Προς το περιεχόμενο

Τι Kαλωδια; balanced ή unbalanced;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα από εμένα! Αφού διάβασα όλο το post με τα κατατοπιστικότατα τεχνικά κομμάτια, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής λόγω ανικανότητάς μου να εννοήσω τους ποιητές (οξύμωρο, αλλά αυτό συμβαίνει).

 

Τι καλώδια να πάρω; Χεχχεχεχε. Εξηγούμαι.

 

Στήνω ένα home studio για να κάνω τα πάντα εκεί. Αγοράζω λίγο λίγο τον εξοπλισμό μου. Όταν έχω το πλήρες πακέτο, ίσως αλλαχτούν κάποια πράγματα με καλύτερα και πιο επαγγελματικά (αν υπάρχει κάτι που δε με καλύπτει στο μέλλον).

 

Έχω λοιπόν μια κάρτα ήχου M-Audio 24/96 με είσοδο και έξοδο RCA.

Μία Tapco Mix 120 by Mackie.

Monitors M-Audio BX8a.

 

Αυτά αφορούν το ΄πρόβλημά' μου. Η σύνδεση με την κάρτα ήχου και την κονσόλα είναι η εξής: Στο Main Out της κονστόλας έχω καλώδιο jack που καταλήγει σε rca στην κάρτα ήχου (in). Στο Tape In της κονσόλας καλώδιο rca που πάει στην κάρτα ήχου (out). Στο control room τα monitors με πατέντα (καλώδια σε woofer της creative). To λογικό είναι ότι έχω θόρυβο = αγορά καλωδίων για τα monitors και κατάργηση του woofer μέχρι να αγοραστεί studiακό woofer. Τα καλώδια τελικά για τα monitors να είναι balanced  ή δεν έχει νόημα εφ'όσον θα μπουν σε rca; Δηλαδή να πάρω xlr σε jack ή jack σε jack; Και επίσης (άκυρο αλλά για να μην κάνω 'πατάτα') μονοφωνικό φαντάζομαι, ε;

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

 

Y.Γ. Αν έχετε να προτείνετε διαφορετική συνδεσμολογία please, feel free to do it αν νομίζετε ότι έχω κάνει κάποιο λάθος...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

το out της κονσόλας είναι balanced και το in των monitor είναι balanced οπότε θα βάλεις balanced καλώδιο

το οποίο σημαίνει 2 καλώδια όπου το κάθε ένα απ αυτά έχει 2 στερεοφωνικά καρφιά

 

181864.jpg

 

 

ΕΙΜΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σύνδεση balanced με RCA βύσματα δεν υπάρχει, διότι η balanced απαιτεί τρεις επαφές και τα RCA έχουν δύο. Άρα μένουν τα XLR και τα στέρεο jack, όπως είπε και ο φίλος.

 

Απ' ότι ξέρω η balanced  σύνδεση είναι απαραίτητη για μεγάλα μήκη καλωδίων. Αν δεν είναι (πχ πάνω από 3 μέτρα) δοκίμασε με unbalanced και βεβαιώσου ότι τα καλώδια δεν πηγαίνουν παράλληλα με καλώδια ρεύματος.

 

Αν αποφασίσεις για balanced μπορείς (ανάλογα με το τι έξοδο έχει ο μίκτης σου) να πάρεις είτε XLR σε στέρεο jack (ΠΡΕΠΕΙ να είναι στέρεο το jack, αλλιώς δεν είναι balanced) είτε jack σε jack (στέρεο και τα δυο). Η κοσνόλα σου (λογικά) θα έχει τουλάχιστον μια balanced έξοδο.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα δεν παίζει ρόλο που η κονσόλα με τον υπολογιστή "επικοινωνούν" με RCA καλώδια;

(Το μήκος θα είναι 2-3 μέτρα just for the record)

Η σύνδεση ΗΥ με μίκτη θα είναι έτσι κι αλλιώς unbalanced, αφού η κάρτα  έχει τα RCA (την ίδια κάρτα έχω κι εγώ και τη συνδέω στα tape in και out του μίκτη). Balanced σύνδεση μπορεί να γίνει μεταξύ μίκτη και μόνιτορ που (λογικά) έχουν τη δυνατότητα για τέτοια σύνδεση και αυτή η σύνδεση είναι ανεξάρτητη από την άλλη (ΗΥ-μίκτης). Είπαμε, τα μόνιτορ σου έχουν και XLR και jack balanced εισόδους. Δες τι είδους balanced έξοδο έχει ο μίκτης και αγόρασε το ανάλογο καλώδιο.

 

Καλή επιτυχία !

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άρα δεν παίζει ρόλο που η κονσόλα με τον υπολογιστή "επικοινωνούν" με RCA καλώδια;

(Το μήκος θα είναι 2-3 μέτρα just for the record)

 

Απλά να αποφύγεις να τρέχουν παράλληλα με καλώδιο τάσης ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

BitCollector: Αυτό ήθελα να ξεκαθαρίσω. Το ότι το σήμα δε βρωμίζει μεταξύ υπολογιστή και κονσόλας. Άρα πάω για balanced.

 

Loki: Το έχω πάνω απλά και μόνο επειδή δεν έχω καλώδια, και ήταν ο μόνος τρόπος σύνδεσης. Θα το κρατήσω μαζί με τα ηχειάκια (4.1) σαν δεύτερο σύστημα για να έχω επιλογή να ακούσω τη μείξη και από άλλο ηχητικό σύστημα, πέρα από το εκάστοτε μαγαζί που θα παίξω.

 

Korakios: Δε θα γίνει κάτι τέτοιο. Θα τοποθετηθούν σε πλάτη γραφείου για περισσότερη οργάνωση.

 

Ευχαριστώ παίδες για τις απαντήσεις!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου