Προς το περιεχόμενο

Ο Κομβιούτορας παγώνει (freeze)


WAV

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Που λέτε, ενώ ο υπολογιστής τρέχει όμορφα και ωραία, ξαφνικά παγώνουν τα πάντα και μετά από ένα δύο λεπτά, πετάγεται ξαφνικά blue screen και κάνει μόνος του επανεκκίνηση. Η εμφάνιση της μπλέ οθόνης διαρκεί κλάσματα δευτερολέπτου και δεν προλαβαίνω να διαβάσω τι στο καλό συμβαίνει. Όταν γίνεται επανεκκίνηση βλέπω σε μαύρη οθόνη κάτι σαν.... ''select boot device''. Τον κλείνω εντελώς και δοκιμάζω ξανά μετά από λίγα λεπτά, ίσως μπουτάρει ίσως και όχι, είναι θέμα τύχης. Ουσιαστικά κατά την εκκίνηση, μια βλέπει τους σκληρούς και μια δεν τους βλέπει. (2 σκληροί) (έχω και έναν εξωτερικό τον οποίο τον βλέπει κανονικά) 

 

 

* Να επισημάνω ότι αυτό το έκανε από την αρχή που τον αγόρασα (πριν από κάνα χρόνο) σπάνια βέβαια και γιαυτό δεν ασχολήθηκα, οσπου σταμάτισε να το κάνει. (είπα....αρχή ήταν, έστρωσε) Αλλά τώρα το κάνει σε καθημερινή βάση.....

 

Τρέχω XP PRO sp 2 (γνήσια είναι)  :)

 

Καμία βοήθεια για το τι πιθανά να συμβαίνει;  :'(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασε να αλλάξεις ide/sata ports -ανάλογα τι έχεις- στους σκληρούς σου όπως επίσης μιας και είναι και φθηνά και ποτέ δε πάνε χαμένα να αγοράσεις καινούρια ide/sata καλώδια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεί να φταίει η RAM.

 

Συμφωνώ, φαινόμενα παγώματος και επανεκκίνησης οφείλονται ως επι το πλείστον στη RAM. Αν έχεις πολλά modules, δοκίμασε να τις βγάλεις όλες και να βάλεις μόνο μια πίσω (βεβαίωσου ότι έχει μπει καλά). Αν συνεχίσουν τα προβλήματα, πειραματίσου και με τα άλλα modules.

 

Πριν κάνεις οτιδήποτε, προτείνω να κάνεις ενα backup το σκληρού σε κάποιο άλλο pc αν έχεις αυτή τη δυνατότητα (ή δεν το έχεις κάνει ήδη)  ;)

 

Good luck

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τη RAM κατεβάζεις το (δωρεάν) memtest, το τρέχεις όλη νύχτα και ξέρεις τι γίνεται. Χωρίς να είμαι επαγγελματίας του χώρου, μόνο από την πείρα που απόκτησα από τα δικά μου παθήματα, θα υποψιαζόμουν το δίσκο πάντως. Ειδικά αν οι δυο δίσκοι που λες είναι δυο partition του ίδιου δίσκου. Αυτό το select boot device που σου βγάζει προς τα εκεί δείχνει. Διαγνωστικό δίσκων και μια ματιά στο event viewer ίσως βοηθήσει.

 

Καλή επιτυχία  ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πιο πιθανό είναι να είναι δίσκος. Έτσι τα έφτυσε προχθές ο σκληρός ενός laptop που έχω. Το σφάλμα πρέπει να είναι 0x0000004f.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου