Προς το περιεχόμενο

Τοποθετηση μπασσοπαγιδων


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας και συγχαρητηρια για την δωρεαν γνωση που προσφερετε σε αυτο το σαιτ σε εμας τους ασχετους.Εριξα μια ματια μηπως βρω καποιο παλιοτερο αρθρο σχετικα με την τοποθετηση μπασσοπαγιδων αλλα ηθελα περισσοτερες λεπτομερειες.Το δωματιο ειναι στον δευτερο οροφο,κατω εχει πλακακι και το ταβανι ειναι ξυλινο(σοφιτα) με την κλιση να ειναι απο τα παραθυρα προς την πορτα(ξεκιναει απο 260εκ και καταληγει σε 4 περιπου μετρα).Εφτιαξα 10 πανελς 100χ60εκ με πετροβαμβακα 100κγ.Το καθε πανελ εχει παχος 10εκ.

 

https://imageshack.com/i/nefr6sj

 

Η απορια μου ειναι ποια θα ηταν ιδανικη θεση για το γραφειο και ποια για τα πανελς

 

ευχαριστω εκ των προταιρων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για τη θέση του γραφείου τα πράγματα είναι σχετικά στάνταρ. Θέλεις τα ηχεία να κοιτάζουν κατά μήκος του μεγαλύτερου άξονα του δωματίου, και τη θέση ακρόασης να σχηματίζει με αυτά ισοσκελές τρίγωνο.

Αν είναι δυνατό, η θέση ακρόασης να είναι στο 35-40% της απόστασης από τον μπροστινό τοίχο (όταν κάθεσαι στο sweet spot) προς τον τοίχο πίσω σου, και τα ηχεία να είναι όσο το δυνατόν πιο μακριά από τις γωνίες. Αυτές οι θέσεις γενικά δίνουν τα καλύτερα αποτελέσματα, και είναι χιλιοειπωμένα πράγματα στο νοιζ.

 

Τα πανελ συνήθως μπαίνουν στα σημεία των πρώτων αντανακλάσεων από τους τοίχους προς την θέση ακρόασης, αλλά βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλα παράθυρα στην αριστερή μεριά, οπότε αυτό μάλλον δεν θα είναι εφικτό εκεί. Το τζάμι θα έχει καλή απορρόφηση στις χαμηλές (τις αφήνει να περάσουν) αλλά θα αντανακλά στις υψηλές, και θέλεις πολύ εξασθενημένες τις πρώτες αντανακλάσεις. Λογικά θα σου μείνουν πάνελ, οπότε μπορείς να βάλεις και στα σημεία δεύτερων αντανακλάσεων. Αυτά όλα τα βρίσκεις με το γνωστό κόλπο με το καθρεφτάκι.

 

Το ταβάνι δεν είναι παράλληλο με το πάτωμα, αλλά αν πιστεύεις ότι και από εκεί έρχεται ήχος απ'ευθείας από τα ηχεία, κρέμασε και εκεί κανένα πάνελ, ή τουλάχιστον ρικοφόν.

 

Επίσης χρησιμοποίησε ό,τι βρίσκεται εύκαιρο, οπωσδήποτε χαλί στο πάτωμα, ντουλάπα σε γωνία, κανέναν καναπέ... Σε σχέση με άδειο δωμάτιο, όλα βοηθάνε.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου