Προς το περιεχόμενο

Καλύτερο Stage Piano



Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μάλλον θα αγοράσω χωρίς να παίξω καποιο.....οπότε τη βοήθειά σας!!!!

 

Φίλε μου μην κάνεις αυτό το λάθος. Φυσικά όλ αυτά που αναφέρεις είναι πολύ καλά πλήκτρα, αλλά αν δεν δεις μόνος σου δεν θα κάνεις την σωστή επιλογή ΓΙΑ ΣΕΝΑ. Υπάρχουν πολλά υποκειμενικά κριτήρια. Συγκεκριμένα απ αυτά που αναφέρεις (ήχος-κατασκευή-κλαβιέ) μόνο η κατασκευή είναι απόλυτα αντικειμενικό (και πάλι παίζεται - ο καθένας έχει διαφορετικά στάνταρντ αφού μπορεί να μην έχει δει ποτέ του κάτι καλύτερο)

 

Πριν πας να δώσεις τα ωραία σου λεφτά σε κάτι στα τυφλά κάνε τον κόπο να πας να δεις όσα περισσότερα όργανα μπορείς.  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχεις απόλυτο δικιο αλλα επειδή μένω επαρχία και με τη δουλειά που κάνω είναι πολύ δυσκολο να κατέβω Θεσ/νικη..........οπότε.......

Άστα να πάνε.

Ετσι μελέτησα τουλάχιστον λειτουργικα να μου κανουν αυτα τα μοντέλα και να βοηθήσει το site για τα περαιτέρω....

Thanks φιλε......

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι καλύτερο να πας να δοκιμάσεις μόνος σου και να αποφασίσεις ποιο πιάνο σε καλύπτει όσον αφορά τους ήχους και την αίσθηση στο κλαβιέ!

Προσωπικά έψαξα τα πάντα τους τελευταίους μήνες από stage piano μέχρι synth σε στυλ m3.. Θα σου πω την γνώμη μου η οποία βέβαια είναι τελείως υποκειμενική! Να τονίσω πως δοκίμαζα μόνο τους ήχους πιάνου,δεν με ενδιέφεραν strings,electric pianos κλπ.. Μερικά που ξεχώρισα ήταν τα εξής:

 

Yamaha P85

Το φθηνότερο από όλα, 640 στο thomann, περίπου 750 στο musicstore μαζί με βάση-έπιπλο, σκαμπό, πεταλίερα κλπ κλπ.

Πολύ καλός ήχος πιάνου, πολύ καλό κλαβιέ για τα χρήματά του, και φορητό (10 κιλά)!

 

Roland FP4

Το αμέσως επόμενο που λάτρεψα! Καλύτερο κλαβιέ από το p85, σχετικά ελαφρύ πλήκτρο, φανταστικός ήχος πιάνου (και όχι μόνο ένας...έχει πολλά bright/dark/magic piano κλπ), EQ, effects και session partner! Η χαμηλότερη τιμή που έχω δει είναι 1125 στο thomann. Επίσης βγαίνει και σε λευκό αν αυτό σε δελεάζει...... (Εμένα πάντως ναι... ;D)

 

Roland FP7

Από λειτουργίες και ήχους ίδιο με το FP4, μόνο που έχει πολύ καλύτερη οθόνη, πιό δυνατά ενσωματωμένα ηχεία (τώρα κατά πόσο σε ενδιαφέρει αυτό δεν ξέρω πάντως είναι διαφορά  :P), Audio Key και δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων μέσω usb, και λίγο πιο βαρύ πλήκτρο. Και για αυτά περίπου 300-400 ευρώ παραπάνω από το FP4..

 

Από Kurzweil είδα το sp2x και κάποια πιο ακριβά μοντέλα.. Δεν τα θυμάμαι γιατί το κλαβιέ τους σε όλα ήταν πολύ σκληρό για το χέρι μου..

 

Αυτά! Πραγματικά όμως μην πάρεις κάτι χωρίς να το έχεις δοκιμάσει πρώτα...

Φιλικα!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου