Προς το περιεχόμενο

Οι γνωμες σας για το πρωτο ηχογραφημενο μου τραγουδι...


aleksis1990

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ηθελα πολυ να ακουσω τις αποψεις σας,για το τραγουδι μου..

ειμαι νεος στο χωρο της μουσικης και θα με βοηθηστε αρκετα πιστευω..!

 

anagh h siwph brosta sth morfh sou...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ωραίο κομμάτι φίλε μου!  :D Κάτι μεταξύ Χατζηγιάννη κ Μωρά στη φωτιά μου θύμισε. Το ρέφραιν μ'άρεσε πολύ.  Η φωνή σου, αν κ αρκετά κοινότυπη (σόρυ), είναι ζεστή κ δεν φαλτσάρει  ;D

 

Βέβαια σου λείπει μια καλή ενορχήστρωση. Μια κιθάρα κ ένα απλοικό drum machine κάνουν το κομμάτι φτωχό. Βάλε μπάσσο οπωσδήποτε κ βρες έναν φίλο πληκτρά  :P

 

Θα μπορούσες να ζητήσεις απο τους μπασσίστες/πληκτράδες του νόιζ να σε βοηθήσουν...

 

Γενικά εγώ γούσταρα  8)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

s euxaristw polu file m!odws,h enorxistrwsh einai polu aplh kathws htan h prwth m fora pou hxografisa kai oso na nai ithela na parw mia geush..  :)

sigoura einai mesa sta plana m,na to enorxistrwsw!!

thanks padws gia thn gnwmh-voitheia pou m dwses ;D!!

 

anagh h siwph brosta sth morfh sou...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Αleksis πρέπει να σου πω ότι παρ' όλο που δεν είναι άσχημο για πρώτη προσπάθεια, είναι πολύ κοινότυπο και μονότονο και μουσικά και στιχουργικά... Σίγουρα με μια καλύτερη ενορχήστρωση θα ακουγόταν πιο ενδιαφέρον, αλλά και πάλι μια μεγαλύτερη ποικιλία στα ακκόρντα και κάποιος πιο ιδιαίτερος στίχος (τα διάφορα "πίνω και μεθώ" δε λένε και τίποτα...) θα βοηθούσε ακόμα περισσότερο... Επίσης η φωνή είναι λίγο επίπεδη και (όπως προαναφέρθηκε) κοινότυπη και επιτηδευμένη, προσπάθησε να κόψεις αυτό το "Ελληνικάιζερ" που έχεις κυρίως στις καταλήξεις και καλύτερα τραγούδα με τη "δική" σου χροιά, μη προσπαθείς να ακουστείς ίδιος με όλους τους άλλους... Εννοείται ότι όλα αυτά στα λέω φιλικά για να βελτιωθείς στην επόμενη προσπάθεια... Καλή επιτυχία!

YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

file relayer katarxhn,euxaristw gia thn paremvash s,

kathws epishs kai gia tis episimanseis sou..veavaia sto thema ths fwnhs,den einai etsi ta pragmata kathws den allazw thn fwnh mou etsi wste na ginetai koinotuph,isws einai apo monh ths,padws den epidiwkw kati tetoio!!na sai kala!

 

anagh h siwph brosta sth morfh sou...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σου το πω με παράδειγμα μέσα από το τραγούδι σου για να το καταλάβεις καλύτερα : Στο στίχο ".... φωνή σου" είσαι πιο κοντά στη "δική" σου χροιά ενώ στη λέξη "χάδι" βάζεις "Ελληνικάιζερ"... επίσης το ίδιο συμβαίνει και στον επόμενο στίχο στη λέξη "ουρανό" είσαι πάλι "εσύ", ενώ στη λέξη "σημάδι" έχεις "βάλει" τίγκα "Ελληνικάιζερ"... Ελπίζω να το κατάλαβες και πρέπει να σου πω ότι όταν είσαι "εσύ" είσαι 10 φορές καλύτερος, αν και σηκώνεις πολύ βελτίωση φωνητικά... Πάντα φιλικά! ;)

YouHaveToBeHappyWithWhatYouHaveToBeHappyWith

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε aleksis1990 κατ' αρχάς καλώς ήλθες.

(Μάλλον έπρεπε να το postaρεις στα clips. Any way αυτό δεν είναι πρόβλημα κάποιος mod ενδεχομένως θα το μεταφέρει.)

Στο κομμάτι τώρα. Απέχει αρκετά από το να χαρακτηριστεί ολοκληρωμένο τραγούδι.

Έλλειψη μιας στοιχειώδους ενορχήστρωσης, απουσία μπάσου, και πλήκτρων. Αν και η απουσία πλήκτρων μπορεί να είναι μια καθαρά συνειδητή επιλογή δικιά σου (δεν ξέρω κιόλας), και επιθυμείς ένα καθαρά κιθαριστικό κομμάτι.

Μου δίνει την εντύπωση ότι ο στίχος παλεύει να προσαρμοστεί στα ακόρντα, δυστυχώς χωρίς επιτυχία στο μεγαλύτερο μέρος. Δεν ξέρω αν τον εμπνεύστηκες από προσωπική εμπειρία και προϋπήρχε, ή τον έβγαλες παίζοντας τα συγκεκριμένα ακόρντα και απλά κολλούσες προτάσεις όπως σου έρχονταν. Θέλει αρκετή δουλειά ακόμα και λιγότερη αφέλεια. Ελπίζω να καταλαβαίνεις πως το εννοώ.

Η φωνή σου είναι καλλιεργήσιμη και μπορεί να εξελιχθεί, πάντα με δουλειά.

Δεδομένου της δήλωσης σου ότι είσαι νέος στον χώρο της μουσικής και με την προϋπόθεση βέβαια ότι αγαπάς αυτό που κάνεις, σου προτείνω το εξής¨ ξέχασε όλα τα παραπάνω που έγραψα. Μην πειράξεις τίποτα από το τραγούδι σε αυτή την πρωτογενή μορφή του. Δούλευε πάνω στην μουσική συνέχεια, άκου αυτά που σου αρέσουν και προσπάθησε να ξεχωρίσεις όργανα και τον ρόλο τους μέσα στα κομμάτια, (δεν ξέρω βέβαια αν θα ασχοληθείς και με την σπουδή της μουσικής).  Αν σε ενδιαφέρει και το τραγούδι καλό θα είναι να πάρεις και μερικές γνώσεις και από κάποιον δάσκαλο.

Και μετά από ένα χρόνο ξανάκουσε το. Πίστεψε με θα καταλάβεις ακριβώς τι εννοώ τώρα εγώ, και θα γίνεις εσύ ο καλύτερος κριτής του εαυτού σου. ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

φιλε studiom13 κατ'αρχην καλωσ σας βρηκα.

Οπως εχω γραψει κ παραπανω,η ελλειψη ενορχηστρωσης του κομματιου ειναι εμφανης,

και εν γνωση μου το χω ετσι αφησει.Ωστοσο οπως προειπα θα το ''γεμισω'' καποια στιγμη...Κατι ομως που με ξαφνιασε μπορω να σου πω οτι ειναι η επισημανση σου για τους στιχους!Ειναι κατι που τοσο καιρο τωρα δεν μου χει θιξει κανενας απο οσους εχουν ακουσει το συγκεκριμενο κομματι,και πιστεψε με ειναι αρκετοι..(μουσικοι και μη).

προσωπικα,για να συνθεσω ενα τραγουδι πρωτα γραφω τη μουσικη και μετα καθοριζω μονος μου τους στιχους και την ηχητικη τους μεσα στο κομματι.. :)

Οντως ειμαι 19 χρονων ειμαι νεος στο χωρο της μουσικης και στοχευω στο να προσπαθησω οσο περισσοτερο για να γινω καλυτερος,και να αποκτησω εμπειριες..

σ ευχαριστω για το χρονο σου! :)

anagh h siwph brosta sth morfh sou...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

    φιλε aleksis,πραγματικά πολύ γλυκό τραγούδι!  το αν είναι λίγο κοινοτυπο δεν έχει σημασία,αν το σκεφτείς λιγάκι τα περισσότερα τραγούδια του είδους κοινότυπα είναι. το θέμα είναι οτι υπάρχουν κοινότυπα που περνάνε ντούκου,γιατί ο συνθέτης τους δεν είχε στ'αλήθεια κάτι να πει μέσα απ΄το κομμάτι. Και υπάρχουν τραγούδια κοινότυπα μεν, αλλά που έχουν αυτό το κάτι,σου κάνουν τσικ. το δικό σου μου έκανε.... είναι σαν να σου βγήκε αβίαστα.  

 

   γιατί πιασαν τόσο οι ΠΥΞ ΛΑΞ? τα τραγούδια τους ναι μεν κοινότυπα, αλλά λέγαν ΜΟΥΣΙΚΑ αυτό που είχαν να πουν με πολύ απλό τρόπο και άμεσο. Δεν προσπάθησαν να δείξουν κάτι διαφορετικό απ'αυτό που ήταν. Τραγούδια απλά,νεανικά για την παραλία και για τον καφέ. ΟΧΙ όμως ξεφτιλισμένα!

 

    τώρα στα θέματα ηχογράφησης,ενορχήστρωσης κλπ σίγουρα θέλει πολυ δουλειά.... αλλά μην σε πτοεί αυτό γιατί αυτα με δουλειά γίνονται. Το να ΕΧΕΙΣ όμως αυτό το τσικ ΔΕΝ έρχεται,όση δουλειά και να ρίξεις. Δεν συμφωνώ οτι οι στίχοι "παλευουν" να δέσουν με τα ακόρντα.... εμένα μου έκανε οτι δέσαν κι αυτοί αβίαστα,και ρυθμικά και μελωδικά,και όσον αφορά το.....(πως το λένε? αυτό που λένε για τα ποιήματα.... οτι δένει το μέτρημα των συλλαβών ή κατι τέτοιο....).Στιχουργικά καθαρά,δεν μου λένε τίποτα καινούργιο βέβαια.όχι ότι δεν το ξέρεις και μόνος σου ;).

 

   επίσης μου άρεσαν πολύ οι νότες που έπαιζε μη ρυθμική κιθάρα. τώρα όσον αφορά τη φωνή σου,είναι ωραία φωνή(χωρις μαλακίες) αλλά είναι φανερό οτι ψάχνεται να βρει την ταυτότητα της. κι επειδή δεν την έχει βρει ακόμα,υποσυνείδητα - ή και συνειδητά? ελπίζω όχι! - πάει να μιμηθεί άλλους. σαν στάδιο φυσιολογικό,αρκεί να μην κολλήσεις εκεί.Σαφώς θέλει δουλειά καθαρά απο τεχνικής απόψεως.

  Παρόλο που όπως προαναφέρθηκε το κομμάτι θέλει πολυ δουλειά απο άποψη ενορχήστρωσης,ηχογράφησης κλπ κλπ.... θα σου λέγα προς το παρόν να το αφήσεις όπως είναι και να ρίξεις δουλειά στο να γίνεις καλύτερος μουσικός συνολικά.Ετσι θα κάνεις καλύτερη δουλειά και στα υπόλοιπα σου κομμάτια ;).... μετά απο δυό χρονάκια θα το κρίνεις αλλιώς! ενώ αν προσπαθείς με ένα άπειρο (μη έμπειρο) υποβάθρο να παιδεύεσαι ξανά και ξανά με το ίδιο κομμάτι,και θα κουραστείς και το αποτέλεσμα θα παραμείνει φτωχό !!

 

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

και μιά πρόσθετη γνώμη τώρα που το ξανακούω.... όταν θα το ενορχηστρώσεις βάλε στο ρεφραίν και καμμιά ρυθμικη κιθάρα με gain (όχι ντριγκι ντριγκι με το distortion βεβαια! να σκάει και να αντήχει) ωστε να ροκάρει λίγο το κομμάτι....Αλλά ΑΠΟΦΥΓΕ τα φλύαρα lead solo μετά το ρεφραίν! αν βάλεις κάτι,ας ειναι απλό και μελωδικό... αυτά

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου