Προς το περιεχόμενο

Προστασία στο PC



Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Επειδή όλοι αγαπάμε τις δημιουργίες (και όλες τις εφαρμογές) μας και δεν θέλουμε με τίποτα να μας πάθουν κάτι, πόσο μάλιστα απο ένα ιό ή ένα κακόβουλο πρόγραμμα που κατάφερε να εισχωρήσει στο σύστημά μας, επιλέγουμε και χρησημοποιούμε ο καθένας κάποιο πρόγραμμα εντοπισμού και εξολόθρευσης ιών.

 

Θα ήθελα να επιλέξτε το πρόγραμμα που χρησημοποιήτε, να πείτε τις εμπειρίες σας και αν σας έχει βοηθήσει-σώσει απο άσχημες καταστάσεις.

Επίσης καλό θα ήταν να λέγατε πόσο σας επιβαρύνει το σύστημα.

 

Αν χρησημοποιήτε πάνω απο ένα ή συνδιασμό με κάποιο άλλο πρόγραμμα, τύπου anti-spyware anti-malware καλό θα ήταν να αναφέρετε ποιό είναι.

 

Ο σκοπός της ψηφοφορίας είναι να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας και συγχρόνος να ενημερώσουμε όλους όσους ενδιαφέρονται να χρησημοποιήσουν ή και να αναβαθμίσουν το σύστημά τους.

 

 

Υ.Γ: Αν έχω ξεχάσει κάποιο πρόγραμμα, δεν πειράζει απλά γράψτε αυτό που εσείς έχετε. Η επιλογή των προγραμμάτων έγινε μετά απο λίγο ψάξιμο για τα Top Antivirus.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 21
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

NOD32 για τους εξής λόγους:

 

α) το έχουμε υιοθετήσει και στη δουλειά,

β) είναι ελαφρύ (ειδικά όταν φτιάξεις σωστά τη λίστα με τα αρχεία που δεν πρέπει να σκανάρει),

γ) είχα παλιά Symantec (Norton) και ήταν εξαιρετικά βαριά. Σε περιβάλλον server κάποτες θέλησα να κάνω απεγκατάσταση και τράβηξα μεγάλοοο ζόρι (να φανταστείτε εταιρίες όπως ESET έβγαλαν utilities στα site τους για να κάνεις απεγκατάσταση προϊόντα της Symantec).

δ) με symantec έχω κολλήσει ιους. Με το NOD32 όχι ακόμα.

 

Επίσης, είχα και περίπτωση όπου κάποιος χρήστης προσπάθησε να περάσει ιο σε σύστημα που είχα στήσει με nod32. Δεν τα κατάφερε.

Μη με ξυπνάς απ΄τις έξι...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ λοιπόν, χρησημοποιώ στα 2 desktop pc, το NOD32 σε έκδοση 32 και 64 bit, σε συνδιασμό με το Spybot Search And Destroy.

Το laptop μου, ήρθε με προεγκατεστημένο το Mcafee και δεν το έχω αλλάξει, αφού η άδεια του ήταν για 1 χρόνο (λήγει σε λίγες μέρες)

 

Το NOD32 στα "ντεσκτοπ" δουλεύει πολύ καλά, χωρίς κολλήματα και καθυστερήσεις και ο συνδιασμός με το Spybot S&D με καλύπτει πλήρως.

Στο "λαπτοπ" με το McAfee και το Spybot S&D όλα κάλά, εκτός όταν κάνει scan το Mcafee, εκεί τα πράγματα "βαρένουν" παρ'όλα τα 4GB και ο P8400 της intel.

 

Τα παραπάνω είναι με Win Vista, γιατί στα XP PRO που είχα παλιά, είχα κολλήσει απο κάπου, κάποιον "κύριο" Virtumonde και έναν άλλο Smitfraud και κατέληξα σε φορμάτ και αναβάθμιση σε vista ultimate x64.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέχασες τις κατηγορίες

 

1. Έχω λινουξ δε με νοιάζει το θέμα

2. Έχω μακ δε με νοιάζει το θέμα

3. Αντιβάιρους γουατς δις;

 

Ανήκω στις 1 και 3. Ναι εν έτη 2009 δεν πιστεύω στα αντιβάιρους. Το πισί μου τρώει πορτοκάλια.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

2. Έχω μακ δε με νοιάζει το θέμα

Δεν ξέρω αν ενημερώθηκες, αλλά περίπου πρίν απο 2 μήνες, κυκλοφόρησαν 67! αναβαθμίσεις ασφαλίας για MAC και ο λόγος ήταν επιθέσεις σε Αμερική, Αγγλία και Κίνα, που μάλιστα εξαπλώνονται μέσο iTunes και Spam mail.

Υπάρχει και άρθρο σε κομπιουτερο-περιοδικό.

Κάλό θα ήταν αν δεν έχεις κάνει τις αναβαθμίσεις, να τις κάνεις. Προσέχουμε για να έχουμε, σωστα?

 

Για το linux πάω πάσο, αλλά τι γίνετε με θέματα συμβατότητας και ευχρηστίας?

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτού το θέμα γίνει μακ έναντι πισι (σόρυ γι αυτό) θα πω πως δηλώνω ανενημέρωτη μιας και ΔΕΝ έχω μακ. Ήξερα ότι διαφημίζαν την πλήρη αδιαφορία τους για ιούς και τέτοια μέχρι πρότινως.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μαζί με την Evilnye εχω λινουξ και αδιαφορώ ;D

 

στα windows θα έβαζα avast, γιατί αυτό είχα παλιά και γιατί αν θυμάμαι καλά είναι δωρεάν.

a classic player now...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα το AVG Free και ήμουν αρκετά ευχαριστημένος. Φέτος αγόρασα το Kaspersky, το οποίο και σκοπεύω να χρησιμοποιώ από εδώ και πέρα. Πολύ καλό, εξετάζει τα ΠΑΝΤΑ (κάτι που μπορεί να γίνει εκνευριστικό, ειδικά κατά το installation προγραμμάτων) και έχει καθαρίσει πολλούς δίσκους (άλλων) μέχρι τώρα. Και η τιμή του ειναι πολύ καλή, ειδικά η άδεια για 2 ή 3 χρήστες. Βέβαια κατά το full system scan δεν μπορείς να κάνεις οτιδήποτε άλλο (σε amd 3500+ 2 GB RAM) αλλά δεν κάνεις κάθε μέρα  ;)

 

Και 2 συμβουλές:

Προς τους χρήστες Linux/MAC: Το ότι το σύστημά σας δεν προσβάλλεται από ιούς δεν σημαίνει ότι δεν τους μεταδίδει. Ένα μολυσμένο αρχείο παραμένει μολυσμένο αν δεν το καθαρίσεις (κ εγώ χρησιμοποιώ linux αρκετά). Στο linux μου χρησιμοποιώ το avast που σου δίνει δωρεάν άδεια για 1 χρόνο με ένα απλό registration στη σελίδα του, το οποίο ανανεώνεις κάθε χρόνο.

 

Προς τους χρήστες σπασμένων antivirus: Πετάξτε το και βάλτε ένα freeware. Τα σπασμένα ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ. Μου φέραν τον τελευταίο μήνα (γιατί αναλαμβάνω και hardware/software support στην εστία  ;D ) 3 λαπτοπ ΓΕΜΑΤΑ ΙΟΥΣ και trojan. Ο λόγος? Είχαν σπασμένο NOD 32...

Shoot him again. His soul is still dancing...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η αλήθεια είναι μιας και καθόμουν κάποια φάση και διάβαζα όσον αφορά το θέμα ιών και λίνουξ, ότι δεν υπάρχει θέμα προσβολής από ιούς κυρίως επειδή δεν υπάρχουν αρκετοί χρήστες λίνουξ ώστε να ασχολούνται οι χακεράδες, πέραν της σίγουρα ασφαλέστερης δομής του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου