Προς το περιεχόμενο

Κάρτα ήχου με συγκεκριμένες απαιτήσεις :D


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παίδες!

 

Έχω όπως κάποιοι από εσάς ξέρετε ( ;D 8)) εδώ και 5-6 χρόνια το mBox της Digidesign, το παλιό καλό original mbox :D Γενικώς είμαι πολύ ικανοποιημένος εκτός από λίγα συγκεκριμένα πράγματα τα οποία χρειάζομαι, οπότε και ψάχνω για να κάνω ένα μικρό upgrade.... Ο Βασικός λόγος που την θέλω είναι ο εξής: 2 άτομα, 2 κιθάρες, 2 μικρόφωνα ώστε να μπορώ να έχω γράφω ένα jam με 2 κιθάρες κ 2 φωνές. Τι ζητάω λοιπόν.....:

 

1. 4 mic/line inputs. Για την ακρίβεια τουλάχιστον 2 από το καθένα. Άρα 4 mic/line είναι το τέλειο, αλλά 2mic/line και 2 line θα είναι μια χαρά επίσης! Αν υπάρχει κάτι με παραπάνω lines θα ήταν ακόμα καλύτερα, δηλαδή 3+3 ή 2+4 θα ήταν το καλύτερο.

2. Έχω ήδη ένα di/preamp (αυτό που είχε προτείνει ο SF της ART) για μια κιθάρα, και σκοπεύω να κινηθώ για αγορά ενός mic preamp σύντομα. Πρακτικά χρειάζομαι δηλαδή ΔΥΟ (τουλάχιστον) preamps πάνω. Φυσικά δε θα είναι τπτ τρελά preamps, θέλω όπως είπα να γράφω jams ουσιαστικά για φάση preprepre-production.

3. Θέλω να μπορώ να δουλέψω ProTools, LE ή m-Powered. Ενδιάμεση ερώτηση: υπάρχει τελικά (πλέον) διαφορά ποιότητας των software? ΔΕΝ εννοώ ηχητικά, εννοώ αν κάποιο είναι πιο σταθερό κλπ, γιατί στην αρχή τα m-powered είχαν αρκετά προβλήματα απ'όσο έβλεπα καθημερινά στα forum της digidesign.

4. Θέλω 2 headphone outs.

 

Το digi003 σίγουρα προσφέρει αυτά που θέλω αλλά απ'όσο καταλαβαίνω υπάρχουν και φτηνότερες λύσεις οπότε....... θα ήθελα να ακούσω τις προτάσεις και τις γνώμες σας. Επίσης δεν έχω καταλάβει αν κάποια από αυτές τις κάρτες μπορεί να δουλέψει ΕΙΤΕ μέσω USB ΕΙΤΕ μέσω firewire, το οποίο θα εκτιμούσα πολύ. Επιπλέον κάρτες powered από usb και firewire παίρνουν extra bonus points!!! :)

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!  ;D ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

FireWire 2 mic-instr 2 line 2 spdif in - 2 headphones

http://www.dv247.com/invt/57220/

+40 bonus

...οριακά

 

USB 2 mic 2 mic-instr 4 line 2 spdif in - 2 headphones

http://www.dv247.com/invt/47568/

+80 bonus

...άνετος

 

FireWire 2 mic-instr 6 mic-line 2 spdif in ADAT i/o - 2 headphones

http://www.dv247.com/invt/48545/

+250 bonus!!!

...άνετος τώρα και στο μέλλον!

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Thanks φίλε μου! Καμιά άλλη γνώμη;

 

Βασικά με ενδιαφέρει πολύ να μάθω αν τα ProTools M-powered είναι εξίσου σταθερά και έχουν τα ίδια features με τα LE. Πέραν αυτού..... εξαιρώντας τις κατά περίπτωση διαφορές specs οι κάρτες της M-audio είναι να υποθέσω υποδεέστερες από τις αντίστοιχες της Digidesign? Ως ποιότητα κατασκευής και από πλευράς preamps? Τέλος.... έχω συγκεκριμένο λόγο να προτιμήσω USB ή Firewire? Έχω διαβάσει σε άπειρα threads ότι και τα δύο δουλεύουν καλά, δεν υπάρχουν πολλές ασυμβατότητες κλπ, αλλά τελικά..... γιατί να προτιμήσω κάποιο από τα δύο format?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου