Προς το περιεχόμενο

ενισχυτής μπάσου swr


ikon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αίσχος...

πήραμε με τους φίλους μου απο Θωμά έναν ενισχυτή μπάσου...

 

Αν και είναι πολύ ωραίο μηχάνημα παίζει πολύ σιγά...μου φαίνεται εντελώς αφύσικο 100watt ενισχυτής και να ακούγεται τόσο σιγά...ο 25άρης park που έχω παίζει πιο δυνατά... τι στο καλό.. άλλα ισχύουν για τους ενισχυτές κιθάρας και άλλα για του μπάσου...??

Φυσικά δεν περιμένω να φτάσει τους twin & pro reverb που έχουμε στο studio αλλά όχι και να πρέπει να τον βάλουμε τέρμα για να ακουστεί...

μήπως μου διαφεύγει κάτι..?

 

http://www.thomann.de/thoiw2_swr_la15_bass_combo_prodinfo.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και δεν είμαι γνώστης, έχω παρατηρήσει πως από εταιρία σε εταιρία η ένταση σε σχέση με τα Watt αλλάζει. Όταν ήταν να αγοράσω ενισχυτή, δοκίμασα διάφορους 25 Watt πάντα. Μεταξύ αυτών έναν Aria, o οποίος είχε φοβερό equalizer, όμως η ένταση του ήταν πολύ χαμηλή. Για να τον συγκρίνω με τον Ibanez 25W που πήρα τελικά έπρεπε να παίξω στον 60W (αν θυμάμαι καλά). Νομίζω κάτι παίζει με το πως υπολογίζει τα Watt η κάθε εταιρία. Δυστυχώς όμως δεν μπορώ να σε βοηθήσω παραπάνω...

arpe Diem

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι ενισχυτες μπασου "θελουν ΠΟΛΥ περισσοτερα βατ για να ακουστουν μεσα στη μπαντα (κατι πολυ φυσικο μια και το μπασο δεν "κοβει" οπως η κιθαρα).

Επίσης εχει τεραστια σημασια αν ειναι λάμπα η τραντζιστορ,με 100αρη λαμπατο κατι μπορεις να κανεις με 100αρη τραντζιστορ λιγα πραγματα (απο 200 βατ & πανω αρχιζει να "παιζει το μηχανησμα :lol: )

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο ενισχυτής που αγόρασες, αν και πολύ καλός, δεν είναι για κάτι παραπάνω από ενισχυτής για εξάσκηση, για ηχογράφηση, άντε και κάνα τζαμάρισμα στο στούντιο, σε λογικά πάντοτε πλαίσια. Για live βέβαια, ούτε κουβέντα, εκτός και αν τον χρησιμοποιείς για μόνιτορ και στέλνεις το σήμα στην κονσόλα και τα ΡΑ. Δυστύχώς για εμάς τους μπασίστες, είναι πολύ δύσκολο να ανταγωνιστείς με τα μεγαθήρια που αγοράζουν οι κιθαρίστες, για να ικανοποιήσουν τον ΥΠΕΡΜΕΤΡΟ εγωισμό τους (...χεχεχε!!! :twisted: ). Δεν ξέρω αν ισχύει ο κανόνας, αλλά η αναλογία είναι 1:3 δηλ. για 100w ενισχυτή κιθάρας θέλεις 300w ενισχυτή μπάσου, για να "ταράξεις τα νερά"...και φυσικά σε τέτοια ισχύ, οι τιμές ανεβαίνουν επικίνδυνα, ειδικά με τους λαμπάτους...είναι καλό πριν αγοράσεις οτιδήποτε να γνωρίζεις καλά για ποια χρήση προορίζεις το κάθε μηχάνημα και να κάνεις μια σχετική έρευνα για να δείς αν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σου...

If you can't do it with StingRay, maybe the problem isn't the bass..."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν συμφωνω με την αναλογία 1:3. Έχω ενισχυτή μπάσου 250 watt (gallien krueger transistor) και αν περάσω το volume πάνω από την μέση όχι μόνο εξαφανίζονται οι κιθάρες αλλά δεν ακούγονται ούτε τα τύμπανα. Αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο κατά την γνώμη μου είναι η ακουστική του χώρου πρώτα, και ανάλογα με την ακουστική το μέγεθος του ηχείου στον ενισχυτή του μπάσου. Ένας 100άρις με 2 10" ηχεία μπορεί να παίζει ποιο δυνατά σε σχέση με έναν με 1 με 15", ή το αντίθετο ανάλογα με τον χώρο. Βέβαια σε ένα καλά διαμορφωμένο χώρο μπορείς να κάνεις πρόβα και με λιγότερο από 100 watt. Ikon μήπως οι κιθαρίστες το παρακάνουν λίγο με τις εντάσεις την ώρα της πρόβας? Ο χώρος που παίζετε έχει κάποια μόνωση ή είναι "γυμνός"?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο χώρος είναι ηχομονωμένος αλλά εξωτερικά έχει "γυμνή" γυψοσανίδα και υπάρχει ηχώ...και παίζουμε και δυνατά..

αν τον βάλεις τέρμα ακούγεται αλλά δεν θέλω να τον ξεχαρβαλώσω...

μάλλον πρέπει να παίζουμε πιο σιγά..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 3 χρόνια αργότερα...

Σκέψου οτι η μάρκα και η τιμή παίζει μεγάλο ρόλο.Δεν λέω οτι οι SWR είναι μάπα αλλά πχ εγώ έχω ένα ampeg τον Β-100R στα 100 Watt και σκοτώνει.Βέβαια τον πήρα 850 ευρώ πριν 4 χρόνια αλλά πίστεψε με ακούγεται πιο ωραία και πιο δυνατά απο πολλούς διακοσάριδες.

Γενικά αυτό το κακό έχουν οι on-line παραγγελίες.Οτι δεν μπορείς να δοκιμάσεις τι παίρνεις.....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ο γεροPeavey μου με τα 75w (και το 15αράκι του) πάντως, μια χαρά τα πάει στις πρόβες με δυο κιθάρες και βάρβαρο ντράμερ.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σιγουρα παιζουν ρολο κ τα Ω (ωμ - ohm) του ηχειου.  Ενας 100w μπασου στα 4Ω ειναι πολυ πιο δυνατος απο εναν 100w στα 8Ω.

Γκραντ.

Ευχαριστώ, δεν είμαι φίλος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου