Προς το περιεχόμενο

Αντίο στον Michael Jackson.....


menelaos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πως γίνεται και πάντα αρχίζει και γίνεται μια τέτοια τεράστια συζήτηση περί ηθικής και καλλιτεχνικής αξίας και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο ενός καλλιτέχνη ΑΦΟΥ φύγει... Λες και είναι απαραίτητος ο απολογισμός μετά το τέλος!

 

R.I.P. όπως και να'χει.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 217
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

:'(

 

όχι άλλο κάρβουνο...

 

Ας βάλω κ εγώ κάποιες σκέψεις και απόψεις... άκλαφτες θα πάνε, αλλά τέλοσπάντων ...

 

Όπως γίνεται συνήθως, κάποια παιδιά (μικρά και μεγάλα), θεώρησαν ότι το ποστ μου ήταν ένα εφαλτήριο για να μετατραπεί το thread σε κάτι με κουτσομπολίστικο περιεχόμενο, και -βέβαια- κάποιοι άλλοι παρεξηγιούνται γι' αυτό το θέμα.

 

Επειδή λοιπόν έχω ένα μερίδιο ηθικής ευθύνης, αλλά επειδή έχω και άποψη, σας προσφέρω ένα ακόμη υστέρημα σκέψεων και ελπίζω να μη χρειαστείτε σόδα.

...

 

Βέβαια, ο ισχυρισμός ότι κάποιου του αρέσει να κοιμάται με παιδιά, είναι από μόνος του ένδειξη ότι ο άνθρωπος τον είχε κλωτσήσει τον κουβά, αλλά - δε βαριέσαι - πολλά δικαιολογούμε σε μία ιδιοφυία.

 

 

Αυτό που μέσα στην αναμπουμπούλα δημιουργηθηκε, κακώς θεώρησες εξ αρχής πως ήταν προσωπικό απέναντί σου. Εάν διαβάσεις τα προηγούμενα ποστ, θα πω πως ο μεγάλος χαμός άρχισε με αυτούς που είτε άρχισαν να λένε για έναν Michael Jackson - μέτριο καλλιτέχνη και αυτούς που έλεγαν για το αν η παιδεραστία είναι δεκτή ή όχι...

 

Θέλω να πιστεύω πως το 2ο τουλάχιστον ΔΕΝ είναι θέμα συζήτησης, και ότι όλοι την καταδικάζουμε.

Επίσης το εάν είναι αθώος, ένοχος επί του θέματος παιδεραστίας, νομικά κρίθηκε αθώος, δεν ξέρω αν και πως λειτουργούν τα δικαστικά εκεί, μπορεί να έχεις δίκιο, άδικο ή οτιδήποτε, αλλά εφ' όσον ΔΕΝ έχεις στοιχεία ούτε εσύ, ούτε εγώ ούτε κανένας, το να το συζητάμε, προσπαθώντας να βγάλουμε πόρισμα καταλήγει να έχει την ουσία και την αξία τηλεδίκης στο Alter.

 

 

β) Δεν ξέρω πόσο άρρωστος ήταν ο μακαρίτης και από ποιες παθήσεις έπασχε. Να θυμάστε όμως (οι υπερασπιστές του) ότι ούτε εσείς ξέρετε - απλά ΛΕΤΕ ότι ήταν άρρωστος γιατί αυτό εξυπηρετεί την άποψή σας.

 

Δεν υπάρχει όμως καμία πάθηση (πέραν -σχεδόν μοιραίων- αυτοκινητιστικών ατυχημάτων) που να δικαιολογεί δεκάδες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής στο πρόσωπο. Και μάλιστα όλες (σχεδόν) προς το χειρότερο. Ξεκίνησε από το να είναι ένας ωραίος νέγρος παιδαράς και έκανε τη φάτσα του σκατά, παρασυρμένος από κάτι που (αργά ή γρήγορα θα το πει κάποιος) μοιάζει πάάάάρα πολύ με καθαρή σχιζοφρένεια. Υπάρχει όνομα για το κίνητρο που ωθεί έναν επιτυχημένο άνθρωπο να μπαίνει σε αυτή τη διαδικασία μίσους προς το ίδιο του το πρόσωπο και καλύτερα να μην πω ποιο είναι.

 

 

Εδώ είναι ένα ακόμα θέμα που τέλοσπάντων καταντάει κουραστικό.

Είτε άρρωστος, είτε τρελός, είτε ψυχολογικά ανισσόροπος, είτε όλα μαζί, έκανε αυτή τη ζημιά κατ' επιλογήν πάνω του και τώρα τι να κάνουμε;

Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό θα μου αλλάξει το αν μ αρέσει το Thriller ή το Bad, ή αν θεωρώ ότι ο άνθρωπος είναι απίστευτος χορευτής, performer και με μια καταπληκτική φωνή.

 

 

γ) Ακούω όλη αυτή τη συζήτηση για το πόσο "κακό" πατέρα είχε κλπ κλπ. Ναι, αλλά αυτός ο πατέρας, δε μεγάλωσε μόνο τον μακαρίτη. Μεγάλωσε εννέα παιδιά, αλλά περιέργως μόνο του μακαρίτη του βγήκε σε "σχιζό" η φάση. Επίσης, σε πολλές κοινωνίες όπου επιβιώνουν συγκεκριμένες φυλετικές συμπεριφορές και συνήθειες, υπάρχει το (δυσάρεστο) δεδομένο της σκληρότητας των γονιών απέναντι στα παιδιά τους, ειδικά όπου υπάρχει φτώχεια.

 

 

Το ότι ψυχολογικά έστεκε χειρότερα από τα άλλα αδέρφια είναι γεγονός, αλλά επίσης έτυχε και πολύ πιο σκληρής προώθησης από τα άλλα αδέρφια, γιατί πιθανότατα είχε περισσότερο ταλέντο από τα άλλα.

Το ότι ισχύουν αυτά που λες, δεν παύουν να είναι και ένα ελαφρυντικό στην ανισόρροπη προσωπικότητα που δημιούργησε.

Δεν αντιδρούν αν μη τι άλλο όλοι οι άνθρωποι το ίδιο σε ίδια ερεθίσματα, προβλήματα και καταστάσεις.

 

 

δ) Για τη καλλιτεχνική προσφορά, την είπα ήδη τη γνώμη μου. ΘΑ τη ξαναπώ όμως γιατί βλέπω ότι καλά κρατάει η καραμέλα ότι "τόσο μεγάλος καλλιτέχνης που ήταν, πως τολμάς να τον κρίνεις επί προσωπικού". Λοιπόν, να σας πω κοντολογίς ότι την καριέρα του μακαρίτη, την έχω γειωμένη. Όταν -σε κάποια μετακόμιση- τα CD του παραπέσανε και χαθήκανε, δεν τα αντικατέστησα ποτέ. Σε όλο αυτό το διάστημα (να ΞΑΝΑθυμήσω ότι μιλάμε για περίπου 20 χρόνια), ουδέποτε πεθύμησα να ακούσω MJ, και τώρα που το MTV ξαναέπαιξε τα video clip, έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ τι ακριβώς μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον όταν το είχα πρωτοδεί.

 

Θα σκεφτεί κάποιος ότι η αμέσως προηγούμενη παράγραφος είναι μία ακραιφνώς υποκειμενική γνώμη. Ναι, είναι. Αλλά έχουμε και μία 25ετία σαν ακροατές στη πλάτη μας (πρώτον) και δεν ισχύει το ίδιο για τις δουλειές του Prince (δεύτερον), οι οποίες εξακολουθούν να με ενδιαφέρουν σε κάθε επίπεδο. Διάολε, δεν ισχύει καν για τις δουλειές του David Bowie ή των Rolling Stones... Οπότε, αν θέλετε κάποιοι να μιλάτε για μεγάλη καλλιτεχνική προσφορά, μάλλον έχουμε άλλα μέτρα και σταθμά.

 

Κοινώς: χωρίς MTV, χωρίς Quincy Jones, χωρίς δεκαετία του '80 δεν υπάρχει τίποτε να συζητηθεί για τον Jackson εκτός από τις ξεκάθαρες εκδηλώσεις παράνοιας της προσωπικής του ζωής. Δεν σας αρέσει που το διαβάζετε αλλά (ετοιμαστείτε για τάπα αλλά του-μπο-φλο) κανένας δεν έχει συζητήσει για τον μεγάλο καλλιτεχνη ούτε μία φορά στο noiz αυτά τα χρόνια (εκτός ίσως από κάτι ψιλά για συναυλίες που ακυρώθηκαν, γιογιο που πουλήθηκαν κλπ κλπ. Οπότε - μην τον έχετε δα και σε ΤΟΣΗ εκτίμηση ΜΕΤΑ θάνατον....

 

 

Επίσης πολλοί, όπως και εγώ δεν ανοίγουμε τοπικ του τύπου ποια είναι η αγαπημένη σου μπάντα, γιατί νομίζω παραείναι παιδιάστικο?

Είπες κάτι σωστό σε όλα αυτά, είναι υποκειμενική η άποψή σου για τον MJ, δε σου αρέσει, δε σε συγκινεί, ούτε τώρα, απλά σου κίνησε το ενδιαφέρον τότε λόγω του hype, so what? Δεν κρίνει κανείς κανέναν γι αυτό. Όλοι έχουμε τα γούστα μας και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Όπως εγώ θα δεχτώ να μη σ αρέσει εσένα, δέξου ότι εγώ τον θεωρώ τρισμέγιστο.

Είδα λοιπόν στα απανωτά αφιερώματα που δείχνει μέρες τώρα, συναυλία επί εποχής HIStory (περίπου 96-98?)

όπου καλώς ή κακώς η κάτω βόλτα είχε ξεκινήσει, και πάλι εντυπωσιάστηκα από την κίνηση, από το show και από τη φωνή. Εγώ τον θεωρώ χαρισματικό. Δικαίωμά μου κ ας είμαι μικρότερη (αν και ακούω καμιά 20ρια χρόνια μουσική)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

You spin me right round, baby right round like a record, baby Right round round round

You spin me right round, baby Right round like a record, baby Right round round round

 

We' re on a road to nowhere...........

 

-1 στην Evilnye που άλλαξε το avatar της

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τι είναι αυτά τα "όχι άλλο κάρβουνο" και "road to nowhere"; Η συμμετοχή στις συζητήσεις δεν είναι υποχρεωτική. Αν για εσάς έχει κλείσει η συζήτηση, για άλλους παραμένει ανοιχτή, δεν χρειάζεται να απαξιώνετε τα γραφόμενα με αυτό το τρόπο.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Κοινώς: χωρίς MTV, χωρίς Quincy Jones, χωρίς δεκαετία του '80 δεν υπάρχει τίποτε να συζητηθεί για τον Jackson εκτός από τις ξεκάθαρες εκδηλώσεις παράνοιας της προσωπικής του ζωής. Δεν σας αρέσει που το διαβάζετε αλλά (ετοιμαστείτε για τάπα αλλά του-μπο-φλο) κανένας δεν έχει συζητήσει για τον μεγάλο καλλιτεχνη ούτε μία φορά στο noiz αυτά τα χρόνια (εκτός ίσως από κάτι ψιλά για συναυλίες που ακυρώθηκαν, γιογιο που πουλήθηκαν κλπ κλπ. Οπότε - μην τον έχετε δα και σε ΤΟΣΗ εκτίμηση ΜΕΤΑ θάνατον....

 

:)

 

Και εγώ χωρίς αρ$^* δεν θα χαρακτηριζόμουν άντρας απο τον υπόλοιπο κόσμο.Μα τι λές?

Δηλαδή ο ίδιος δεν έχει καμία αξία?Δηλαδή αν δώσω την γιαγιά μου την Μαρίκα στο ΜTV και στον Quincy Jones, σε μια "υποθετική" δεκαετία του '80 θα την κάνουν SuperStar και θα πουλάει εκατομμυρια δίσκους?

Οσο για την τάπα αλλά του-μπο-φλο μάλλον είναι κινέζικης κατασκευής γιατί σπάει εύκολα.Στην δίνω πίσω λοιπόν.Πές μου για ποιόν έχουμε κάνει τρελλές συζητήσεις στο φόρουμ και δεν θυμάμαι.

Αν δεν γουστάρεις τον ΜJ ,διότι αυτό καταλαβαίνω, μεγιά σου και χαρά σου και δικαιώμα σου. Το πόσο σε εκτίμηση όμως τον έχουν οι υπόλοιποι γενικά δεν νομίζω να σου πέφτει λόγος αφού είναι θέμα προσωπικό του καθενός.

Αυτά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το όχι άλλο κάρβουνο, πέραν του ότι πραγματικά έχει παρατραβήξει αυτό το θέμα, είναι κυρίως γιατί δεν καταλαβαίνω γιατί επιμένεις σ αυτή τη συζήτηση τόσο, τι κερδίζεις, τι σου προσφέρει και τι τελοσπάντων θες να πετύχεις που τη συνεχίζεις τόσο.

 

Κεδρίζεις δικαιώματα από καμιά εταιρία;

Σε πληρώνουν εδώ να λες την προσωπική άποψη σου για τον Michael Jackson;

Σε "άγγιξε" κ εσένα μικρό ο MJ και θες να το αποκαλύψεις αφού ελέγξεις την κοινή γνώμη;

 

Όσα έχεις γράψει επί του θέματος πραγματικά (και το λέω ειλικρινά γιατί από όσα έχω διαβάσει από σένα σε άλλα θέματα, τα εκτιμώ και τα σέβομαι και παρά του τρόπου σου, έχεις πολύ συχνά δίκαιο και σοβαρή άποψη να πεις) είναι το λιγότερο άτοπα, εκφράζουν προσωπικό κόλλημα με τη συγκεκριμένη περίπτωση και καταντάνε το λιγότερο κουραστικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν δεν γουστάρεις τον ΜJ ,διότι αυτό καταλαβαίνω, μεγιά σου και χαρά σου και δικαιώμα σου. Το πόσο σε εκτίμηση όμως τον έχουν οι υπόλοιποι γενικά δεν νομίζω να σου πέφτει λόγος αφού είναι θέμα προσωπικό του καθενός

 

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει γιατί η ανθρωπότητα έχει εφεύρει την έννοια της συζήτησης και γιατί υπάρχουν τα φόρουμ. Τα πράγματα δεν τα συζητάμε επειδή "μας πέφτει λόγος", αλλά γιατί προσπαθούμε να μάθουμε κάτι που δεν ξέρουμε. Οι απόψεις σου (και οι εκφράσεις σου) περνάγανε μόνο σε συνοικιακά γαλατάδικα της δεκαετίας του '30, όταν οι απορίες του βοηθού αντιμετωπιζόντουσαν με σφαλιάρα από το αφεντικό του. Σε παρακαλώ πολύ, στο μέλλον να αποφεύγεις τα ποστ μου, διότι δεν απευθύνονται σε ανθρωπους με τις ιδέες σου.

 

Κεδρίζεις δικαιώματα από καμιά εταιρία;

Σε πληρώνουν εδώ να λες την προσωπική άποψη σου για τον Michael Jackson;

Σε "άγγιξε" κ εσένα μικρό ο MJ και θες να το αποκαλύψεις αφού ελέγξεις την κοινή γνώμη;

 

Αυτά είναι τα τρία πιθανά κίνητρα που σκέφτηκες εσύ. Υπάρχουν πολλά άλλα που δεν τα σκέφτηκες.

 

Όσα έχεις γράψει επί του θέματος πραγματικά (και το λέω ειλικρινά γιατί από όσα έχω διαβάσει από σένα σε άλλα θέματα, τα εκτιμώ και τα σέβομαι και παρά του τρόπου σου, έχεις πολύ συχνά δίκαιο και σοβαρή άποψη να πεις) είναι το λιγότερο άτοπα, εκφράζουν προσωπικό κόλλημα με τη συγκεκριμένη περίπτωση και καταντάνε το λιγότερο κουραστικά.

 

Κουραστικά, κουραστικά, αλλά τα διαβάζεις. Και μάλιστα, όχι μόνο τα διαβάζεις, γράφεις και μακροσκελέστατες απαντήσεις. Τέλος πάντων, για πιο... "ξεκούραστες" εμπειρίες, μπορείς πάντα να ανοίξεις την τηλεόραση. Τέτοια ώρα είναι χάρμα.

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όσα έχεις γράψει επί του θέματος πραγματικά (και το λέω ειλικρινά γιατί από όσα έχω διαβάσει από σένα σε άλλα θέματα, τα εκτιμώ και τα σέβομαι και παρά του τρόπου σου, έχεις πολύ συχνά δίκαιο και σοβαρή άποψη να πεις) είναι το λιγότερο άτοπα, εκφράζουν προσωπικό κόλλημα με τη συγκεκριμένη περίπτωση και καταντάνε το λιγότερο κουραστικά.

 

εγώ πάλι άτοπη θεωρώ όλη την παραπάνω παράγραφο

 

συμμερίζομαι όσα έχει γράψει ο προτοκολ

 

τώρα ποιός έχει το κόλλημα... παίζεται...

 

η συζήτηση αυτή είναι ανοικτή μόνο σε όσους προσκυνούν τον MJ?

 

το "ο νεκρός δεδικαίωται" μήπως έχει ΚΑΙ αυτό τα όριά του, όπως ΟΛΑ τα πράγματα στη ζωή;

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

........ δεν χρειάζεται να απαξιώνετε τα γραφόμενα με αυτό το τρόπο.

 

Τα posting σου, τουλάχιστον στο παρόν thread, είναι μία συνεχής απαξίωση του ανθρώπου/καλλιτέχνη/performer (κι ότι άλλο θες) ΜJ και όσων έχουν αντίθετη από εσένα άποψη.

 

Κοινώς: χωρίς MTV, χωρίς Quincy Jones, χωρίς δεκαετία του '80 δεν υπάρχει τίποτε να συζητηθεί για τον Jackson εκτός από τις ξεκάθαρες εκδηλώσεις παράνοιας της προσωπικής του ζωής.

 

Προφανώς λοιπόν ειρωνεύεσαι, ώπερ και αντιπαρέρχομαι μετά χάριτος του σχολίου σου.

 

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

Κουραστικά, κουραστικά, αλλά τα διαβάζεις. Και μάλιστα, όχι μόνο τα διαβάζεις, γράφεις και μακροσκελέστατες απαντήσεις. Τέλος πάντων, για πιο... "ξεκούραστες" εμπειρίες, μπορείς πάντα να ανοίξεις την τηλεόραση. Τέτοια ώρα είναι χάρμα.

 

 

Σ αυτό έχεις δίκιο και ξέχασα να βάλω κάπου ότι καλά παθαίνω και ασχολούμαι.

 

Τέλοσπάντων όποιος κ αν είναι ο λόγος σου, γιατί δεν καταλαβαίνω τι θες κ που θες να καταλήξεις, αν θα ικανοποιηθείς εάν όλη η υπόλοιπη ανθρωπότητα ανακηρύξει τον MJ, has been και κάψει ότι δίσκους του έχει, δεν το βλέπω να σου γίνεται η χάρη.

Τώρα απ' ότι έχω καταλάβει εσύ αρέσκεσαι απλά στην αντιπαράθεση για τη χάρη της αντιπαράθεσης, ντάξει... οκ όπως διασκεδάζει ο καθένας. Απλά και ο διάλογος έχει και την ουσία του να καταλήγει κάπου και να βγαίνει και κάποιο συμπέρασμα και να κερδίζουν όλοι κάτι από μια άλλη οπτική γωνιά.

Το να αναλύονται προσωπικά γούστα ε δεν έχει νόημα.

Εσένα σ αρέσουν οι Rolling Stones, εμένα μου φαίνονται απλά κάποιοι τύποι οι οποίοι είχαν πολλά κότσια, καλλιτεχνικά αδιάφοροι δε.

Εμένα μ αρέσει ο MJ, εσένα σε χαλάει.

Πόση ώρα αν το συζητάμε αυτό θα αλλάξει κάτι στην προσωπική μας άποψη;

 

η συζήτηση αυτή είναι ανοικτή μόνο σε όσους προσκυνούν τον MJ?

 

 

Όχι αλλά αν είναι να κάνουμε κουβέντα ασ ορίσουμε ΤΙ συζητάμε.

Συζητάμε, το αν είναι δεκτή η παιδεραστία; ΟΧΙ

Συζητάμε αν ο MJ είναι παιδεραστής; ΜΕ ΤΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ;

Συζητάμε αν μας αρέσει ο MJ; ΤΙ ΝΟΗΜΑ ΕΧΕΙ; Προσωπικά γούστα είναι.

Συζητάμε αν είναι μεγάλος καλλιτέχνης ή όχι; Ε είναι πως να το κάνουμε. Ανεξαρτήτως προώθησης, επιτελείου και παραγωγής.

 

Δηλαδή ο ίδιος δεν έχει καμία αξία?Δηλαδή αν δώσω την γιαγιά μου την Μαρίκα στο ΜTV και στον Quincy Jones, σε μια "υποθετική" δεκαετία του '80 θα την κάνουν SuperStar και θα πουλάει εκατομμυρια δίσκους?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου