Προς το περιεχόμενο

Επιτέλους ένα project Studio, όλο δικό μου!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Μετά απο περίπου ένα μήνα δουλειάς και άλλο ένα μήνα προετοιμασίας σας παρουσιάζω τον χώρο που θα δουλεύω απο 'δω και πέρα. Όχι πια κρεβατοκάμμαρες, όχι πια δωματιάκια κάτω απο τις σκάλες...

 

Το χρηματικό και σχετικά με επιδοτήσεις

 

Η όλη ιδέα ξεκίνησε, όταν έμαθα για τον ΟΑΕΔ και τις επιδοτήσεις που δίνει, απο το 4 ΚΠΣ (γενικά η όλη φάση έχει αρκετά ακρόνυμα!)

 

Περίπου τον Γενάρη, έμαθα για ένα πρόγραμμα επιδότησεις που έδινε κάποια χρήματα για να ξεκινήσει κανείς δουλειά. Δεν το πρόλαβα, αλλά τουλάχιστον έκανα τις προετοιμασείες, γράφτηκα άνεργος (όντως δεν είχα κάνει έναρξη στην εφορία, ούτε δούλευα κάπου εκείνο τον καιρό), και έκανα αίτηση για κάποιο σεμινάριο που γίνεται.

 

Όταν ξεκίνησα το σεμινάριο, το πρώτο πράγμα που μας είπε ο άνθρωπος ήταν "Παιδιά, είστε τυχεροί: Το καινούριο πρόγραμμα βγήκε σήμερα!" Καταχάρηκα, ενθουσιάστηκα, έμαθα, και ξεκίνησα την περιπέτειά μου.

 

Να σημειώσω δύο πράγματα:

 

1. Δεν υπήρχε βύσμα στην όλη φάση.

2. Οι άνθρωποι του ΟΑΕΔ υπήρξαν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ βοηθητικοί! Ο Κώστας και ο Σωτήρης, ήταν πρώτα παιδιά και οι δύο τους! (μην πω και επώνυμα και δεν ξέρω αν κάνει...)

 

Ο χώρος

 

Αμέσως έψαξα να βρω χώρο, και νοίκιασα ένα δυαράκι, 1ου ορόφου, σε ήσυχη περιοχή, σε εσωτερικό πολυκατοικίας, χωρίς γείτονες σε καλή τιμή και καινούριο...

 

55 τμ, χωρίζεται βασικά σε 2 χώρους, ένα μικρό στην είσοδο, που έχει και παράθυρο, που το έκανα αρχικό γραφείο, με τις βιβλιοθήκες, κλπ, και ένα μεγαλύτερο χώρο, που είναι πλέον το control room και live room αν χρειαστεί.

1.jpg

Η βιβλιοθήκη μου με όλα τα βιβλία μου, κλπ, όλα μουσικά!

2.jpg

Λεπτομέρεια στην βιβλιοθήκη. Τα CD μου!

 

Στο control room έπεσε η βασική δουλειά με πετροβάμβακα (75 kgr/m3, 5 εκ), καδρόνια στον τοίχο για να στηρίζεται ο πετροβάμβακας και διπλό πανί απο πάνω.

 

Μεγάλη βοήθεια παρείχαν επίσης ο Ιορδάνης και ο Νίκος (τον ξέρετε ως Fabric Audio), που αφειλοκερδώς έδωσαν συμβουλές, απ'το πιο μικρό πράγμα, στα πιο σπουδαία! :) Link: http://www.fabricaudio.com/

 

7.jpg

Έτσι είναι το control room, λοιπόν.

6.jpg

Ο βασικός χώρος εργασίας μου, με το γραφείο, το keyboard, τις 2 οθόνες, Η/Υ, κλπ

 

Εξοπλισμός

 

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κυρίως λογισμικό και ήχους (samples), αλλά πλέον και 2 μικρόφωνα (ελπίζω να αγοράσω και άλλα με τον καιρό), έναν καλό προενισχυτή και άλλα καλούδια για πιο προσεγμένη παραγωγή (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!)

 

5.jpg

2 κιθάρες;;; Τι δουλειά έχουν εκεί μέσα, στον χώρο του πιανίστα;

 

4.jpg

Περήφανος και ολίγον άσχετος με τα παραπάνω. Θα τα μάθω, όμως, που θα μου πάει;

 

Λεπτομέρειες:

H/Y: i7 920, 6 GB RAM, 2 TB Hard Disks (2 Caviar Black), 2 22" Screens, Windows XP X64

Ηχεία: PMC TB2S+ ?a? ?a?, e??a? passive!

Ενισχυτές: Flyinh Mole DAD m100 pro

Ψηφιακό πιάνο/midi keyboard: Casio Privia PX110! ?p?ste?t? action!

preamp: Grace Design M201

μικρόφωνα: EarthWorks Audio QTC40

 

Λογισμικό και διάφορα πακέτα ήχων:

Cubase 5

EWQL Symphonic Orchestra Gold, XP Pro

EWQL Symphonic Choirs

Garritan Steinway Professional Edition

Pianoteq

DFH Superior

Orange Tree Samples Pear bass

Orange Tree Samples Jaco Iconic Bass

Και άλλα πολλά που δεν τα θυμάμαι τώρα...

 

______________________

 

Ο λόγος που γράφω όλα τα παραπάνω, δεν έιναι για να βρω πελάτες. Άλλωστε είναι προσωπικό το στούντιο (ως συνθέτης δηλ, εκεί θα δουλεύω). Αν θέλει κάποιος, αλλά δεν την ψάχνω έτσι, πραγματικά.

 

Ο λόγος είναι πάντα η ενημέρωση (περί ΟΑΕΔ, πχ, μηχανημάτων, κλπ), καθώς και το ψώνιο μου (νιώθω περήφανος για τον καινούριο μου χώρο ;))

 

Νικόλας

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 26
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Looking good  8)

 

Ενδιαφέρουσες οι φωτόζ! Το γραφείο εργασίας μου έκανε εντύπωση, είναι custom κατασκευή ή του εμπορίου; Αν μπορείς ανέβασέ ας μερικές φωτόζ ακόμα να το δούμε σε λεπτομέρεια  ;)

 

Από εξαερισμό/κλιματισμό πως το πάλεψες;

 

Καλές ηχογραφήσεις και συνθέσεις!

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Φωτόζ αύριο, είναι αργά τώρα.

 

Το γραφείο είναι ψευδοκαστομία: Είναι μία γωνία του πεθερού μου (βασικό γραφείο 180-90, γωνία και μετά 80-80 η γωνία). Κάποιες έξτρα μεταλικές γωνίες για να μη διαλυθεί απο κάτω, και μετά απο πάνω η βάση για το keyboard (δικής μου υλοποίησης (όχι κατασκευής όμως, σε ξυλουργό πήγα)). Ένα Π με πλάτη απο πίσω, και ένα συρτάρι, 5 εκ απο το τραπέζι, με ένα ροδάκι απο κάτω. Βγαίνουν τα πλήκτρα, είναι στο κατάληλο ύψος, και το ποντίκι, χαρτιά κλπ, παραμένουν εκεί που είναι.

 

Εξαερισμός απλά δεν υπάρχει. Στην κουζίνα υπάρχουν 2 παράθυρα που είναι "εκτός χώρου" και έτσι δεν ενοχλούν. Υπάρχει air condition, στην κουζίνα, το οποίο (όταν φτιαχτεί) θα φτάνει, γιατι είναι και ultra silent (σοβαρά δεν κάνει θόρυβο). Για τις μίξεις δεν υπάρχει θέμα, πιστεύω, για ηχογράφιση... θα τα κλείνω, και ελπίζω να μην αυτοκτονήσουν οι εκτελεστές/τραγουδιστές! ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια χαρά Νικόλα...

 

Φαντάζομαι η ψυχολογία θα είναι στα ύψη...

 

καλές εμπνέυσεις πλέον...(νομίζω μόνο αυτό χρειάζεσαι προς το παρόν!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγκαίνια δεν θα κάνεις, να μας καλέσεις, να πιούμε καμμιά μπύρα, να φέρουμε το κατιτις μας για το καλορίζικο? (κανένα κακτάκι, κανένα χαλάκι home sweet home...)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Να σου πω την αλήθεια, το σκεφτόμουνα, και μετά λέω θα μου το κανετε "μπορντέλο" και την άφησα την ιδέα. Αν μου υποσχεθήτε ότι θα είστε καλά παιδιά, το συζητάμε (έχει απο κάτω την "ΕΒΓΑ της γειτονιάς" για μπύρες...)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μεγειές!! :)

 

Μπορείς να μας πεις περισσότερες πληροφορίες για την επιδότηση?

 

Επίσης μήπως ο χώρος είναι λίγο υπερβολικά νεκρός? Έτσι μου φαίνεται από τις φώτο δηλαδή! Εκτός αν ήταν αυτός ο σκοπός της κατασκευής!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου