Προς το περιεχόμενο

κάρτα ήχου, monitors, daw controllers


soke_hxc

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Φρέσκο ψάρι στο νόιζ, αν κ το διαβάζω τακτικά (όλο καπου μου το πετάει κάποιο googlάρισμα)

 

Καλώς σας βρίσκω!

 

Θέλω τη συμβουλή σας.  Έχω μαζέψει γύρω στα 750ε κ θέλω να στρώσω λίγο το χώρο μου να γίνει σιγα σιγα studio. Είμαι καινούριος στο άθλημα αν κ χρόνια το θελα. Παίζω κάνα χρόνο με το ableton κ έχω αρχίσει και το νιώθω.. Θέλω λοιπόν να πάρω μια αξιοπρεπή κάρτα ήχου και μονιτορς.

 

Τη λύση την είχα βρει, είχα δει τη focusrite saffire pro 24 και με είχε εντυπωσιάσει, θα παιρνα και τα tascam vl-a5 και θα καθάριζα.

 

Η κάρτα όμως αργησε να κυκλοφορήσει και στο μεταξύ είδα το AKAI APC 40. Ήξερα γι αυτο απο πριν, οταν ειδα ομως στο youtube κατι τυπάδες να τα σπάνε με το μαραφέτι, κόλλησα κανονικά! 440e όμως το γ@μημένο (εξκιουζ μαι λανγκουιτζ)

 

Ιδού λοιπόν η απορία. Να πάρω την καρτα κ τα μονιτορς κ να το ξεχασω το ΑΚΑΙ ή δε μου χρειάζονται τόσο ακριβα μηχανήματα κ μπορώ να τα στριμωξω λίγο;

Βρήκα την Presonus Firebox με 210ε (τσάμπα) ξέρω όμως πως ειναι λίγο παλιά και έχει ήδη σταματήσει η παραγωγή της. Να παιρνα αυτή, ακουστικά αντί για μονιτορς και το ΑΚΑΙ για να παίζω όπως πρεπει με το ableton??

 

Έχω ένα pc με quad επεξεργαστη, 4gb μνημη raptor δισκο και γενικά όπως πρέπει.

Έχω κ ένα M-audio axiom 25 και τα korg nano-pad και nano-kontrol.. Αλλά το ΑΚΑΙ μου χει κάτσει πολυ στο μάτι! Γίνομαι θύμα;

 

Φτιάχνω ηλεκτρονική μουσική, ambient, industrial και trip hop κυρίως, αλλά με ψήνει και η techno και το Noiz /Rythm η και καφρικο. Την καρτα τη θελω λοιπον κυριως για επεξεργαστικη ισχυ στα εφφε κ στα καναλια τα διαφορα (μετράει, ετσι;) και για καλο ήχο. Αργότερα θέλω να βάλω κ ενα μικρόφωνο στο setup, άντε κ ενα δευτερο για κανα τζαμαρισμα με κανα φιλο που παιζει καποιο οργανο. Δε θέλω πολλές εισόδους λοιπόν, δε θα με χαλαγαν όμως 4 έξοδοι γιατι παιζω και με traktor και θελω να βγαζω 4 καναλια σε μικτη.

 

ΥΓ: Και τα Korg τα electribe πρεπει να ναι μεγαλο κάψιμο... (Είναι πολλα τα λεφτα, Αρη!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε! Σχετικά με το akai όχι δεν πέφτεις θύμα αλλά σίγουρα θα πέσεις αν και μόνο σκεφτείς να πάρεις ακουστικά, με καμία παναγία δεν μπόρεις να συγκρίνεις headphone vs monitor. Εκτός και εάν εξαφανηστούν τα ηχεία απο όλο το κόσμο και ακούν όλοι μουσική απο ακουστικά.Εκτος λοιπόν του ότι είναι απίθανο κάτι τέτοιο γιατί να κουράσεις τα τύμπανα σου, και χωρίς λόγο αφού ποτέ οι μίξεις σου δεν θα έχουνε την ένοια του χώρου και του βάθους? Πάντως το akai apc 40 είναι πραγματικά πολύ καλό midi control.Alla και το Akai MPK49 είναι πολύ σπέσιαλ διότι έχει και keyboard. Στην θέση σου θα έπερνα για αρχή μια αρκετά καλή κάρτα ήχου (προσωπικά θα διάλεγα την emu 0404 αν και είναι usb kai οχι firewire αλλα πάρα πολύ δοκιμασμένη άρα και καλή), αμέσωs μέτα monitors,τα vl-a5 θα πάρω και εγώ,και μετά τσίμπα και το akai.Αλλά μάλλον πρώτα απο όλα θα πάρεις το akai νομίζω γιατί φαίνεται πώς σε μάγεψε.Πάντως κάρτα ήχου και μονιτόρια προηγούνται!

Trance-former

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άν έχεις κάποιο αξιόλογο ηχοσύστημα πάρε ακουστικά&μετά monitor...πρώτα η σύνθεση μουσικής και μετά τα υπόλοιπα...(άποψή μου)...αν το βρείς και μεταχειρισμένο,ακόμα καλύτερα ωστε να γλυτώσεις κανα φράγκο για καμια καλή βάση για τα ηχεία(παίζει ρόλο να μην συντονίζουν-μπουμάρουν και γενικά να έχεις σωστή θέση ακρόασης)...

αυτά απο μένα!

Α!καλως ήρθες!

edit:όντως η αγορά καλής κάρτας 'μετράει',τώρα για ποια δε μπορώ να σε βοηθήσω γιατί έχω μείνει καμιά πενταετία πίσω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Άν έχεις κάποιο αξιόλογο ηχοσύστημα πάρε ακουστικά&μετά monitor...πρώτα η σύνθεση μουσικής και μετά τα υπόλοιπα...

 

To ηχοσυστημα δεν σου κανει με τιποτα. Θα μαθεις να ακους λαθος.

Παρε monitors και μετα ακουστικα  ;D

Ολα φυσικα ειναι θεμα του ποσα θελεις να ξοδεψεις.

Θα εδινα προτερεοτητα στην καρτα ηχου και τα monitors και εν συνεχεια ακουστικα και midi κλαβιε.

:)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτεραιότητες φίλε μου. Αν θες τη γνώμη μου, η σειρά που θα ακολουθούσα είναι -> monitors -> κάρτα ήχου -> acoustic treatment -> controller.

  Τώρα, με 750 euros δεν κάνεις και πολλά πράγματα. Θα μπορούσες να πάρεις ένα ζευγάρι μόνιτορς (μέτρια προς κακά) και μια αρκετά καλή κάρτα ήχου να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά το πιο πιθανό είναι σε λίγο καιρό να τα έχεις στις αγγελίες του noiz ψάχνοντας κάτι καλύτερο (όσον αφορά τα ηχεία τουλάχιστον). Οπότε τα ακουμπάς για ένα ζευγάρι adam A7 και συνεχίζεις από εκεί. Μερικές μπασοπαγίδες, μια αξιοπρεπής κάρτα ήχου (η firebox είναι εντυπωσιακή για τα λεφτά της btw - μην κάνεις το λάθος όμως και επενδύσεις σε emu όπως πρότεινε ένας φίλος πιο πάνω) και παίρνεις και το AKAI μελλοντικά.

  Εν ολίγοις με άλλα 200eu καθαρίζεις για αρκετό καιρό ηχεία και κάρτα ήχου και κάνεις αργότερα σταδιακά τις προσθήκες σου.

Peace, Love, death metal

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θενκς για τις απαντήσεις παλικαρια, άργησα να τις δω γιατι μου κατσε κ εφυγα τελικα ν απλωσω την κορμαρα μου στις παραλίες του Αιγαίου  8)

 

Πάω να χαζέψω κανα μπλιμπλικι, φοβερή η ηρεμία των νησιών κ η επαφή με τη φύση αλλα μου λειψε κ λιγος θορυβος

 

Καλο μας υπολοιπο!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

..Να σας τα πρηξω λιγο ακομα;

 

Χαζευω καρτες απο χθες, και εχω σκαλωσει. Δυστυχως εξαντληθηκε και η firebox των 210ε κ εμεινα να κοιταω παλι κ χαωθηκα λιγο.

 

2 πραγματα σκεφτομουν:

Να παιξω γυρω στα 300ε, με σταμπαρισμενες τις:

-Focusrite Pro 24 (Καινουρια, φαινεται γαματη, αλλα δεν ειναι δοκιμασμενη. Να χε καμια μλκια με τους drivers πχ;)

-Την ιδια με DSP Και VRM (ακους απ τα ακουστικα προσομοιωση πολλων ακριβων monitor-ετσι λεει τλχ) -350e

-TC Konnekt 24D -350e (φοβερη, αλλα λιγο κακοφημη..)

-M-Audio ProFire 610 (ωραια, αλλα ειναι M-audio. Ειμαι προκατειλημενος; )

-Edirol FA-66 (λιγο παλια;)

 

Η αλλη επιλογη ειναι στα 150-250 με καμια Saffire (240e) saffire LE (180e) Tascam Us144 (160e)

 

Την καρτα τη θελω περισσοτερο για το DAW, πολλα tracks με effects, και καλο playback /

Χρειαζομαι οντως DSP; Η δε θα δω διαφορα μιας κ την ηχογραφηση την εχω σαν οχι κ τοσο αμεσο σχεδιο; Το πισακι παλευει καλα παντως σε μετριοπαθη projects.

 

Περασε κ απ το μυαλο μου κ καμια motu ultralite mk3 με 460e για να μαι για καιρο καλυμενος.. Κ ξεχναω για μερικους μηνες την αγορα Monitor η κατι αλλο..

(..παιζει να χει προβλημα με XP χωρις TI chipset?)

 

Καμια γνωμη;

Ableton δουλευω κυριως με vsts, λιγο kontakt, κανα traktor (για κει θελω τις εξοδους βασικα, να στελνω 4 διαφορετικα καναλια σε μικτη)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου