.Δεν θυμαμαι και πολυ καλα...Μπορει και να λεγανε για αυτον http://www.thomann.de/gr/marshall_mg100dfx.htm.Για εναν απ'τους 2.Επιπλεον πού φαινεται αν ειναι λαμπατος ή οχι? Πού το λεει?Ευχαριστω!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον όρο "απλός ενισχυτης" δεν τον καταλαβαίνω... Εννοείς τους ενισχυτες που είναι χωρίς ενσωματωμένα εφφε?

Κοίτα, κατ'αρχήν ο Randall που σου είπα, τελείως αντικειμενικα είναι πολύ φτηνός για αυτά που προσφέρει. Γενικά λαμπάτο ενισχυτη με τόσα λεφτα και τόσες επιλογές σε ρυθμίσεις, δεν θα βρεις από πολλούς κατασκευαστες. Εγω αμα δεν είχα το Marshall μου θα πήγαινα για αυτόν στεγνα. Επειδή είσαι και εσύ μεταλλάς και marshallάκιας όπως λες, κάνε το εξής. Ακου κάποιους λαμπάτους Marshall να καταλάβεις πως περίπου ακούγεται ένας αληθινός Marshall και σύγκρινέ τον με τον δικό σου. Θα δεις ότι παρ'όλο που είναι πολύ τίμιο ενισχυτάκι για τα λεφτά του, η μόνη σχεση που έχει με το "real thing" είναι το λογότυπο.

Γενικά πάντως στα λεφτά που παίζεις, χτυπάς ωραίους οικονομικούς λαμπάτους ενισχυτές που θα τους ευχαριστηθείς. Οι άλλοι που λες (mg50dfx, mg100dfx) είναι απλά μηχανές θορύβου που είναι μόνο για να εντυπωσιάζουν κάποιους νεοεισερχόμενους στο χώρο, η για κανένα προβαδικο που θέλουν κάτι οικονομικό που κανει λίγο απ'όλα. Με τους "αυθεντικούς" λαμπάτους Marshall έχουν τόση σχέση όση και μια μπαταρία με μια συκωταριά.

 

Το αν είναι λαμπάτος ένας ενισχυτης είναι προφανες. Θα δεις να λέει στους καταλόγους για tubes ή valves και ποτέ για solid state. Solid state είναι οι τρανζιστορατοι, σαν και αυτόν που 'εχεις. Πρόσεξε όμως, μερικοί χρησιμοποιούν μια λάμπα στην προενίσχυση για να μιμηθούν (οσο και αν μπορεί ποτε να γίνει αυτό) τον ήχο ενός λαμπάτου. Για παραδειγμα ο mg50 λέει ότι έχει preamp valve. Είναι αυτή η λάμπα στην προενίσχυση, ο ενισχυτής όμως είναι τρανζιστοράτος (solid state). Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα... ;)

 

Να πούμε βέβαια, ότι και οι solid state ενισχυτες δεν είναι για πέταμα, υπάρχουν καλα μηχανήματα, αλλά όπως και να το κανουμε, η λάμπα έχει αυτό το κάτι άλλο... :)

Fender να πιάνεις, Harley Benton να γίνεται...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aυτο που γραφεις δεν βγαζει πολυ νοημα. Ολοι οι ενισχυτες μπορουν να σηκωσουν emg αξιοπρεπως εφ' οσον βεβαια ξερεις τι θελεις. Και εξηγουμαι....η μονη περιπτωση "μη σηκωματος" ειναι αν εχεις στο νου σου τον απολυτο καθαρο κρυσταλλινο fender hxo και πας να τον αποκτησεις βαζοντας μια κιθαρα με τον emg 81 σε εναν fender deluxe reverb.

 

Kατα τα αλλα οι emg ταιριαζουν με ολους τους ενισχυτες με dirty προσανατολισμο.

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου