Προς το περιεχόμενο

Johan Gustavsson Guitars


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όπως ξέρουν ήδη κάποιοι εδώ, το μεγαλύτερο μέρος του Σεπτέμβρη ήμουν στη Σκανδιναβία, συγκεκριμένα Σουηδία και Δανία.

 

Ανάμεσα στους πολύ αξιόλογους ανθρώπους που γνώρισα εκεί, και οι οποίοι θα αποτελέσουν ίσως το θέμα ενός άλλου post, πήγα και από το εργαστήρι του Johan Gustavsson στο Μάλμο.

 

Για τους περισσότερους που ίσως δεν τον ξέρουν, ο Γιόχαν έχει ένα μικρό custom shop που φτιάχνει χειροποίητες κιθάρες. Μπορείται να δείτε περισσότερα στο site του:

 

http://www.jgguitars.com/frame.html

 

Έχω 3-4 φωτό που τράβηξα εκεί, αλλά δεν ξέρω που θα μπορούσα να τις ανεβάσω.

 

Λοιπόν, ο τυπάκος είναι τελείως πορωμένος με τη δουλειά του, πολύ ευγενικός και γνώστης της δουλειάς του. Οι κιθάρες που φτιάχνει, όπως θα δείτε, είναι κάτι μεταξύ σε LesPaul και Tele στο σχήμα και οι περισσότερες είναι set neck.

 

Μπορεί να φτιάξει μια κιθάρα σε οποιαδήποτε κλίμακα σας ενδιαφέρει (LP, Strat, PRS ή και βαρίτονη) και βέβαια με την επιλογή του πελάτη σε ξύλα, μαγνήτες κλπ. Σε πολλές χρησιμοποιεί Lollar ή Antiguity μαγνήτες. Ψάχνει πολύ τις πηγές του για ξύλα. Επίσης όλες οι κιθάρες περνάνε από Plek όταν είναι στη φάση να παραδοθούν στον πελάτη.

 

Είδα από κοντά κάποια δουλειά του και πραγματικά είναι καταπληκτική η προσοχή στη λεπτομέρεια. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή η δυναμικότητα της "γραμμής παραγωγής" (δηλαδή αυτός και ένας βοηθός...) δεν ξεπερνάει τις 30 κιθάρες το χρόνο. Αλλά σκέφτεται να επεκτείνει λίγο τη δουλειά και ήδη έχει έναν χώρο στον οποίο εγκαθιστά επιπλέον μηχανήματα.

 

Δυστυχώς δεν είδα τελειωμένο όργανο εκεί, πρέπει να τύχει ακριβώς η συγκυρία για να γίνει αυτό... Το ενδιαφέρον είναι ότι έφτιαχνε εκείνες τις μέρες μια κιθάρα (με 3 humbuckers) για κάποιον Έλληνα session player στη Νέα Υόρκη.

 

Τελειώνοντας, θεωρώ πως όλοι καταλαβαίνουν ότι δεν έχω την παραμικρή σχέση συμφέροντος με τον Γιόχαν και ότι τα ανοίγω το θέμα για να γνωρίσουν όσοι δεν ξέρουν έναν αξιόλογο οργανοποιό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όντως η παράδοση των Σκανδιναβών στην παραγωγή μουσικών οργάνων(ηλεκτρικής κιθάρας εν προκειμένω) μας παραξενεύει μιας και μάθαμε να αναζητάμε όργανα made in USA για πολλούς και ευνόητους λόγους αλλά είναι σίγουρο οτι τόσο ο Johan Gustavsson όσο και ο Juha Ruokangas (καταπληκτικές οι Mojo Tele), ο Matti Nevalainen αλλά και άλλοι κατασκευάζουν καταπληκτικά όργανα.

 

Πέρυσι είχα την δυνατότητα να ακούσω ζωντανά και να γρατσουνίσω για λίγο μια Fluing Finn Sound of blues και εντυπωσιάστηκα και άρχισα να ψάχνω και τους υπόλοιπους κατασκευαστές απο Σκανδιναβία.

 

Τα παρακάτω links θα σου αρέσουν (αν δεν τα έχεις υπ΄όψιν ήδη) και ιδιαίτερα το Virtual Workshop στο site του Ruokangas.

 

 

Σίγουρα πέρασες καλά αφού μπόρεσες να δεις από κοντά την δουλειά του Gustavsson και ευχαρίστως να σου ανεβάσω εγω τις φωτο εκτός και αν μπορέσεις μόνος σου στο photobucket

Έχω 3-4 φωτό που τράβηξα εκεί' date=' αλλά δεν ξέρω που θα μπορούσα να τις ανεβάσω.[/quote']

 

και να μην ξεχάσω τα links

 

http://www.ruokangas.com/

http://www.flyingfinnguitars.com/fpohja.htm

Dual Soliloquy

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε Telewiz ευχαριστώ για τα links, δεν τους γνώριζα αυτούς τους Φινλανδούς μάστορες.

 

Έπαιξα με το virtual workshop και είναι πράγματι ωραίο! Η Tele είναι όνειρο!

 

Αν θέλεις στείλε με pm κάποιο mail αν θέλεις να σου στείλω τις φωτό.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου