Προς το περιεχόμενο

AMPS : Θα ήθελα καθοδήγηση σχετικά με Watt, Ohm


asgartha

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Θα ήθελα να λύσω τις απορίες πάνω στους ενισχυτές που με ακολουθούν από πάντα......

 

Αφορούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ενισχυτών και κυρίως η σύγχισή μου δημιουργείται στο σετάρισμα κεφαλής-καμπίνας όπως καταλαβένετε καθώς ο combo είναι ήδη ολοκληρωμένος και δεν δημιουργεί πολλούς προβληματισμούς.

 

Πρόσφατα, μου είπαν σε ένα κατάστημα μουσικών οργάνων ότι το πόσο δυνατά ακούγεται ένας ενισχυτής, δεν εχει απόλυτη σχέση με τα Watt του. Συγκεκριμένα μου έδειξαν έναν λαμπάτο VOX 30watt και μου είπαν ότι αυτός ο ενισχυτής ακούγεται πολύ πιο δυνατά από έναν αντίστοιχο 30ρη τρανζίστορ.

 

Μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο? Και εάν ναι ΓΙΑΤΙ?

 

Γενικά θέλω να μάθω τι σχέση έχουν watt και ohm και πως υπολογίζουμε ποια καμπίνα (με τί τεχνικά χαρακτηριστικά δλδ) πηγαίνει κάτω από ποιό κεφάλι.

 

Επίσης το πόσα και πόσων inch ηχεία έχει ένας ενισχυτής, τι ακριβώς σημαίνει για τον ήχο του? (Παρα8έτω παράδειγμα HUGHES&KETTNER ATTAX100  100watt 1x12''  kai VOX VT100  100 watt 2x12''  http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?xsid=2f9811ecd9520f66252dec67dc491a4f&sw=guitar+amp+100+watt&x=0&y=0&gk=&bn= )

 

Και τα περισσότερα του ενός κανάλια (2, 3, 4 ch) τι ακριβώς εξυπηρετούν σε έναν combo amp???????

 

 

Ευχαριστώ

 

“Never give a sword to a man who can't dance.”

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1)  http://www.noiz.gr/index.php?topic=168823.0

2)  http://www.noiz.gr/index.php?topic=167271.0

 

υπάρχουν άπειρες πληροφορίες στο φόρουμ, ξεκίνα με αυτά τα 2  ;)

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλο διαβασμα...  :P

 

Στα γρηγορα παντως, την καμπινα την επιλεγουμε να ειναι πιο πολλα Watt απο την κεφαλη για να μην καψουμε τα μεγαφωνα που εχει. Τα Ωμ της καμπινας τα επιλεγουμε να ειναι ιδια με τα Ωμ της εξοδου του ενισχυτη ωστε να εχουμε καλη προσαρμογη.

 

Και ναι ενας 30αρης λαμπα "ακουγεται" πιο δυνατα απο εναν 30αρη τρανζιστορ γιατι ο λαμπατος παραμορφωνει πιο "γλυκα" με αποτελεσμα σε υψηλες εντασεις να τον αντεχουμε ακομη! Πολλοι το επιδιωκουν!

 

Τωρα οσων αφορα το μεγαφωνο, δεν ειναι δυσκολο να το καταλαβεις. Οσο πιο μεγαλο μεγαφωνο τοσο πιο χαμηλα θα κατεβαινει και τοσο περισσοτερο ογκο θα εχει.... βεβαια οσο μεγαλωνει το μεγαφωνο χανει στα μεσουψηλα...

Δυο μεγαφωνα, παλι εχεις περισσοτερο ογκο και χαμηλα... τεσσερα μεγαφωνα περισσοτερο... κοκ

Να προσθεσω οτι αυξανοντας τα μεγαφωνα αυξανονται και τα dB της... καμπινας. Αυτο σημαινει οτι η καμπινα με δυο μεγαφωνα ταδε παιζει πιο δυνατα απο μια καμπινα με ενα μεγαφωνο ταδε... θα βρεις σιγουρα κατι σχετικο με το θεμα ψαχνοντας στο noiz.

 

Τα καναλια σε εναν ενισχυτη εξυπηρετουν για το τι θελει ο καθε κιθαριστας. Πρεπει να διαβασεις reviews ενισχυτων....

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου