Προς το περιεχόμενο

Aναφορα η οχι ονοματων μαγαζιων στα posts


mechmg93

Προτεινόμενες αναρτήσεις

διαβασα την παρατηρηση του yameth, που τονισε οτι δεν πρεπει να δινουμε links απο μαγαζια, για τα προιοντα που μας ενδιαφερουν, αλλα να δινουμε το link του κατασκευαστη και μονο.

 

σαν λογικη ειναι απολυτα σωστη. αν σκεφτουμε ομως την πολυσυζητημενη διαφορα τιμων κλπ, δεν νομιζω οτι κανουμε διαφημηση στον thomann, η στο Music123 κλπ.

ενα μεγαλο μερος των Posts απευθυνονται σε επικειμενες αγορες, και οπως και να το κανουμε, η ερευνα αγορας, μονο με παραθεση καταστηματων, η sites απο on-line shops γινεται.

 

πχ αν αναφερθω στον peavey classic 30, αν δωσω το link της peavey θα δει καποιος τιμη περιπου 660 δολαρια, αν δωσω το Link του ελληνα αντιπροσωπου, θα δει καποιος κοντα 900 ευρω, ενω αν δωσω το link του γνωστου γερμανου, θα δει καποιος 550 ευρω.

 

δεν νομιζω οτι το παραπανω ειναι διαφημηση του thomann, ουτε αυτο οδηγει σε αθεμιτο ανταγωνισμο. ειναι η κοινη λογικη των ανθρωπων που, μεσα στην καθημερινη λιτοτητα, αναζητουν την καλυτερη και πιο συμφερουσα αγορα.

 

οπως και να εχει θα σεβαστω απολυτα τους κανονες του noiz.οποιος ειναι μελος μιας κοινοτητας οφειλει να σεβεται τους κανονες της.

 

με καθε φιλικη διαθεση προς τους administrators,

 

Mιχαλης

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 22
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ με τον Μιχάλη!

¶λλωστε πιστεύω ότι το να κατονομάζουμε τα μαγαζιά βοηθάει όλους μας από 2 απόψεις:

 

1) Μαθαίνουμε τι και από που μας συμφέρει να το αγοράσουμε και

2) Μπορεί μακροπρόθεσμα να αποτελέσει (αν και πιστεύω ότι ήδη αποτελεί) μέσο πίεσης προς όλους τους εγχώριους ΚΛΕΦΤΕΣ!

 

Στο κάτω κάτω, αν κάποιος από όλους αυτούς (σπόνσορας ή μη του NOIZ) έχει να αντιπαραθέσει καλύτερες τιμές, ας το κάνει!

¶λλωστε πιστεύω ότι ΟΛΟΙ μας θα θέλαμε ιδανικά να ψωνίζουμε από την Ελλάδα με καλές τιμές και όχι να στέλνουμε συνάλλαγμα έξω... Απλά από τη στιγμή που (προς το παρόν ελπίζω) δε συμφέρει τη τσέπη μας, δε θα ψωνίζουμε εδώ και θα ψάχνουμε πάντα την καλύτερη δυνατή τιμή σε online stores του εξωτερικού.

 

Δηλαδή αν αύριο μεθαύριο ο Μάκας ή ο Τσακμάκης ή ο ΔονΣτούντιο έχουν καλύτερη τιμή σε ένα προϊόν, ΔΕ θα το γράψουμε?

 

Anyway, όπως είπε και ο Μιχάλης, το Forum έχει κάποιους κανόνες οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται και αναγκαστικά θα πρέπει να συμμορφωθούμε με αυτούς. ¶σχετα αν είναι για καλό ή κακό όλων μας...

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρίν πω την προσωπική μου γνώμη θέλω να πω ότι θα σέβαστώ τις όποιες αποφάσεις έχει πάρει το Noiz.

 

Πιστεύω προσωπικά ότι πρέπει -οι χρήστες- να μπορούμε να δίνουμε links για μαγαζιά και τιμές γιατί στο κάθε post εκφράζουμε την προσωπική μας άποψη και όχι την άποψη του Noiz. Εξαίρεση αποτελεί το να κάνει κανείς διαφήμιση για ίδιον όφελος. Αλλα και πρακτικά να το δούμε, δεν είναι και τίποτα δύσκολο να ψαξει κανείς μια τιμή ή ένα προιόν.

 

Θα ήταν διαφήμιση ή αθέμιτος ανταγωνισμός εαν το Noiz έκανε αυτό το πράγμα σε σχέση με τους συνεργάτες του.

 

Επίσης πιστεύω ότι οι παρατηρήσεις (εφ όσον δεν είναι υβριστικές), τόσο οι καλές όσο και οι κακές, καλό είναι να είναι επώνυμες, δηλαδή να μπορεί να αναφέρεται το όνομα του μαγαζιού στο οποίο οι υπηρεσίες είναι καλές ή κακές και εί δυνατόν και το όνομα αυτού που γράφει την παρατήρηση. Καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι πάντα εφικτό αλλα κρινοντας απο τον εαυτό μου δίνω περισσότερη βάση σε χρήστες οι οποίοι έχουν επώνυμη παρουσία, αλλα πάντα με επιφύλαξη και κριτικό μυαλό.

 

Μια γνώμη ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απ' ότι κατάλαβα το "πρόβλημα" ήταν ότι καθε φορά που θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα προϊόν (πχ -τι κιθάρα να πάρω; -για τσέκαρε την τάδε www.θωμάςτάδε.com αντί για το site της εταιρίας) ,δίναμε το Link του thomann και δημιουργούσαμε την εντύπωση ότι ο Θωμάς είναι η μοναδική πηγή μουσικών ειδών...

 

O yameth,απ' ότι κατάλαβα,αυτό ήθελε να σταματήσουμε, και όχι την αναφορά των τιμών.

one colour: black - and shades of grey

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

5.Τα μέλη συμφωνούν να μη προωθούν, να διαφημίζουν ή να δυσφημίζουν έμμεσα, αλλά και άμεσα προϊόντα δικά τους ή άλλων και τις έμμισθες υπηρεσίες τους. Η αναφορά σε προϊόντα και υπηρεσίες μπορεί να γίνεται μόνο αν έχει ρόλο ενημερωτικό στην συζήτηση

 

Μη συμμόρφωση στα παραπάνω θα οδηγήσει σε διαγραφή της δημοσίευσης ή και σε άμεση και μόνιμη διαγραφή του μέλους (με γνωστοποίηση της ενέργειάς του στο φορέα παροχής υπηρεσιών Internet μέσω του οποίου συνδεθήκατε). Η διεύθυνση IP του εκάστοτε μηνύματος καταγράφεται για να διασφαλιστεί το περιεχόμενο των αναρτήσεων όπως ήδη ορίστηκε

 

παραθετω τον 5ο κανονα του noiz, στον οποιον εμπιπτει η κουβεντα μας. τονιζεται οτι αναφορα σε προιοντα η εμμισθες υπηρεσιες μπορει να γινεται μονο αν εχει ενημερωτικο ρολο στην συζητηση. ε ΑΥΤΟ πιστευω και γω οτι γινεται καθε φορα που παρατιθεται ενα σχολιο και εμπεριεχει καποιο link σε μαγαζι.δεν εχω αντιληφθει ποτε κανεναν καποιο διλιο σκοπο.

 

ποσες φορες εχει γινει αναφορα για τις εξερετικες υπηρεσιες του μαγαζιου απο τσ γιαννενα??αυτο γιατι το εκλαβαμε ως μια καλη κουβεντα και οχι ως διαφημιση??δεν πρεπει ολοι μας να μαθουμε οτι καπου στην ελλαδα βρισκεται ενα εξαιρετικο μαγαζι, και μετα οποιος θελει να το στηριξει??

 

Απ' ότι κατάλαβα το "πρόβλημα" ήταν ότι καθε φορά που θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα προϊόν (πχ -τι κιθάρα να πάρω; -για τσέκαρε την τάδε www.θωμάςτάδε.com αντί για το site της εταιρίας) ,δίναμε το Link του thomann και δημιουργούσαμε την εντύπωση ότι ο Θωμάς είναι η μοναδική πηγή μουσικών ειδών...

 

O yameth,απ' ότι κατάλαβα,αυτό ήθελε να σταματήσουμε, και όχι την αναφορά των τιμών.

 

σε αυτο εχεις δικιο, αλλα καλυτερα μια απαντηση απο τον αρχηγο μας θα μας βοηθησει :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

O yameth den eipe na dinetai mono to link tou kataskeuasti alla na min paraleipetai.(auto katalava ego toulaxiston)

 

Se anoixtes kai eleftheres oikonomies zoume pantos kai mia i alli to proion diafimizetai otan anaferetai kapou...kai me to idio skeptiko, i protimisi tou enos proiontos enanti kapoiou allou tha apotelouse kai auti unfair play.

 

Sorry gia tous agglikous xaraktires, den ginetai allios edo pou eimai.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kai yia na mpw ki egw on topic, de nomizw pws einai kako na anaferoume pou exoume brei kaluterh timh yia kapoio proion. Opws leei ki o Kwstas, h oikonomia einai anoixth etc. Sto katw-katw, me to na mhn anaferoume autes tis plhrofories, apodexomaste siwphra thn ekmetalleush twn mh enhmerwmenwn katanalwtwn-episkeptwn-melwn tou Noiz apo emporous pou prosferoun upshles times (kai sunh8ws oxi analoges uphresies).

BTW, auto einai to mono forum sto opoio summetexw kai isxuei tetoios kanonas. Se ola ta upoloipa, molis kapoios brei kapoia kalh prosfora, speudei na anoi3ei topic yia na enhmerwsei ta melh tou forum - etsi phra p.x. to Korg Legacy Collection 199 euro - kai de sas lew apo pou!em.icon.tongue.png

url=http://www.soundclick.com/akisk]Akis K

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator
Απ' ότι κατάλαβα το "πρόβλημα" ήταν ότι καθε φορά που θέλαμε να αναφερθούμε σε ένα προϊόν (πχ -τι κιθάρα να πάρω; -για τσέκαρε την τάδε www.θωμάςτάδε.com αντί για το site της εταιρίας)' date=' δίναμε το Link του thomann και δημιουργούσαμε την εντύπωση ότι ο Θωμάς είναι η μοναδική πηγή μουσικών ειδών...

 

O yameth,απ' ότι κατάλαβα,αυτό ήθελε να σταματήσουμε, και όχι την αναφορά των τιμών.[/quote']

Σωστά κατάλαβε ο gangster. Ποιός μίλησε για αποκλεισμό τιμών; Γι αυτό ήμαστε εδώ. Για να ενημερωνόμαστε.

 

Πάντως σαν άποψη, το ποστ του Angelos αντικατοπτρίζει την λογική, νόμιμη και πάγια τακτική του Noiz.

 

*Υ.Γ. Κώστα και 'Ακη εν Αγγλιά... Δεν έχετε προσωπικούς υπολογιστές προφανώς;

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου