Προς το περιεχόμενο

Για "Moders" & Χομπίστες!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Χαιρετώ  όλους τους συμφορουμίτες.

Αφορμή γι’αυτό το Thread είναι  η δίψα για μάθηση και η θέληση πολλών με υπερβάλλοντα ζήλο για αυτό που λέμε, mod ή μοντάρισμα ή πατέντα ή πείραγμα-ξεχαρβάλομα  ;D.

Προς όλους τους χομπίστες-μετατροπείς του φόρουμ, “λίγες” πληροφορίες για σελίδες κατασκευαστών & προμυθευτών διαφόρων μερων (parts) και  αξεσουάρ (accessories).

Πολλοί απο εσάς ίσως να τα γωρίζετε (και καλύτερα απο εμένα), αλλά αυτό το γράφω για τους μη έχοντες τη γνώση.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

 

1Η ) WD Music   http://www.wdmusic.com/

logo.gif

Η WD Music είναι μία εταιρία που ειδικεύεται στα ένχορδα όργανα απο το 1978 και μέχρι σήμερα κατέχει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι στην πίτα της παγκόσμιας αγοράς αυτού του τομέα.

Η εταιρία ξεκίνησε φτιάχνοντας pickguards, στο δωμάτιο της Wendy και του Larry Davis. Στην πορεία της εταιρίας άρχισαν να παρακολουθούν την αγορά, για το τί είναι πιο δύσκολο να βρει κάποιος σε ανταλακτικά ενχόρδων και έτσι προχώρησαν σε δικές τους κατασκευές, αλλά και συνεργασίες με άλλες εταιρίες κατασκευής διαφόρων ανταλακτικών.

Σήμερα μπορείτε να βρείτε σχεδόν τα πάντα, απο σώματα και μάνικα , άριστης ποιότητας που τα κατασκευάζουν οι ίδιοι , μέχρι την πιο μικρή και σπάνια βίδα που μπορεί να φέρει ένα ένχορδο μουσικό όργανο.

Τέλος με ένα e-mail [email protected]  μπορείτε να έχεται περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα τους με άψογη συμπεριφορά και γρήγορη ανταπόκριση. Επίσης προεραιτικά εσωκλείοντας 5€  σε ένα φάκελο και με τα πλήρης στοιχεία σας σε ένα χαρτί μπορείτε να παραλάβετε στο σπίτι τον έντυπο κατάλογό τους.

WD Music Products, Inc.

17570 N. Tamiami Trail Suite 1

North Fort Myers, FL 33903

 

2η ) ALL PARTS http://www.allparts.com/

logo-clear-1x1.gif

Άλλη μία αμερικάνικη εταιρία, που ειδικεύεται στα ένχορδα, η ALLPARTS που είναι στο χώρο απο το 1982 είναι απο τις πλέον γνωστές εταιρίες υποστήριξης για κάθε ένχορδο όργανο. Η αναγνωρισιμότητά της οφείλετε στο πολύ καλό μάρκετινκ και το μεγάλο δίκτυο συνεργατών σε όλο τον κόσμο, τα προϊόντα της ALLPARTS μπορούμ να τα βρούμε και στη χώρα μας σε πάρα πολλά καταστήματα.

Όπως και η WD έτσι και η ALLPARTS έχει τα δικά της σώματα και μάνικα σε μία μεγάλη γκάμα σχεδίων και χρωμάτων , επίσης πολλά αξεσουάρ όπως pickguards, ποτενσιόμετρα, κουμπιά για ποτενσιόμετρα, κλειδιά, γέφυρες και πολλά άλλα, φέρουν το όνομα της εταιρίας με αρκετά ελκυστικές τιμές και πολύ καλή ποιότητα.

Άλλο ένα αξιοσημείωτο στην ALLPARTS, είναι η συνεργασία της με άλλες γνωστές εταιρίες κατασκευής και υποστήριξης όπως ABM, Bartolini, Bigsby, CTS, CRL-CentraLab, Danelectro, Dice Knobs, Dunlop, Electro-Socket, Fender®, Gotoh, Graph Tech, Grover, Guiran, Hipshot, Lace Pickups, Leo Quan, Moses, Oak Grigsby, Pigtail, Razor, Schaller, SovTek, Sperzel, Switchcraft, Gibson®, TonePros® και Wilkinson..

Η ALLPARTS αποστέλει έντυπο κατάλογο με 5€ σε φάκελο στη διεύθηνση:

Allparts Music Corporation

13027 Brittmoore Park Drive

Houston, Texas 77041

 

3η ) STEWART MAC DONALD http://www.stewmac.com/

sm_logo.gif

Απο το 1968 παρακαλώ! O Stewart Mac Donald ήταν ίσως ο πρώτος προμυθευτής υλικών, μερών και αξεσουάρ ενχόρδων στην αμερικανική αγορά.

Ο Stewart Mac Donald είναι «δικός μας άνθρωπος», αφού και αυτός ξεκίνησε μαζί με τον αδερφό του, φτιάχνοντας ένα καινοτόμο banjo value-for-money, για εκείνη την εποχή.

Είναι απο τους πολύ λίγους που κάποιος μπορεί να βρεί, όχι μόνο υλικά και αξεσουάρ, αλλά κυρίως εργαλία κατασκευής-επισκευής μουσικών οργάνων. Απο προσωπική εμπειρία, μπορώ να πω οτι η ποιότητα των εργαλίων είναι εφάμιλλη (και ίσως καλύτερη) με αυτών που βρίσκουμε σε μεγάλα εργοστάσια παραγωγής μουσικών οργάνων.

Η ποικιλία σε εργαλία και προϊόντα είναι τεράστια και θα χρειαζόταν ένα 5σέλιδο πόστ, μόνο για να γράψω ελάχιστα  για το κάθε ένα απο αυτά.

Το καλύτερο είναι η παραγγελία καταλόγου, που σε σχέση με τους άλλους, είναι δωρεάν η αποστολή του σε όλο τον κόσμο. Επίσης στην ιστοσελίδα του, μπορείτε βρείτε βίντεο επεξήγησης για τα εργαλία του, αλλά και πολλά βίντεο με tips-and-tricks που σίγουρα θα φανούν χρήσιμα σε πολλούς.

Stewart-MacDonald

PO Box 900

Athens, OH 45701

USA

 

 

4η ) Luthiers  Mercantile International  http://www.lmii.com/

LMIHeaderGENERIC2.jpg

Ο Frank Ford, ιδρυτής της LMII, είναι ένας κολοσυνάτος κύριος πρόθυμος να εξυπηρετήσει απο τον πιο αρχάριο χομπίστα, μέχρι και μεγάλους luthiers ανά τον κόσμο.

H LMII, εμπορεύεται κυρίως ξύλα για όλα τα ένχορδα με δυνατότητα προετοιμασίας αυτών προς άμεση χρήση, (σημάδεμα, κόψιμο, ρουτάρισμα, τεχνητή παλαίωση κλπ). Επίσης έχει μεγάλη ποικιλία σε inlays blank blocks για χρήση σε μάνικο, binding, διάφορα σχέδια, χειροποίητα pickguards κλπ απο πλαστικό φθηνό mother of pearl μέχρι και πανάκριβο abalone σε πληθώρα φυσικών σχεδίων και χρωμάτων.

Επίσης, όπως και o Stewart Mac Donald, έχει τεράστια ποικιλία σε εργαλία για ερασιτεχνική ή επαγγελματική και πλέον απαιτητική χρήση.

Ο κατάλογος της LMII διατίθεται και σε on-line pdf μορφή στη διεύθηνση:

http://www.lmii.com/CartTwo/LmiCatalog87pdf.pdf

Ή μπορεί να σας αποσταλεί ταχυδρομικός και εντελώς δωρεάν με τη συμπλήρωση της παρακάτω φόρμας

http://www.lmii.com/CartTwo/MailingCT.htm

 

Luthiers Mercantile International, Inc.

7975 Cameron Dr. - Bldg. 1600

Windsor, CA 95492

Tel: 707-687-2020

1-800-477-4437

Fax: 707-687-2014

 

 

5η ) TORRES ENGINEERING http://www.torresengineering.com/

torresengineering_2074_61795

Τι να πω γι’αυτήν την εταιρία, είναι η “Η χαρά του παιδιού”.

Πρέπει να είναι η πρώτη εταιρία που διέθεσε στην αγορά κιτ λαμπάτων ενισχυτών και η εταιρία που κατά πολλούς, κρύβεται πίσω απο τους “πειραγμένους” Fender του SRV.

Με μία μεγάλη γκάμα σε κιτ ενισχυτών, αλλά και έτοιμους συν τα άπειρα ηλεκτρονικά καλούδια για μονταρίσματα και πατέντες κάνουν την Torres μία άκρως ενδιαφέρουσα εταιρία.

Τη λίστα με τα προϊόντα της, έρχονται να συμπληρώσουν τα κίτ αναβάθμισης ήδη υπάρχων ενισχυτών, κιτ αναβάθμισης μουσικών οργάνων και μία τεράστια ποικιλία σε ηλεκτρονικά μέρη (ποτενσιόμετρα, jack, πυκνωτές κ.α)

Μία μικρή γεύση απ’το τι μπορείτε να βρείτε εδώ:

http://www.torresengineering.com/ind.html

Επίσης με ένα e-mail στο [email protected] μπορεί να σας αποσταλεί ταχυδρομικός, έντυπος κατάλογος.

Torres Engineering

Torres Amps and Guitars

1136 El Camino Real

San Carlos CA 94070

 

6η ) TV JONES https://tvjones.com/home/home.html

 

Η εταιρία του Thomas V Jones που ξεκίνηση πριν απο περίπου 20 χρόνια, με σκοπό του τότε, να φτιάξει μαγνήτες βασισμένους στους αγαπημένους του FilterTron, που χρησιμοποιούσε ο επίσης αγαπημένος του Brian setzer .

Απο την εικόνα των μαγνητών του και μόνο θα καταλάβετε τι ήθελε να κάνει και τι κάνει μέχρι σήμερα, με απύχηση μεγάλη απο τους fun του είδους.

Στην πορεία και όταν η επιχήρησή του μεγάλωσε (κάπου στα τέλη του ’90), πρόσθεσε στον κατάλογο με τους μαγνήτες και άλλα προϊόντα, όπως κιθάρες και  διάφορα ηλεκτρονικά μέρη.

Κατάλογος αποστέλεται και ταχυδρομικός, μετά απο ένα e-mail στη διεύθηνση [email protected] .

TV Jones Inc.

P.O. Box 2802

Poulsbo, WA 98370

 

 

Αυτά προς το παρόν, υπόσχομαι για συνέχεια.

 

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 25
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Ωραία παρουσίαση και ευχαριστούμε για το χρόνο σου!  :) Από όλες αυτές, εκείνη που βλέπωνα φιγουράρει λιγότερο εδώ γύρω είναι η WD, αλλά έχει ορισμένα πραγματάκια που οι άλλοι δεν πολυέχουν, πχ. παλιότερα που κοιτούσα είχε ωραία χρωματική ποικιλία σε κάθε είδους pickguard.

 

3η ) STEWART MAC DONALD http://www.stewmac.com/

Stewart-MacDonald

PO Box 900

Athens

 

Bρε σεις, στην ΑΘΗΝΑ είναι ο Stewmac? Κι ακόμη να τον σνομπάρουμε και να τρέξουμε στου Θωμά και στου Ντιβή?  ;D ;D :P

 

5η ) TORRES ENGINEERING http://www.torresengineering.com/

Πρέπει να είναι η πρώτη εταιρία που διέθεσε στην αγορά κιτ λαμπάτων ενισχυτών και η εταιρία που κατά πολλούς, κρύβεται πίσω απο τους “πειραγμένους” Fender του SRV.

 

Ο μόνος που ξέρω ότι βρισκόταν πίσω από αυτούς ήταν ο Diaz (http://www.noiz.gr/index.php?topic=169932.0)...

 

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο μόνος που ξέρω ότι βρισκόταν πίσω από αυτούς ήταν ο Diaz (http://www.noiz.gr/index.php?topic=169932.0)...

Σωστό και αυτό. Βασικά αυτός ήταν μπροστά, απο πίσω όμως υπήρχαν άλλοι που έκανα και την περισσότερη δουλειά, όπως ο Torres, Weiber (τον οποίο έτυχε να γνωρίσω σε διακοπές του εδώ στη Ρόδο, περι τα τέλη του '90) και άλλοι.

Το κακό του Diaz ήταν ο χαρακτήρας του και η υπεραξία που έδινε στο πρόσωπό του, με αποτέλεσμα "να νομίζουν όλοι οτι καθόταν όλη μέρα με ένα κολλητήρι και ένα κατσαβίδι και έκανε πατέντες" (απο τα λεγόμενα του weiber).

Κάνε μια βόλτα στο google και διάβασε για τον diaz.

Για να μην παρεξηγηθώ, σου λέω οτι και εγώ πιστεύω οτι ήταν μεγάλο κεφάλι, απλά δεν ήταν μόνος του. (είναι μία παρόμοια ιστορία με αυτά που κατα καιρους ακούμε για ανθρώπους που δούλευαν σε μία μεγάλη εταιρία και μετά έκανα δικιά τους και έβγαλαν μυστικά στη φόρα κλπ κλπ)

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικά αυτός ήταν μπροστά, απο πίσω όμως υπήρχαν άλλοι που έκανα και την περισσότερη δουλειά, όπως ο Torres, Weiber (τον οποίο έτυχε να γνωρίσω σε διακοπές του εδώ στη Ρόδο, περι τα τέλη του '90) και άλλοι.

Το κακό του Diaz ήταν ο χαρακτήρας του και η υπεραξία που έδινε στο πρόσωπό του, με αποτέλεσμα "να νομίζουν όλοι οτι καθόταν όλη μέρα με ένα κολλητήρι και ένα κατσαβίδι και έκανε πατέντες" (απο τα λεγόμενα του weiber).

 

Έχω διαβάσει για τον Ντίαζ αλλά δεν τα ήξερα αυτά που γράφεις, και είναι πολύ ενδιαφέροντα, ειδικά για τον Torres!

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ορίστε, να και ένα δωράκι απο τον Torres, το mid-cut που βρέθηκε σε κιθάρα του SRV. Απ'ότι λένε, είναι παρόμοιο με το tone qube του Gresco και ευθήνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό για τον ήχο "Lenny".

 

Μη με ρωτήσεις πως ακούγεται, δεν το έχω κάνει ποτέ, αν κάποιος εδώ μέσα θέλει....

torres-srv-mid.gif.5db47d93c908c015199aefbab001e148.gif

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λόγω φόρτου τα λέω λακωνικά

Ευρώπη........

 

http://www.tubeampdoctor.com/

 

http://www.musikding.de/

 

http://www.tube-town.net/index.html

 

Σόρρυ και πάλι αλλά δεν προλαβαίνω για κείμενο. Οποιος μπορεί και θέλει please be my guest.

 

 

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ορίστε, να και ένα δωράκι απο τον Torres, το mid-cut που βρέθηκε σε κιθάρα του SRV. Απ'ότι λένε, είναι παρόμοιο με το tone qube του Gresco και ευθήνεται σε ένα μεγάλο ποσοστό για τον ήχο "Lenny".

 

Μη με ρωτήσεις πως ακούγεται, δεν το έχω κάνει ποτέ, αν κάποιος εδώ μέσα θέλει....

 

Έχω κάνει κάτι παρόμοιο, πιό παραμετροποιήσιμο όμως. Στην ουσία ένα varitone σε κουτί.

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=166551.0

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λόγω φόρτου τα λέω λακωνικά

Ευρώπη........

 

http://www.tubeampdoctor.com/

 

http://www.musikding.de/

 

http://www.tube-town.net/index.html

 

Σόρρυ και πάλι αλλά δεν προλαβαίνω για κείμενο. Οποιος μπορεί και θέλει please be my guest.

Σωστός!!!

Επιτέλους footswitch 3PDT με 3€! (πάλι σε έξοδα θα μπούμε)

Έχω κάνει κάτι παρόμοιο, πιό παραμετροποιήσιμο όμως. Στην ουσία ένα varitone σε κουτί.

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=166551.0

Ωραίος!!!! Και ψαχνόμουν για κάτι σε varitone...χμ.... ;D

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω κάνει κάτι παρόμοιο, πιό παραμετροποιήσιμο όμως. Στην ουσία ένα varitone σε κουτί.

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=166551.0

Βρε τσαρουχοκέφαλε απίστευτο !!

Δεν το χα δει. Και ετοιμαζόμουνα να βάλω στο γυφτολούλουδο κάτι τέτοιο.

Αλλά είπα προς το παρόν να αλλάξω απλώς το Vol Vol Ton σε Master Blend Tone.

 

Πρέπει να μιλήσουμε..................

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βρε τσαρουχοκέφαλε απίστευτο !!

Δεν το χα δει. Και ετοιμαζόμουνα να βάλω στο γυφτολούλουδο κάτι τέτοιο.

Αλλά είπα προς το παρόν να αλλάξω απλώς το Vol Vol Ton σε Master Blend Tone.

 

Πρέπει να μιλήσουμε..................

 

OK PUNK

Bagpipes are louder than banjos.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου