Προς το περιεχόμενο

βουητό σε triode mode


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα

 

είμαι κάτοχος του epi valve jr head στον οποίο έχω προσθέσει switch για pentode/triode mode.

όταν βρίσκεται σε triode mode (αυτό με την μικρότερη ένταση και τον πιο μουντο ήχο) ακούγεται ένα βουητό αρκετά αντιληπτό και πολύ περισσότερο ενοχλητικό.

 

είχε κανείς ποτέ παρόμοια εμπειρία? ειναι αυτό συνηθισμένο φαινόμενο σε triode λειτουργία? επειδή γνωρίζω ελάχιστα απο ενισχυτές και την μόντα δε την έκανα εγώ, πείτε μου αρχικά εαν έχετε καμια ιδέα για το τι μπορεί να είναι και ύστερα μπορώ να σας δώσω όποια πληροφορία χρειαστείτε για να βγάλετε κάποιο συμπέρασμα

 

ευχαριστώ πολύ!

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O Blackheart παντως που εχει μανισιο διακοπτη δεν... θορυβει καθολου. Το κυκλωμα των δυο ενισχυτων λογικα θα ειναι σχεδον ιδιο, αρα η μοντα μπορει να μην εγινε σωστα. Στο κανονικο mode παρατηρησες καμια διαφορα πριν και μετα? Μηπως αλλαζες απο pentone σε triode με ανοιχτο ενισχυτη ή πριν κρυωσει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

διαβάζοντας ελάχιστα πράγματα που βρήκα στο ιντερνετ έχω την εντύπωση οτι μια τέτοια μόντα πρέπει να ακολουθείται απο μια τοποθέτηση διαφορετικού πυκνωτη κάπου, ως φίλτρο για να κόβει το hum το οποίο είναι "τονικής" μορφής και όχι φύσημα.

 

δυστυχώς απο τεχνικής άποψης δεν έχω ιδέα απο ενισχυτές και έτσι δεν είμαι σίγουρος αν κατάλαβα καλά, αλλά μάλλον θα υπάρχουν 2 τρόποι να κανεις τη μόντα: ο "απλός" ο οποίος δημιουργεί hum και ο πιο περίπλοκος που αντιμετωπίζει και το hum.

 

ο ενισχυτής διαθέτει και bypass (EDIT:standby) switch οπότε πάντα τον βάζω στο bypass (EDIT:standby) πριν γυρίσω απο pentode σε triode. Μήπως δε κάνω καλά?

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ουτε εγω εχω ιδεα δυστυχως, παντως θα τον ελυνα και θα τσεκαρα μηπως παρει το ματι μου τιποτα υποπτο. Το bypass ειναι κατι σαν stand by μεταξυ των δυο mode ή ξεχωριστος διακοπτης? Οταν δηλαδη αλλαζεις mode με ανοιχτο ενισχυτη δεν κανει 'σκασιμο'?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωχχχ έγραψα bypass ενώ εννοούσα standby :P :P

 

μαζι με την μοντα για pentode/triode έβαλα και standby switch. οπότε τον βάζω στο stanby πριν αλλάζω απο 5ode σε 3ode.

 

το κακό είναι οτι δε βρηκα ουτε καν κάποιο θεωρητικό αρθρο για την συγκεκριμένη μόντα επομένως δε νομίζω να καταλάβω και τιποτα αν τον ανοίξω

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν λεω οτι θα καταλαβεις κατι αν τον ανοιξεις, απλα θα τσεκαρεις τις επαφες και τις κολλησεις για να δεις αν ειναι ολα σταθερα, δεν σε τρωει η περιεργεια?  :-X Με τον ηλεκτρονικο δεν επικοινωνησες καθολου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοειται μην βαλεις χερι!!

Καλυτερα στον τεχνικο...

 

Μηπως τοποθετηθηκε ο διακοπτης μακρια απο την λυχνια και τον εξοδου?

Πρεπει να βρισκεται κοντα για να μην εχεις μεγαλα καλωδια και "μαζευουν" θορυβο.

Ακομη, πρεπει να κανει ο τεχνικος σου μια βελτιωση στο τροφοδοτικο. Ειναι κλασικη περιπτωση στον Valve jr. Στο συγκεκριμενο ενισχυτη, οταν συνδεεται ως triode το πλεγμα G2 της λυχνιας δεν "φιλτραρεται" τοσο καλα οπως στην περιπτωση pentode. Γι'αυτο εχεις περισσοτερο θορυβο...

 

Και μιας και τον εχεις στις μοντες.... μπορεις να βγαλεις και μια εξοδο στα 8Ω. Ετσι ωστε να εχεις και 4Ω αλλα και 8Ω. Θα ειναι πιο ευελικτος με εξωτερικες καμπινες!

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου