Προς το περιεχόμενο

cort x2 ή x6 ή kx-5???


Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα..ειχα ανοιξει πριν απο λιγο καιρο ενα θεμα για μαγνητες που ηθελα να βαλω σε μια yamaha erg121 που ειχα για δευτερη η back up κιθαρα..

 

σκεφτομαι λοιπον να αντικαταστησω τη yamaha με μια cort και να την αναβαθμισω με μαγνητες...

 

ολα αυτα σαν προλογος και μπαινω στο ψητο με την εξης ερωτηση..

 

ποια απο τις 3 cort θεωρειτε ''καλυτερη''...?? (θελω μια απο τις 3 γτ εχουν μικρη σχετικα διαφορα σε τιμη και δεν θελω να δωσω περισσοτερα χρηματα...)

 

να προσθεσω οτι δεν εχω παει να παιξω ακομα με καποια απο αυτες και σκεφτομαι μια απο τις επομενες μερες να παω να τις δοκιμασω αλλλα μεχρι τοτε θα ηθελα να ακουσω καποιες γνωμες απο οσους γνωριζουν τα συγκεκριμενα οργανα και την ποιοτητα κατασκευης τους...

 

εξαιρεστε απο τα κριτιρια τους μαγνητες γιατι θα αλλαχτουν....

 

τα ηλεκτρονικα τους ειναι passive η active??γτ θελω να βαλω passive και συγκεκριμενα dimarzio με medium output η αλλιως medium power οπως τους λεει και το site..

 

να και ενα λινκ για την καθε μια γτ δεν ξερω κατι εχει γινει με το site της cort και δεν μπορω να δωσω λινκ απο εκει γτ δεν ανοιγει η διευθυνση...

 

cort x2...

http://www.logothetismusic.gr/x-2-black.html

 

cort x6..

http://www.logothetismusic.gr/x-6-black.html

 

cort kx-5

http://www.logothetismusic.gr/kx-5-black.html

 

ευχαριστω...  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

H X2 έχει tremolo και 2 humbuckers, η X6 FR και HSH configuration. Η Χ2 φοράει powersound μαγνήτες, ενώ η X6 mighty mite. Πορτοκάλια και άλογα δηλαδή. Το μόνο ίδιο που έχουν είναι το σχήμα και το μανίκι.

 

Αν θες tremolo πάρε την X2, αν θες FR πάρε την X6, ούτως ή άλλως θ'αλλάξεις τους μαγνήτες. Να ξέρεις όμως ότι και τα tremolo και τα FR σ'αυτή την κατηγορία τιμής δεν είναι και τα καλύτερα (ούτε και τα πιο σταθερά). Εγώ θα σου πρότεινα την KX5 πάντως.

 

Passive είναι κι οι δύο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ωραια αρα βαζουμε στο παιχνιδι και την kx-5..

 

η αληθεια ειναι γενικα δεν ειμαι του fr αλλα χρησιμοποιω λιγο το tremolo...

 

παντως τωρα που την ξανακοιταζω δεν φενεται και ασχημη...  :)

 

ευχαριστω για την αμεση απαντηση..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καταρχάς θα πρότεινα να κοιτάξεις και σε άλλες εταιρίες και μαγαζιά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η cort δε θα σε καλύψει για τα χρήματά της. Απλά από Ibanez που έχω δει τα μοντέλα GRG-170dx και GRGR121 είναι πολύ καλής ποιότητας, ευκολόπαικτες, με λεπτό μπράτσο και καλούς μαγνήτες για τα χρήματά τους. Δες και τα λινκς:

 

http://www.gpanagopoulos.com/eshop/gr/ibanez-grgr-121-ex-red.html

 

http://www.gpanagopoulos.com/eshop/gr/cort-x2-bk.html

 

http://www.thomann.de/gr/ibanez_grg170dx_bkn_egitarre.htm

 

ωραια αρα βαζουμε στο παιχνιδι και την kx-5..

 

η αληθεια ειναι γενικα δεν ειμαι του fr αλλα χρησιμοποιω λιγο το tremolo...

 

 

Για floyd type tremolo σε χαμηλή τιμή και licenced πατέντες, νομίζω περισσότερο μπελά θα σου δημιουργήσει παρά δυνατότητες, αφού χρησιμοποιείς το κλασσικό tremolo τύπου fender.

 

 

σκεφτομαι λοιπον να αντικαταστησω τη yamaha με μια cort και να την αναβαθμισω με μαγνητες...

 

 

Γιατί να αντικαταστήσεις τη yamaha??? Έχει πολλά προβλήματα? Γιατι κατά τ άλλα είναι καλή κιθαρίτσα και με 2 back up κιθάρες(+όσες αλλες έχεις) θα χεις περισσότερη ποικιλία σε ήχο, παίξιμο, κλπ klp

 

όσο για μαγνήτες, καλο είναι ν ακούσεις λίγο καιρό την νέα κιθάρα,να δεις τί δεν σ αρέσει ηχητικά με τους stock μαγνήτες(π.χ. τους λείπουν γκάζια και χαμηλές) και μετά επιλέγεις ένα new pair o pickups! Αυτό γιατί σήμερα οι στοκ μαγνήτες στα οικονομικά μοντελα -και μάλιστα στις ibanez- δεν είναι απαραίτητα κακοί(με feedback, buzzing κλπ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι συγκεκριμένες cort είναι αρκετά πιο καλοφτιαγμένες από τις GRG της Ibanez πάντως, και έχουν τα ίδια μανίκια με τα γνωστά wizard II της Ibanez (άλλωστε η cort τα φτιάχνει κι εκείνα).

 

Κατά τ'άλλα θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω εδω και κανα εξάμηνο την ΚΧ5. Καλοφτιαγμένο όργανο, δεν ξεκουρδίζεται και οι μαγνήτες από τους πιο δυνατους για passive +coil tap στο tone knob που δεν είναι κι άσχημο. Μπορεί οι μαγνήτες να σου αρέσουν και να μη θέλουν αλλαγή. Λόγω string through έχει αρκετό sustain. Επίσης το neck pocket είναι "στρογγυλεμένο" για καλύτερη πρόσβαση στα τελευταια τάστα. Την πηρα 235 μετρητοις στο Λογοθέτη. Βέβαια δεν έχει τρέμο(υ)λο.

 

Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Σε αντιστοιχα λεφτά μπορείς να δεις και τις Schecter που και για αυτες ακουγονται καλά λόγια. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις και τις πληροφοριες σας..!

 

μεχρι πριν ποσταρω το θεμα ετεινα προς την x6 αλλα με οσα λετε μαλλον παω για την kx και ας μην εχει tremolo ....

 

ομως αν τελικα προτιμησω καποια με τρεμολο (γτ σκεφτομαι οτι και σε κατι ψιλοprogressive που παιζω καμια φορα ισως να μου χρειαστει) ποια θα προτεινατε απο τις αλλες 2???

 

με ενδιαφερει πιο πολυ με την χρησιμοποιηση του να ειναι οσο σταθερο μπορει να ειναι σε αυτα τα λεφτα...κατα τα αλλα μου φαινονται σχεδον ιδιες αν εξαιρεσεις τον αριθμο των μαγνητων...και γενικα κλεινω προς την x6 απο αυτες τις 2 αλλα με προβληματιζει το fr που εχει...

 

υπαρχει κανενας που την εχει να μας πει αν μετα απο σεταρισμα κτλ υπαρχει προβλημα και η κιθαρα ''φευγει'' αισθητα????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

α απο την yamaha δεν εχω παραπονο..για τα λεφτα της και τα χρονια της παρα τα μικροπροβληματακια της (που εγω τα δικαιολογω απολυτως για την τιμη της) μια χαρα με εβγαλε..απλως τωρα τελευταια μου εχουν κανει κλικ οι cort και θα ηθελα να τις δοκιμασω και γτ οχι να εχω και μια...  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου