Προς το περιεχόμενο

Vocoder plug in απορια


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα θα ηθελα να χρησιμοποιησω καποιο vst vocoder αλλα με εισοδο απο μικροφωνο.Το θεμα ειναι οτι θελω ενω μιλαω στο mic να παιζω ταυτοχρονα και στο midi keyboard ωστε να ελεγχω απο εκει τις νοτες...εχω ψαξει αρκετα αλλα δεν το καταφερα αυτο διοτι δεν μπορεσα να ελεγχω κανενα plug in με τα πληκτρα.τελικα γινεται αυτο ή μονο με hardware vocoder επιτυγχανεται;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε μου.

 

Γίνεται, μπορώ να σου φέρω παράδειγμα στο Cubase με το Waves Morphoder.

 

Καταρχήν ας ξεκαθαρίσουμε τί ακριβώς είναι το Carrier και το Modulator.

 

O Carrier είναι ο φορέας της πληροφορίας του Pitch και το ηχοχρώματος του αποτελέσματος. Στην περίπτωση μας, για παράδειγμα ένα VSTi.

 

Ο Modulator, είναι ο φορέας του <<μηνύματος>>, τουλάχιστον όπως του αντιλαμβάνομαι εγώ. Μπορεί να είναι ένα drum loop, ή η φωνή από ένα μικρόφωνο.

 

Το Morphoder έχει εσωτερικό synthesizer, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώς Carrier.

 

Δημιουργούμε ένα Stereo Group Channel (Vocoder)και ως insert τοποθετούμε τον Morphoder.

 

Στις επιλογές του Morphoder θα έχεις προσέξει ότι μπορούμε να ορίσουμε ποια εισερχόμενα σήματα θα έχουν ρόλο Carrier και Μοdulator.

 

Δημιουργούμε ένα MIDI Channel και σ'αυτο αναθέτουμε ένα VSTi (Carrier).

 

Δημιουργούμε ένα Mono Αudio Channel και το ρυθμίζουμε ώστε να λαμβάνει το σήμα από το μικρόφωνο. (Modulator)

 

Δρομολογούμε το VSTi και το Audio Channel ως εξής:

 

Στέλνουμε και τον Carrier και τον Modulator στο Vocoder Group. Φροντίζουμε το ένα να είναι panned τέρμα αριστερά και το άλλο τέρμα δεξιά. Στις επιλογές του Morphoder, καθρεπτίζουμε τις επιλογές για το panning που έχουμε ήδη αναφέρει πιο πάνω.

 

Ορίζουμε στο Audio Channel, να κάνει monitoring το εισερχόμενο σήμα. Επίσης κάνουμε Record ARM το midi channel, ώστε να λαμβάνει το σήμα από το MIDI Keyboard και να το προωθεί στο VSTi.

 

Αν έχουμε αρκετά χαμηλό latency, είμαστε έτοιμοι για Realtime Vocoding.

 

Υπόψιν, ότι το σήμα της φωνής πρέπει να είναι αρκετά compressed για καλύτερα αποτελέσματα, και το Pitch της φωνής μας, καλά είναι να συμβαδίζει με το pitch στο MIDI Keyboard, ανεξαρτήτως οκτάβας.

 

Προσωπικά, χρησιμοποιώ carriers σε διαφορετικές οκτάβες με τον ίδιο modulator, σε διαφορετικά Vocoding Groups και μετά τα μιξάρω, διαχωρίζοντας το συχνοτικό περιεχόμενο.

 

 

EDIT:

 

Μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το εσωτερικό synth του Morphoder, αν στο MIDI Channel ορίσεις ως VSTi το ίδιο το Morphoder. Έτσι η MIDI πληροφορία από το Keyboard σου θα καταλήγει στο εσωτερικό synth του Morphoder. Αυτό που πρέπει να τσεκάρεις μετά στο Morphoder είναι η επιλογή Carrier να είναι στο Internal, και όχι σε κάποιο απο τα Left/Right εισερχόμενα σήματα.

 

EDIT2:

 

Μια τεχνική που χρησιμοποιείται κατά κόρον είναι να συνυπάρχει ένα Vocal track με ένα Vocoded track, με την ιδιομορφία το vocoded track να έχει ένα μικρό delay σε σχέση με το vocal track.

 

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω!το δοκιμαζω τωρα αν και αυτα που εγραψες αμφιβαλω αν τελικα γινονται διοτι χρησιμοποιω το sonar le.. πιστευω οτι αυτο ειναι το προβλημα τελικα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου