Προς το περιεχόμενο

Nuendo:"Ανταλλαγή" θέσης στα insert effects;;


Insomniac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδια, αλλη μια ερωτηση για το Nuendo, αυτη τη φορα αρκετα απλη ομως:Ξερει κανεις πως μπορω να αλλαξω θεση στα insert effects χωρις να πρεπει να τα κλεισω και μετα να τα ξανανοιξω στην καινουρια θεση;Δηλαδη, αν εχω στο slot 1 εναν κομπρεσσορα και στο slot 2 distortion και θελησω να βαλω το distortion στο 1 και τον κομπρεσσορα στο 2, μπορει να γινει καπως;Στο manual δεν καταφερα να βρω απαντηση και δυστυχως ειναι μια περιπτωση που μου τυχαινει συχνα!

 

Thanx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

¶ν θυμάμαι καλά, κάθε εφέ σου δίνει τη δυνατότητα να σώσεις τα settings του. Έτσι, τα σώζεις - κλείνεις και τα δύο - τα ξανανοίγεις στη σωστή σειρά - φορτώνεις τα σωσμένα settings και τελειώσες.

 

Τα γράφω αυτά υποθέτωντας ότι ο λόγος που θέλεις να μην ξανανοίξεις τα εφέ είναι γιατί θέλεις να γλυτώσεις το χρόνο του να τα ξανασετάρεις στις ρυθμίσεις που θέλεις.

 

Βέβαια, τώρα που το σκέπτομαι, ίσως είναι πιο απλό στο Nuendo να βάζεις ένα εφέ ανά FX track.... που είναι ο akisd28 να μας πει...;

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτο που προτεινει ο Wow! ειναι ενα καλο workaround αλλα η αληθεια ειναι οτι αυτη η δυνατοτητα ειναι ενα απο τα μεγαλυτερα παραπονα/requests των χρηστων Cubase/Nuendo. Στο SX4 ισως να υπαρχει αυτη η δυνατοτητα (draggable inserts για την ακριβεια)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Na 'mai ki egw me ta greeklish mou...em.icon.tongue.png

Loipon, ta draggable inserts, opws polu swsta eipe ki o Airborne, einai megalos kahmos tou user base ths Steinberg edw kai arketa xronia. Elpizoume stis ekdoseis SX/N4...

To kalutero workaround einai mallon na swzeis to preset pou exeis ftia3ei ap'to drop-down menu tou ka8e plug-in ('Save preset') kai na ta 3anafortwneis sth seira pou 8es. Auto oson afora ta inserts. Yia ta sends, 1 FX ana FX channel, opws eipe ki o eye.

Yia na peta3w kai to karfi mou, pantws, an to agoraseis, 8a exeis to dikaiwma na parapone8eis sth Steinberg yia thn apousia draggable inserts kai na enwseis th fwnh sou me tis dikes mas.em.icon.wink.png

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πάντως, μια και το' φερε η κουβέντα, τι χρειάζεται αυτό το swaping των εφέ; Δεν ρωτάω ειρωνικά, όντως δεν το καταλαβαίνω. Δηλαδή υπάρχει περίπτωση να βάλει κανεις distortion+chorus+delay και για λόγους πειραματισμού να θέλει να το κάνει chorus+delay+distortion; Η αλλαγή στην αλλυσίδα θα έχει εντελώς διαφορετικό αποτέλεσμα. Βέβαια, θα μου πείτε, αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για να θέλει κάποιος να αλλάξει την αλλυσίδα, αλλά αναρωτιόμουν αν υπάρχει πιο focused εφαρμογή, πέραν από παιγχνίδια/πειραματισμούς.

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θ'αρχισω λεγοντας οτι αυτο το forum ειναι το πιο (τζ)(γ)αματο, αφου ειναι τρομερο να ρωτας κατι το μεσημερι και το απογευμα να βλεπεις 5 replies!Τι να πω ρε παιδια, εχω μεινει αφωνος...Καλυτερο κι απ'το forum του Sound On Sound!

 

Οσον αφορα τα draggable inserts, εγω τα θελω καθαρα για τον λογο που ειπες Πρωτοκολλο Ματιου/Οφθαλμικο Πρωτοκολλο(σωστα το μετεφρασα;Διαλεξε ενα απ'τα δυο!). To πλεον κλασικο:EQ και compressor σε ενα καναλι...τα κανεις swap για να δεις τις διαφορες. Δεν μου εχει τυχει αλλη περιπτωση (ακομα). Αυτο με το σωσιμο των presets ειναι η καλυτερη λυση τελικα, αλλα ηλπιζα οτι ισως θα υπηρχε ενας πιο 'νορμαλ' τροπος!

 

Akisd28 δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο με το 'καρφι' σου, ειμαι κι εγω υπερ των original προγραμματων για πολλους και διαφορους λογους και γι αυτο μαζευω ευρουδακια για να παρω το SX3 με την πρωτη ευκαιρια (ε, το Nuendo για μενα ειναι και υπερβολη και πολυτελεια...!)

 

Παντως, κλεινοντας, εγω θα διαφωνησω με το θεμα του ενος εφε ανα FX track. Σιγουρα στις περισσοτερες περιπτωσεις ειναι το πιο λειτουργικο και 'σωστο', αλλα σημερα κι ολας μου ετυχε να εχω ενα sample στο οποιο ηθελα να βαλω delay και στη συνεχεια να βαλω παραμορφωση στο delay(μονο στο delay, μονο στο delay, αφηνοντας ανεπηρεαστο το αρχικο σημα). Ε, σ'αυτην την περιπτωση αναγκαστικά εβαλα ως 2o insert στο FX track του delay και ενα distortion plug-in!Δε νομιζω να υπαρχει αλλος τροπος να βγει αυτο το αποτελεσμα...Υπαρχει;Για ο,τι λεω ειμαι επιφυλακτικος γιατι δεν εχω εξερευνησει ακομα ουτε τις μισες δυνατοτητες του Nuendo![/i]

 

Υ.Γ:Αληθεια, επειδη ειμαι και λιγο μαζοχας, γινεται να στειλεις την επιστροφη του send 1 στο send 1;(για να κανεις feedback). Αφου γινεται στο reason, καπως πρεπει να γινεται και στο nuendo...........

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρωτοκολλο Ματιου/Οφθαλμικο Πρωτοκολλο(σωστα το μετεφρασα;Διαλεξε ενα απ'τα δυο!)
Εεεεπ... σεμνά με το nickname :) :) :)... άμα είναι να μεταφράζουμε με βίαιους εξελληνισμούς τα nickname των άλλων, να με ειδοποιήσετε να αρχίσω και εγώ τις μεταφράσεις... μόνο ο gerasimos και ο iatrelis θα βγούν σώοι από αυτή την ιστορία :) :) :)

Reading The Fucking Manual

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

akisd28, at least στο last update, φτιαξανε επιτελους το midi prob και το offset που τοσο καιρο το εκανα manually , το βαλα και ολα μια χαρα εως τωρα.

 

insomniac αυτο που θες γινεται με καποιο αναλογο προγραμμα με το energy xt, η καποιο αλλο modular vst. Μεχρι και με το synthedit(free) μπορεις να στησεις ευκολα κατι τετιο(για το θεμα delay/distortion χωρις να πειραξεις κατι αλλο και χωρις χρηση fx rack, και για το θεμα feeback).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aztec, dustuxws 8a prepei na perimenw 1-2 bdomades yia to teleutaio update, ka8oti perimenw thn ADSL sto kainourio mou spiti.

Insomniac, ennoeitai pws an 8es p.x. distorted delay 8a kaneis auto pou periegrapses! Egw apla epibebaiwsa to basiko kanona pou anefere o eye.

Yia to loop pou 8es na sthseis, psa3e auta pou leei o Aztec, yiati AFAIK sto Nuendo den mporeis na to kaneis.

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου