Προς το περιεχόμενο

Βοηθεια για αγορα καμπινα 2x12.


nikos17m

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για σας παιδια ειμαι αναμεσα με 2 καμπινες αλλα δεν ξερω πια να παρω η μια ειναι η http://www.thomann.de/gr/laney_gs212ie.htm και η αλλη ειναι η http://www.thomann.de/gr/harley_benton_g212_vintage.htm.Πιστευω πως η benton θα ακουγετε καλυτερα λογο των celestion v30s αλλα σε αξιοπιστια πιστευω η laney ειναι καλυτερη αλλα τα μεγαφωνα της δεν λενε και πολλα απο οτι ξερω ειναι η φτηνη σειρα της celestion.

ακουω γνωμες

Ευχαριστω

Νικος

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δες και αυτά:

 

http://www.thomann.de/gr/marshall_mc212.htm

 

http://www.thomann.de/gr/marshall_mr1936_stereo_box.htm

 

κολλάνε καλύτερα με EL34 κατά τη γνώμη μου.

 

Πάρε κι άλλες γνώμες πάντως.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

σε αξιοπιστια πιστευω η laney ειναι καλυτερη

Τι εννοεις αξιοπιστια? Οποια και να παρεις ενα ξυλινο κουτι με πλαστικη

επενδυση και δυο τρυπες θα ειναι. Επωνυμα μεγαφωνα φορανε και οι

δυο, αν εχεις ακουσει καποιο απο αυτα και σου αρεσε, χτυπα την ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Οι καμπίνες χωρίζονται σε κάποιες βασικές κατηγορίες. Τις Fenderοκαμπίνες που παραδοσιακά είναι μασίφ πέυκο (solid pine) και γενικότερα είναι πιο "ζεστές", και τις Marshallοκαμπίνες που είναι χοντρό κοντρα πλακέ (birch ply) που είναι πιο "ζωντανές".

 

Από 'κεί και πέρα άλλες δυο κατηγορίες είναι οι closed back οι οποίες είναι πιο σφιχτές και πιο dark συνήθως ή οι open back οι οποίες είναι πιο "χαρχάλα" και πιο bright.

 

Υπάρχουν και άλλες διαφορές, όπως για παράδειγμα το αν παίρνουν το μεγάφωνο μπροστά ή πίσω (front loaded, rear loaded), για λιγότερα η περισσότερα μπάσα.

 

Η καμπίνα λειτουργεί σαν ηχείο και η κατασκευή της πάίζει πολύ σημαντικό ρόλο στον ήχο. Δεν είναι απλά ένα κουτί με τρύπες, κι όποιος έχει δοκιμάσει μεγάφωνα σε διαφορετικές καμπίνες μπορεί εύκολα να στο επιβεβαιώσει.

 

Δυστυχώς οι φθηνές καμπινες στις οποίες αναφέρεσαι θα έχουν σαν αποτέλεσμα ο ήχος σου να γίνει πιο ασθενικός στα μπάσα και να χάσει σε definition. Δεν είναι τυχαίο ούτε και καμιά κουτοπονηριά ότι οι καλοκατασκευασμένες καμπίνες κοστίζουν κάτι παραπάνω. Πραγματικά έχει διαφορά να παίζεις απο μια Marshall 1936 και να παίζεις από μια καλη VHT για παράδειγμα.

 

Το δεύτερο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι τα 65άρια V30 μάλλον θα είναι πολύ μικρά για τον ενισχυτή σου (υποθέτοντας ότι τον έχεις πάρει για να τον ανοίγεις). Τα κινέζικα V30 εξάλλου δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.

Οι περισσότεροι παραπονioύνται ότι δεν έχουν και μεγάλη σχέση με το μεγάφωνο που έκανε θραύση στα 90s .. και σίγουρα ακόμα και τα original made in england v30 δεν ήταν τα καλύτερα ηχεία παιγμένα στα όρια των δυνατοτήτων τους.

 

Η πρόταση μου.

Καμπίνα: http://www.avatarspeakers.com/ - contemporary custom 2x12 χωρίς μεγάφωνα.

 

Μεγάφωνα: http://www.thomann.de/gr/eminence_tonker16.htm

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου