Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με βίσμα ηλεκτρικής


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καιρό τωρα παίζω ακίνητος για να μην χασω τον ήχο αφού μέσα στο βίσμα τις κιθάρας τα δύο καλωδιάκια δεν είναι καλά κολιμμένα.Ανοιξε το βίσμα μια μέρα ο πατέρας μ, τα κόλησε αλλά δν έσφηξε καλά το παξιμάδι με αποτελεσμα να χαλαρώσει σιγά σιγά και να γυρίσει μέχρι που ξανακόπικαν τα καλοδιάκια απο μέσα.Τώρα πια δεν έχει περισέψει καλόδιο για να τα ξαναενόσουμε και πρεπει να τιν πάω κάπου να μου την φτιάξουνε αλλά δεν θέλω να δώσω πολλά χρήματα.

Κανένα κατάστημα στη νέα Μάκρη κοντά?και πόσο θα κοστίσει?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για κατάστημα δεν ξέρω αλλά αυτό που μπορείς να κάνεις για να μην περιστρέφεται το βύσμα είναι:

1) Να ρίξεις μια σταγόνα κόλλα σπειρωμάτων ( Loctite) στις βόλτες του σπειρώματος ΠΡΩΤΟΥ σφίξεις τελείως το εξωτερικό παξιμάδι. Αφήνεις δηλαδή περίπου 5mm κενο, σταζέις Loctite και σύνεχίζεις να σφίγκεις μεχρι τέλους. Σε αυτή την περίπτωση δημιουργείς μια επιφάνεια σαν "τσίχλα" αναμεσα στο παξιμάδι και τις βόλτες του βύσματος.

 

2) Η άλλη λύση και πιο μπακάλικη είναι να ρίξεις μια σταγόνα κόλλα στιγμής πάνω στο σπείρωμα αφού έχεις σφίξει το παξιμάδι. Εδώ δημιουργείς μια "κρουστα" απο το παξιμάδι και πάνω.

 

Και στις 2 περιπτώσεις για να αφαιρεθεί ξανα το παξιμάδι χρειάζεται να λύσεις το βύσμα, να κρατήσεις κόντρα από πίσω με μια πένσα και με ένα μυτοτσίμπιδο να ξεσφίξεις το παξιμάδι.

 

ΥΓ: Γενικά, η επιλογή του Loctite είναι όπου θέλουμε να ασφαλισουμε μεταλικές βίδες πάνω σε μέταλλο και όχι σε πλαστικό ή άλλο υλικό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφου ο πατερας σου εχει κολλητηρι και μπορει να κολλαει γιατι δεν την φτιαχνεται μονοι σας? Σηκωστε το pickguard και βαλτε καινουργια καλωδια...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

πρέπει όμώς να βρώ κάποιο κατάστημα για να βρώ τα καλώδια

Είναι τόσο μικρά τα μήκη εκεί μέσα που οποιηδήποτε λεπτό καλώδιο είναι κατάλληλο.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου