Προς το περιεχόμενο

θόρυβος σε marshall JVM


darshan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γειά σας noizάδες,

 

Αντιμετωπίζω πρόβλημα θορύβου στον Marshall JVM 410H. Στα clean και crunch κανάλια δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά στα OD1 & OD2 γίνεται από ένα σημείο και μετά ενοχλητικός. Εξαρχής, δεν ήταν και ο πιό ήσυχος ενισχυτής του κόσμου, αλλά νομίζω πως έχει παραγίνει τον τελευταίο καιρό. Ίσως να αρπάζει και λίγο πιό εύκολα και το feedback του είναι λίγο πιό δύσκολο να ελεγχθεί. Ο ενισχυτής είναι δύο χρόνων και παίζει περίπου 10 ώρες την εβδομάδα σε εντάσεις που σπάνια ξεπερνούν το 5. Δεν τα κατέχω τα ηλεκτονικά, αλλά πρώτη σκέψη ήταν πως φταίνε οι λυχνίες και πάμε για αλλαγή. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Αν ναι, πάω για ίδιες λυχνίες? Ή για τις Sovtek που ένας φίλος λέει πως είναι ακριβώς ίδιες με αυτές που χρησιμοποιεί η Marshall, ή για κάτι καλύτερο που θα βελτιώσει το θέμα με τον θόρυβο? Διάβασα στο forum της Marshall να προτείνονται ως πολύ καλή λύση οι Tung-Sol. Σε διάφορα post στο noiz, βλέπω να προτείνονται φτηνές λύσεις όπως JJ. Κάνουν δουλεία στο θέμα αυτό? Οι διαφημιζόμενες ως noiseless είναι όντως noiseless?

Επίσης, αν όντως θέλουν οι λάμπες αλλαγή, μιλάμε για τις προενσυχύτριες μόνο ή και για τις τελικές?

Υπάρχει κάτι άλλο που πιθανόν να δημιουργεί τον θόρυβο? Φαντάζομαι πως ίσως έχει να κάνει και με το κύκλωμα του ενισχυτή και τα υλικά που χρησιμοποιούνται? Υπάρχει κάποιος τρόπος να ελεγχθεί κάτι τέτοιο? Η υγρασία και η σκόνη παίζουν ρόλο? Δεν τον πέταξα και σε βούρκο, αλλά έχει κάνει τις βόλτες του.

Πολλά τα ερωτήματα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

 

:)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 37
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Κατ'αρχας μηπως αλλαξες κιθαρα? Ή αλλαξες μαγνητες?

 

Απο τη στιγμη που δεν στο κανει στα αλλα καναλια, κατα πασα πιθανοτητα δεν ειναι οι τελικες. Δοκιμασε να αλλαξεις μεταξυ τους τις προενισχυτριες να δεις αν θα αλλαξει κατι. Απο οτι θυμαμαι εχει 5 12ΑΧ7 και 4 EL34... οποτε αλλαξε τις μικρες μεταξυ τους αφοβα. Αν δεν αλλαξει κατι τοτε ειναι κατι αλλο...

 

Τι ειδους θορυβο κανει? Συμβαινει παντα? Αλλαζει με την αυξομειωση της εντασης?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

δεν άλλαξα κιθάρα/μαγνήτες. Ο θόρυβος αυξάνεται με το gain (γενικά) και είναι το κλασσικό "χχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχχ", χωρίς διακυμάνσεις. Αυξομειώνεται ανάλογα με την ένταση. Θα κάνω την τράμπα μέσα στο ΣΚ, τώρα είμαι χωρίς την καμπίνα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η σκονη δεν πειραζει πιστευω, απο την αλλη η υγρασια μπορει να σου προκαλεσει ζημια. Αληθεια, τι εννοεις με το "εχει κανει τις βολτες του"?

Παντως να εχουν προβλημα οι λαμπες και να προκαλει θορυβο μου φαινεται περιεργο...

Επιπλεον αν τον εχεις 2 χρονια με 10 ωρες τη βδομαδα ειναι πολυ πιθανον να θελουν αλλαγμα...πιο πολυ καταπονουνται οι λαμπες της προενισχυσης. Οι τελικες μπορει να μην χρειαζονται αλλαγμα. Αντεχουν πιο πολυ γενικα και αν δεν παιζεις πανω απο το 5 μαλλον δεν τις ζοριζεις και πολυ οποτε Ok.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@Pakos69

 

λέγοντας "έχει κάνει τις βόλτες του", εννοώ πως δεν τον έχω σε ένα μέρος, τον χρησιμοποιώ για live και studio.

Εξ αρχής, σε κάπως υψηλά gain settings είχε πρόβλημα (από 4 και πάνω στο red mode, το οποίο ούτως ή άλλως είναι πολύ gain αν το ακούσεις), απλά έχει κανά 2μηνό που έχει επιδεινωθεί. Ναι, μάλλον οι προενίσχυτριες θέλουν άλλαγη, λόγω χρήσης. Αλλά μπορεί αυτή η επιδείνωση να οφείλεται στις λυχνίες? Το άλλο ερώτημα είναι, αν δώσω λεφτά για κάτι καλύτερο, θα βελτιωθεί η κατάσταση με τον αρχικό θόρυβο? Ή να πάω για κάτι απλό και μη εξεζητημένο? Απ'την άλλη, δεν θα ήθελα η επιλογή να αλλοιώσει τον τόνο του.

 

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμ...αμα δεν θες να "αλλαξει"¨κατι τοτε βρες τι λαμπες εχει και αγορασε τις ιδιες. Ετσι κιαλλιως οτι λαμπες και να βαλεις, η λογικη λεει οτι θα λυθει το προβλημα σου. Αλλα εφοσον θες να μην χασεις τον "ηχο" του JVM σου, σου προτεινω οι καινουριες λαμπες να ειναι ιδιες με αυτες που εχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν αλλαξεις τις λυχνιες για κοιταξε μηπως στην ιδια γραμμη ρευματος εχει μπει καποια αλλη συσκευη που λειτουργει συνεχεια? Για κανε καποια δοκιμη με μια μπαλαντεζα να παρεις ρευμα απο αλλη πριζα. Δεν νομιζω οι λαμπες να εγιναν ξαφνικα θορυβωδεις  η τελος παντων αλλαξε μονο την V1 που ξεκιναει την ενισχυση του σηματος κ κανε εναλλαξ μετατοπιση της προς τα μεσα.

Lets ...Rock!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

...πιο πολυ καταπονουνται οι λαμπες της προενισχυσης. Οι τελικες μπορει να μην χρειαζονται αλλαγμα. Αντεχουν πιο πολυ γενικα και αν δεν παιζεις πανω απο το 5 μαλλον δεν τις ζοριζεις και πολυ οποτε Ok.

Το αναποδο συμβαινει... οι τελικες καταπονουνται κατα πολυ περισσοτερο....

 

darshan,

κανε την "τραμπα" πρωτα και πες μας τι εγινε. Το να παρεις λυχνιες βεβαια, δεν ειναι ασχημη ιδεα ουτως ή αλλως. Παρε J/J οι οποιες ειναι αρκετα καλες και σιγουρα καλυτερες απο τις στοκ που εχεις.... δε νομιζω να μην σου αρεσουν... ισως και καποια επιλογη low noise λυχνιες να μην ειναι ασχημη... oπως πχ η ECC803S της J/J, ειδικα για τα καναλια OD1 & OD2.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το αναποδο συμβαινει... οι τελικες καταπονουνται κατα πολυ περισσοτερο....

 

αυτό δεν το καταλαβαίνω. Το διάβασα και αλλού, και εδώ μέσα. Γιατί όμως επικρατεί γενικά η αντίθετη αντίληψη? Και γιατί αλλάζουμε πρώτα τις προενισχύτριες? Προτείνεις και αλλαγή των τελικών δηλαδή?

 

ειδικα για τα καναλια OD1 & OD2.

 

ερώτηση άσχετου, Νο# 4678: Και ποιά είναι αυτά τα κανάλια? Να υποθέσω πως είναι οι λάμπες 3 & 4 μετά την V1, η οποία να υποθέσω πάλι, είναι η μοναδική που έχει ένα μεταλλικό καπάκι?

Επίσης, γιατί έχει στην σειρά των τελικών την 5η 12ΑΧ7?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κοιτάζοντας τα σχηματικά του JVM (θα τα βρείτε εδώ: http://forum.metroamp.com/viewtopic.php?f=25&t=21932&sid=ac5bef04e269bbe7d428c29d3192ac09 )

 

η 5η 12ΑΧ7 κοντά στις τελικές είναι ο phase inverter και η V4 (δηλαδή η τελευταία προενισχύτρια στη σειρά) είναι η μισή ως gain stage και η άλλη μισή ως buffer στο effects loop.Διορθώστε με αν κάνω λάθος,αλλά έχω καιρό να "διαβάσω" τόσο άσχημο κύκλωμα  8)

Προσωπικά θα του έβαζα μια Tung Sol στη V1,και JJ στις V2 έως V4,με την πιο "ήσυχη" λάμπα στην τελευταία θέση.

Occam's razor makes the cutting clean.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου