Προς το περιεχόμενο

krk rp8 rokit g2 ή yamaha hs-80m


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επίτέλους έφτασε η στιγμή να αγοράσω το πρώτο ζευγάρι σοβαρών ηχείων... Είμαι γενικά ανοιχτός σε προτάσεις αν και από προσωπικό ψάξιμο έχω μάλλον καταλήξει σε αυτά τα 2. Θέλω γνώμες, προτάσεις αν γίνεται..! Τα ηχεία θα χρησιμοποιηθούν για μίξεις και παραγωγή ροκ και μέταλ... Ευχαριστω!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα KRK που είδες είναι πολύ καλά αλλά κατά τη γνώμη μου, είναι καλά να τα έχεις για "δεύτερα". Δεν είναι καθόλου flat και ίσως σε δυσκολέψει αυτό στη μίξη. Είναι τίγκα στα μπάσα ρε παιδάκι μου...Καλύτερα τα Yamaha.

Εγώ πήρα τα Event (τα 6άρια, δεν μου χρειαζόντουσαν 8άρια) που ήταν ό,τι καλύτερο ανάμεσα σε KRK, Yamaha, M-Audio και Tascam. Έτσι και αλλιώς έχει να κάνει με το πώς σου ακούγονται εσένα, και όχι τι είναι αντικειμενικά καλό...

Έχεις ακούσει διάφορα και κατέληξες σε αυτά, ή διάβασες μόνο για τα συγκεκριμένα;

:D..::Christabel Etheriel::..:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα δν τα εχω ακουσει :-\..δν παιζει ρολο η μιξη στ κομματι που θα βαλω να ακουσω και οχι τοσο το ηχειο??απλα θελω να αναπαραγει με  μεγαλυτερη πιστωτητα αυτο που θα γραφω.επισης κατεληξα σε οχταρια για καλυτερη αποδοση των μπασων συχνοτητων..γενικα οπου εμπαινα τα yamaha ηταν bestseller..πρεπει να τα ακουσω λες..?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα KRK χρωματίζουν τρελά???  :o :o :o ;D ;D

Τα YAMAHA είναι καλύτερα??  ;D :o :o

Τα MACKIE είναι καλύτερα και από τα δύο;;;;;;;; (ναι αυτό ισχύει).

 

Τα KRK είναι απο τα πιο ποιοτικά στην κατηγορία τους σε επίπεδο all around.

Τα yamaha ειναι επίσης πολύ καλά και περισσότερο έχουν το όνομα παρά κάποια σημαντική διαφορά ποιότητας σε σχέση με τα KRK.

Οταν μάθεις αυτά τα ηχεία που ειναι στα ίδια επιπεδα και τα δύο θα κάνεις γενικώς καλές μίξεις (αν το χεις). αν θέλουμε να μιλήσουμε για flat πραγματικά ηχεία πάμε σε πολλά έξοδα εντελώς άλλης κατηγορίας.

Το θέμα ειναι να βρεις τι σου αρέσει (και τα δυο ποιοτικά είναι) και να τA ΜΑΘΕΙΣ.

 

Απο περιοδικά του χώρου (music pro + computer music + sound on sound) σε άρθρα που γίναν για τα ηχεία μονιτορ εώς 600-800 ευρώ αυτα τα δυο είχαν την πιο ισσοροπημένη κριτική all around περί ποιότητας και ήχου και μπάσων και όλα. Αρκεί να φύγεις από τα λόγια και να το ψάξεις σε έντυπα ή να μιλήσεις με επαγγελματίες να σου πουν κάτι παραπάνω. Και τα KRK είναι πρότυπο και δεύτερο ζευγάρι μόνιτορ σε πολλά στουντιο και home επαγγελματίες (όλο το linkin park meteora είχε μιξαριστεί σε KRK αλλά στο πιο ακριβό αδερφάκι τους και στην περιοδία είχαν τα rokit στο κινουμενο στουντιο για να ηχογραφήσουν και να κάνουν τα pre-demo τους). Σε βίντεο tutorials που θα αγοράσεις και θα δεις ή σε μιξινγκ βιβλια που θα διαβάσεις θα δεις πολλάκις τα KRK. ΤΟ ίδιο ισχύει και για τα yamaha.

Απο όσα έχω διαβάσει τα yamaha θεωρούνται πιο ευκολα στο μιξάρισμα λόγο κάποιων ιαφορών στα μπάσα ενώ υστερούν αλλού σε σχέση με τα KRK. Ισως το yamaha να ειναι πιο γενικώς καλή επιλογή αν το πάρεις συνολικά (όπως πχ. πολλοί παίρνουν τα shure sm57. Ειναι ένα στάνταρντ της βιομηχανίας.

 

Για να μην πολυλογώ τα μπάσα και τα χρώματα και αυτά δεν ισχύουν, ο καθένας μας έχει διαφορετικό αυτί και αντίληψη. Πιστεύω ότι πρέπει να τα ακουσεις και τα δυο και να επιλέξεις. Σου παραθέτω διάφορα από κριτικές και απόψεις καθώς και links.

 

* HS80M are great.

 

* Many engineers love the Yamaha's. I personally can't stand them. I much prefer KRKs, hands down. I have a pair of Rockits and regularly mix on a pair of V88s. I use them for both low-volume monitoring and tracking/mixing level monitoring. I feel that they relate better to other manufacturers speakers where I find the Yamaha's always sound too thin to me. I can't mix on those suckers.

 

* I personally own a pair of Rokits also and they sound great, I've try before the yamaha's and I agree with Ms. Remy they sound to thin, (just an observation).

 

* the Yamahas (HS80M) sounded a bit too shiny in terms of upper midrange to be as accurate as I'd like. I can sort of hear a "presence bump" around 2-5k and another around 10k when compared to Mackie, Genelec, KRK, and Event (I did this listening test at a local Guitar Center here.) They aren't harsh but there is something in them that amplifies the range just above "nasal" and adds some shine to the very top. I am not sure I like this combination.

 

* KRK's seem to have a fuller, rounder sound...smooth. A little more bottom.

Yam's seem to have REALLY revealing mids and highs, and a very tight, articulated low end...

 

* To better understand this we have to first realize that there is no way for a monitor to be 100% accurate. They are just different versions of reality, so...really...all this nomenclature is kind of misleading. They all have a sound, and they are all going to impart some character onto your sound that you have to learn to deal with. Depending upon what we want and need for our ears in a given room (there's another huge variable for you) some are easier to adjust to than others.

 

* KRK's are tight. The bass seems realistic and solid. The high's are silky

 

* i like that the yamaha's have much more EQ options on the back, so you can semi-tailor them to fit your space.

i've auditioned the hs80m and was quite impressed with them, but few people seem to be using them compared to the RP6s.

 

Ισορροπημένες όλες οι απόψεις ανάμεσα στα 2 και γενικώς και απο τα περιοδικά που σου λέω στα άρθρα και τα δύο στα ίδια πλέανε. Πολλοί πάντως προτιμουν τα yamaha ώς "εγγύηση". Πάντως η KRK είναι τεράστια εταιρεία, εγώ την προτίμησα..

Ελπιζω να βοηθησα λιγο.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοείται πως πρέπει να τα ακούσεις!!!

Αν έχεις κουφαμάρα στα μπάσα θα σε βολέψουν τα KRK :P

Κάνε το κλασικό τέστ: πάρε ένα CD με τραγούδια που ξέρεις πώς ακούγονται και πάρε σβάρνα μαγαζιά για ν'ακούσεις...

:D..::Christabel Etheriel::..:D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια πιστευετε τα tascam vla8 ειναι εκτος συναγωνισμου σε σχεση με krk και yamaha που συζητατε?

Αυτη τη βδομαδα θα παω να αγορασω μονιτορ και ειμαι αναμεσα σε vla8 και Mackie mr8 οποιος εχει αποψη και μπορει να βοηθησει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια πιστευετε τα tascam vla8 ειναι εκτος συναγωνισμου σε σχεση με krk και yamaha που συζητατε?

Αυτη τη βδομαδα θα παω να αγορασω μονιτορ και ειμαι αναμεσα σε vla8 και Mackie mr8 οποιος εχει αποψη και μπορει να βοηθησει...

 

Οτι έχει κάνει η Tascam σε αυτη την σειρά είναι χρυσάφι. Τα Vl-x5 κάναν απλά πάταγο σε όλα τα reviews βάζοντάς τα με ηχεία πολύ ακριβότερα. Από κει και πέρα υπήρξε μεγάλη περίοδος αναμονής για τα επόμενα μοντελα που ειναι και το VL-A8 που αναφέρεις. Δεν ξερω για αυτά να σου πω αλλά λένε ότι ειναι ακριβώς ίδιας ποιότητας με πιο defining συχνοτικό περιεχόμενο.

Τωρα ομως αν μιλάμε για MACKIE  ,όσο να ναι ειναι κατα πολλούς Must.

Για αποδοση τιμή εννοείτε είμαι σίγουρος ότι τα TASCAM θα σου προσφέρουν την τελειότητα. Απλά δεν τα ξέρω προσωπικά, έμεινα στο VL-X5.

 

"The Tascam VL-A series brings the mid-range into focus for the project studio, at a very affordable price. Though you may find crisper highs and deeper lows in other monitors, those same monitors sometimes have their mids cut out in order to help sell them to less-than-educated ears at the big-box music store. The music lives in the mid-range and Tascam knows this, delivering a monitor that allows you to make quality mix decisions on a budget."

Alan Moon - Front End Audio

 

    * 8" two-way monitors

    * 140W active bi-amped design

    * Direct radiating bass reflex 8" woofers with front-mounted port

    * LF control adjusts response at 150Hz or 800Hz for room correction

    * HF control adjusts response at 3kHz or 8kHz for room correction

    * Low cut filter for use with optional LF-S8 subwoofer

    * 1" dome tweeter

    * Deep cabinet design and separated amplifier space for rich low frequency playback

    * Magnetic Shielding for use near CRT computer monitors

    * Frequency Response (1W @ 1m): 30Hz - 21KHz +/-3dB

    * Dimension (W x H x D): 9.6" x 15" x 13" (243 x 380 x 330 mm)

 

"A/B'd them with KRK and Yamaha and Maudio at the music store, and they won hands down."

 

 

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ως κάτοχος της πρώτης γενιάς των 624 και 824 των Mackie:

 

Όσο η κατασκευή γινόταν επί αμερικανικού εδάφους, το value for money των ηχείων ήταν ασυναγώνιστο. Δυστυχώς πολλοί χρήστες παρατηρούν ότι τα ηχεία που κατασκευάζονται στην Ανατολή δεν έχουν τον αναμενόμενο ήχο...Χρωματίζουν ευχάριστα και μπορούν να χαρακτηριστούν ΚΑΙ ως hi-fi από τους απαιτητικούς επαγγελματίες.

 

Προσωπικά, μετά από αρκετά χρόνια, έχω συνηθίσει την συμπεριφορά τους στον χώρο μου και δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα ούτε σε δουλειές mixing, αλλά ούτε και mastering.

 

Στον τομέα του mastering θα προτιμούσα ένα ζευγάρι Dynaudio ή Focal, αλλά δεν μπορώ να τα έχω όλα σ'αυτό τον κόσμο.

 

Εν τέλει παραθέτω το signature άλλου συμφορουμίτη: "δεν έχει σημασία τί έχεις, αλλά τί κάνεις μ'αυτό".

 

ΥΓ. Αν ο χώρος είναι μικρός, καλύτερα να προχωρήσει κανείς σε αγορά ζευγαριού με μικρό γούφερ (αυτό για τα 80Μ, που είναι αρκετά δύστροπα σε μικρούς χώρους όπως και τα υπόλοιπα 8" ηχεία).

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου