Προς το περιεχόμενο

επιλογη καρτας ήχου-κονσόλας-μόνιτορς


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχήν να πω ότι το budget κυμαίνεται γύρω στα 2000€ με 2500€.

Τα αντικείμενα προορίζονται για οικιακό στούντιο και για live καταστάσεις.(με εξαίρεση τα μονιτορς)

 

 

Όσο αναφορά την κονσόλα θέλω 3 τουλάχιστον στέρεο εισόδους,και 4 mono.Θέλω να έχει τουλάχιστον 2 aux sends για να ηχογραφώ στο pc και την δεύτερη για sampling στο korg m3.Επίσης να έχει αξιόλογο eq και προενίσχυση σε κάθε είσοδο.Τα εφέ δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα.Πεοσανατολίζομαι προς μια soundcraft spirit m8.

Για τα μόνιτορς:Θέλω να είναι 8ιντσα για να με καλύπτουν σε ένταση ενώ θέλω να έχουν σωστή απόκριση σε όλο το φάσμα(καθώς τα είδη μουσικής που παίζω και ακούω ποικίλουν).Τείνω προς τα mackie hr824 mk2 ή προς JBL LSR 4328PAK.Αυτά βέβαια θέλω να τα ακούσω κάπου.

Για κάρτα ήχου έχω ανάγκη από τουλάχιστον 4 εξόδους και 4 εισόδους(όλα balanced) και εισόδους για 2 mic.Τέλος θέλω να έχει καλή έξδο ακουστικών που θα προορίζεται για dj monitoring καθως και για μετρονόμο κατά την ηχογράφηση.Τέλος οι drivers θέλω να είναι στημένοι ώστε να οδηγείς εύκολα ότι θέλεις όπου θέλεις.Για dsp δεν έχω ανάγκη ακόμη(μιας και δεν έχω εμπειρία με την ηχογράφηση ακόμη) αλλά δεν με πειράζει να έχει και έτοιμα ποιοτικά εφε.Δεν έχω αποφασίσει καθόλου ακόμη σε κάτι.Σκέφτομια λίγο την focusrite saffire.

 

Αυτά προς το παρών... ;D

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νομιζω δεν παιρνεις απαντηση γιατι εχουν απαντηθει 500+ φορές τα θέματα κάρτας ήχου και αγορών και επιλογών για όλα τα επίπεδα μάλιστα, home, semi pro, pro, super pro, iss pro evolution soccer 2009 και πάει λέγοντας.

Εγώ τυπικά θα σου πω ότι στο budget σου μπορεις να παρεις πολλά καλά πράγματα.

 

1) mackie hr824 mk2

2) motu ultralite mk3 ή digidesign 003 η για eq που λες μάλλον πας προς mackie onyx 1640 με firewire.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το φαντάστηκα ότι αυτός είναι ο λόγος αλλά το έχουμε αυυτό το κακό στο Ελλάντα να θέλουμε να ακούμε πολλές γνώμες.Ευχαριστώ πάτνως.Εγώ βασικά για motu σκεφτόμουν στην αρχή αλλά με φρέναρε το θέμα ενός μέλους που ανέφερε προβλήματα με  τα ακουστικά,κάτι που είναι σημαντικό για μένα.Όσο για την κονσόλα με την firewire επέκταση δεν μετατρέπεται η κονσόλα σε κάρτα ήχου?Ποίος ο λόγος να πάρψ αυτή εκτός από τους άριστους προενισχυτές από οτι έχω διαβάσει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τα ακουστικά εγώ είχα γράψει μαζί με άλλους γιατί είναι απλά ένα θέμα το οποίο τελικά δεν ισχύει μόνο στην motu αλλά και σε άλλες κάρτες καλές. Ουσιαστικά είναι άλλη φιλοσοφία και όχι πρόβλημα. Απλά επιλέγεις όταν θες ακουστικά την εξοδο των ακουστικών και πάει λέγοντας. Κανενα προβλημα, εγω ειμαι μια χαρά πλέον που το συνήθισα.

Οσο για την mackie, ειναι καλή σαν κονσόλα, πολύ καλή σαν καρτα ήχου αν παρεις την firewire επεκταση, εχει τους onyx convertors που θεωρουνται καλοί και πάει λέγοντας. Υπάρχουν πολλά πράγματα με το budget που εχεις. Νομιζω αξιζει να ψάξεις λίγο reviews και να δεις τι σε "γεμίζει" ως προς αυτα που ζητάς. Το eq παντως που θες να ειναι πανω σημαίνει ότι μάλλον πάμε προς κονσόλα φάση. Κατι πέρα απο την mackie onyx δεν μου ερχεται τωρα. Ψαξτα λιγο και δες.

Ηχεια τα mackie επίσης.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα:Τo budget είναι μεγάλο (τουλάχιστον για μένα) και για αυτό παραξενεύτηκα που δεν πήρα απαντήσεις.Αυτός είναι ο λόγςο που ρώτησα κιόλας.Σρο μικρό budget υπάρχουν standards που καθορίζονται λόγω τιμής.Εδώ όχι.Υπάρχει κάποιο σοβαρό μαγαζί στην Θεσσαλονικη που μπορεί να δώσει ξεκάθαρες λύσεις για κάθε περίπτωση?Σκέφτομαι να επισκεφτώ κάποια αλλά φοβάμαι μην πέσω στην παγίδα του αποπροσανατολισμού λογω ημιμάθειας που δυστυχώς είανι συχνό φαινόμενο στους πωλητές στην χώρα μας. Περιμένω και οποιαδήποτε γνώμη πάνω στο ζήτημα!

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου