Προς το περιεχόμενο

Live sto mix-er


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια χαρα παιδες. Θα ηθελα να θιξω κ ενα αλλο θεμα σχετικα με τα γκρουπακια στα live . Προσφατα πηγα σε γνωστη μουσικη σκηνη στην Αθηνα κ ακουσα ενα γκρουπακι το οποιο επαιζε συνεχως medley πολλα τραγουδια μαζι, δηλαδη στο ιδιο medley ακουγες απο π**αριζου εως moonchild. Mπορει απο σας πολλοι να συμφωνειτε οτι ενωνουν σε ενα τετοιο medley πολλα ειδη μουσικης κ πρωτοτυπουν, η ακομα εχουν μουσικη απο ολα τα ειδη κ απευθυνοντε σε ολα τα γουστα για να τραβηξουν κοσμο. Εκει λοιπον θελω να σταθω. Ενα τραγουδι εχει εισαγωγη, couple, refrain, solo, kleisimo. Και αναρωτηθηκα αν εμεις που στο ταπεινο μας γκρουπακι με τα ελαχιστα live ειμαστε οπισθοδρομικοι οταν απλα διασκευαζουμε το κοματι για να το πουμε με εναν τροπο διαφορετικο, δικο μας , κρατωντας ομως μια δομη του κοματιου. Κ ερχομαι να θεσω το εξης ερωτημα. Τελικα για να παιξεις σε μουσικη σκηνη καλη πρεπει να εχεις ποσοτητα απο μουσικα ειδη αλεθοντας την στο μιξερ η να παιζεις τα τραγουδια που θες ποιοτικα κ με το δικο σου στυλ ακολουθοντας τη δομη που προανεφερα? Αν γουσταρεις την ποσοτητα σε medley γιατι δεν πας σε ενα club με dj γιατι στην ουσια το ιδιο πραγμα ειναι. Mixαδοροι ....

Υπ οψιν δε θελω να θιξω κανεναν συγκεκριμενο, απλα μια σκεψη κανω κ την παραθετω εδω για να την υποστηριξετε η να την κατακρινετε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για μένα η διασκευή ενός κομματιού μπορεί να γίνει με πολλούς τρόπους. Μπορεί κάποιος να επιλέξει να βγάλει το κομμάτι όπως είναι, κάποιος άλλος να του ... "αλλάξει τα φώτα". Δεν υπάρχει ένας τρόπος διασκευής.

 

Όσον αφορά τις μουσικές σκηνές που φιλοξενούν medley-άδες, αυτό που θέλουν είναι να έχουν πολύ κόσμο. Και αυτό μέχρι σήμερα επιτυγχάνεται με τον πλουραλισμό των μουσικών ειδών. Θα έχει και rock, και pop, και παπαρίζου με αλλαγή σε Doors κόκ. Έτσι πιάνει μεγαλύτερο κοινό το μαγαζί και βγάζει ... κάτι ψιλά.

 

Από ένα φίλο μου που παίζει σε τέτοιο συγκρότημα ξέρω πως οι ίδιοι έχουν κάποιον manager/καλλιτεχνικό διευθυντή, ο οποίος τους κλείνει τα live στα μαγαζιά, αλλά τους λέει και ποια κομμάτια να βγάλουν. Τους στήνει κανονικά το προγραμμα και αυτοί απλά εκτελούν.

 

Αυτό που πιστεύω είναι πως ο κόσμος θα ήθελε να δει κάτι διαφορετικό σαν αυτό που προτείνεις. Αλλά μάλλον κολλάνε οι μαγαζάτορες; Ίσως θέλουν να μείνουν στην "πιστή" συνταγή χωρίς να ρισκάρουν...

:D..::Christabel Etheriel::..:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτα που λες ειναι σωστα και μη σωστα ταυτοχρονα. Εξηγουμαι:

 

Τα παντα σχετικα με ενα live και το υφος του, εξαρτωνται απο το μαγαζι, και απο το τι εχει κανονιστει.

Αν εχει κανονιστει να παιξει ενα σχημα σε μαγαζι του τυπου μπαρακι, χαλαρη κατασταση κλπ, το πληθος των στυλ πιστευω ειναι υπερ του σχηματος. Αυτο γιατι ο κοσμος το εντελως ιδιο ολη την ωρα το βαριεται. Το αυτι θελει εναλλαγες.

Απο την αλλη, αμα το live περιλαμβανει 3-4 μπαντες στο προγραμμα, λογικα θα ειναι κοντα σε υφος(δε θα παιζει η μια μπαντα ροκ και η αλλη death metal  :P), αλλα οχι τα ιδια πραματα(πχ thrashιες με heavy metal ειναι πιο κοντα).

 

Ολα πιστευω οτι ειναι θεμα "προγραμματισμου".

Αποψη μου βεβαια ολα αυτα...

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εμενα παντως η ολη φαση μου θυμιζει σκυλαδικα β κατηγοριας που οι μπουζουξηδες παιζουν ποτ πουρι απο τσιφτετελια ως ζειμπεκικα προκειμενου να απευθυνθουν σε ολο το φασμα των σκυλαδων. Ετσι ομως αναγκαζεσαι απο μουσικος να γινεις mixαδορος και dj.  Κ ιδου το διλλημα ποσοτητα η ποιοτητα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ε... ποσότητα βέβαια! (Πλάκα κάνω).

Εξαρτάται από άπειρους παράγοντες: αν θες να βγάλεις $$$ έχεις τη δυνατότητα να ξεπουληθείς και να κάνεις αυτό το ποτ πουρί.

Αν έχεις $$$ έχεις τη δυνατότητα να κάνεις ποιότητα.

Αν είσαι φτωχός πλην τίμιος, πάλι ποιότητα.

Εγώ διαλέγω τον συνδυασμό! Μπορείς να κάνεις pop με πιο εκλεπτυσμένο στυλ.

Πάντως θέμα επιλογών είναι, όχι εξαναγκασμού - εκτός αν θεωρείς πως η επαγγελματική μουσική στην Ελλάδα είναι μονόδρομος.

 

:D..::Christabel Etheriel::..:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ενα τραγουδι εχει εισαγωγη, couple, refrain, solo, kleisimo.

Έχω δεί τον Carlos (Santana) και πολλούς άλλους, να κάνουν μεγαλοφυή medley, να απορείς με την έμπνευση και τέχνη της επανασύνθεσης...άλλο ο δίσκος και άλλο το live, ειδικά όταν θέλεις να "πεις" πολλά πράγματα σε συγκεκριμένο χρόνο.

 

Κ ιδου το διλλημα ποσοτητα η ποιοτητα?

Μην πέφτεις σε αυτή τη λούμπα. Αυτό που είναι ποιότητα σε μένα, μπορεί να έιναι ποσότητα για σένα.

 

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν αντιλεγω ο santana ειναι santana, αλλα οταν πχ περιμενεις να ακουσεις καποιες στανταρ  μελωδιες σε ενα κοματι κ απο τη μια σου παιζουν ροκ την αλλη τσιφτετελι η funky μετα pozer  κ μετα λιγο δημοτικα, δε σου φαινεται καπως? συνιθως σε ενα club ακους διαφορετικες μιξεις τραγουδιων, σε ενα live δε πας να ακουσεις μιξεις αλλα τον προσωπικο τροπο που ο καθε καλλιτεχνης προσεγγιζει τις διασκευες η πας να ακουσεις δικα του κομματια. Το σημειο που λεω για ποσοτητα η ποιοτητα ειναι το feeling που σου μενει ακουγοντας ενα κοματι , στη συγκεκριμενη περιπτωση του live sto mix-er το feeling ειναι αναμεικτα συναισθηματα η τα κομματια παιχτηκαν τοσο γρηγορα που δε προλαβαινουν να δημιουργησουν feeling. :)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

στη συγκεκριμενη περιπτωση του live sto mix-er το feeling ειναι αναμεικτα συναισθηματα η τα κομματια παιχτηκαν τοσο γρηγορα που δε προλαβαινουν να δημιουργησουν feeling. :)

Είπε κανείς ότι το live είναι εύκολο? Είσαι εσύ και το κοινό, και δεν μπορείς να κρυφτείς. Γι αυτό συμφωνώ μαζί σου για τα συναισθήματα που σου έμειναν...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

To ανησυχυτικο της υποθεσης ειναι οτι ολο κ περισσοτερα συγκροτηματα το κανουν κ τεινει να γινει μοδα. Μουσικη τροφη που αντι να ειναι παραδοσιακα η μερακλιδικα μαγειρεμενη μας σερβιρεται αλεσμενη στο μιξερ. Αληθεια τετοιων γκρουπ ποια ειναι η μουσικη τους ταυτοτητα? Μιξαδοροι? Τα παντα ολα?    :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δηλαδη στο ιδιο medley ακουγες απο π**αριζου εως moonchild.

 

:o :o :o

 

Έχω δεί τον Carlos (Santana) και πολλούς άλλους, να κάνουν μεγαλοφυή medley, να απορείς με την έμπνευση και τέχνη της επανασύνθεσης...

 

Για μένα το πρώτο είναι ποτ-πουρί.

Tο δεύτερο είναι medley...  :-*

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου