Προς το περιεχόμενο

Πρωτότυπο: Βοήθεια για αγορά κιθάρας


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από την πολύτιμη βοήθεια που είχα από μέλη του σάιτ για την επιλογή του Roland Fantom είπα να στραφώ σε εσάς και για επιλογή κιθάρας.

 

Λοιπόν, είχα κάποτε μια yamaha ηλεκτρική (φτηνή και λίγο δυσκολόπαιχτη). Στη συνέχεια πήρα μια απίθανη blade (τότε πρέπει να κόστιζε γύρω στις 300000 δρχ). Όλα ήταν καλά πλην ότι δεν λειτουργούσαν καλά τα knobs έντασης και equalizer. Με αυτήν ήμουν ευχαριστημένος ως προς το πως ήταν στημένη (τέσπα ένιωθα να με διευκολύνει να παίξω, πχ ένα σόλο έβγαινε πολύ πιο εύκολα σε κείνη σε σχέση με την yamah-ούλα). Ως προς τον ήχο, δεν ξέρω να κρίνω καλά.

 

Κάποια στιγμή μπήκε ένας μουσικόφιλος στο σπίτι και μου έκλεψε κιθάρα, πεταλιέρα μικρόφωνο ηχογράφησης (+φωτογραφική μηχανή και άλλα).  Οπότε έμεινα να πορεύομαι με την Yamaha. Άλλωστε δεν φαινόταν στο μέλλον πιθανό να βρω μια καλή μπάντα, ή να ηχογραφήσω κάτι σε υψηλό επίπεδο.

 

Τα πολυλογώ, το ξέρω, αλλά θέλω να δώσω το απαραίτητο δράμα/συγκίνηση στη διήγησή μου, ώστε να σας παρακινήσω να μου δώσετε από τις καλές συμβουλές :p

 

Και έτσι αποφάσισα να πάρω μια κιθάρα. Αυτή η κιθάρα θα πρέπει να παίζει, από alternative και indie , μέχρι hard rock και ήπια μέταλ (αγαπημένες μπάντες, radiohead, pink floyd, archive, air, unkle, coral, zeppelin, coldplay, depeche mode, doves, franz ferdinand και πολλά άλλα). Πάντως, αν και μπορεί να μην έχει σχέση, θα ήθελα κιθάρα που να μπορεί να παράγει φρέσκους, μοντέρνους ήχους (φαντάζομαι αυτο καθορίζεται κυρίως από εφέ κλπ κλπ;).

 

Α, επίσης έχω ένα v amp 2.

 

Θέλω λοιπόν, κάτι που να μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτές τις μουσικές καθώς και να είναι ευκολόπαιχτη (πάλι μπορεί να λέω βλακεία, ελπίζω όχι).

 

Θα ήθελα κάτι στο λίγο κάτω από 1000άρικο με λίγο πάνω από 1000άρικο.

 

Τι έχετε να μ πείτε για τον Τσέλιο;

 

Ευχαριστώ για την βοήθειά σας, εκ των προτέρων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Yπαχρουν παρα πολλες προτασεις σε αυτα τα λεφτα, σε διαφορα στυλ κιθαρας. Φανταζομαι οτι για αυτα που θελεις να παιξεις μια μοντερνα strat like κιθαρα ειναι καλη ιδεα.

 

Οσο για τον Τσελιο, ειναι καλο καταστημα, ο ιδιος αλλα και τα παιδια στο μαγαζι ειναι εξυπηρετικοι και οι τιμες τους στα περισσοτερα προιοντα ειναι πολυ καλες. Το συγκεκριμενο καταστημα προσφερει κατι που δεν προσφερουν αλλα μαγαζια (τουλαχιστον σε αυτο το βαθμο): δωρεαν set up του οργανου σου εφ ορου ζωης. Το set up ειναι αυτο που καθοριζει (σε πολυ μεγαλο βαθμο)το ποσο ευκολοπαικτη ειναι η κιθαρα σου. Το αναφερω επειδη τονισες ποσο πιο δυσκολη στο παιξιμο ηταν η yamaha σου. Φανταζομαι οτι την αγορασες απο τον γνωστο αντιπροσωπο, οποτε επισης φανταζομαι οτι την αγορασες με το set up που της εγινε στο...εργοστασιο, πραγμα που εξηγει πολλα.

 

Το set up δεν ειναι αστροφυσικη, μπορεις να το κανεις ευκολα και μονος σου. Το οτι το ταδε μαγαζι ομως δινει δωρεαν αυτη την υπηρεσια ειναι κατι που πιθανον να θες να συνυπολογισεις στην τελικη σου επιλογη.

 

 

Οσο για κιθαρες, ξαναλεω παμπολλες. Υπαρχουν μερικα μοντελα της Framus σε αυτα τα λεφτα, οπως η Diablo Pro, Renegade και αλλες ισως...

Υπαρχει επισης η fender american deluxe που απο εξω ( η και απο μεσα, ποτε δε ξερεις) θα σου ερθει σε αυτα τα λεφτα.

 

Προτου ομως συνεχισουμε να προτεινουμε κιθαρες, μια αλλη ερωτηση. Απο ενισχυτη πως τα πας? Το budget που εχεις ειναι υπεραρκετο για μια καλη κιθαρα, οποτε ισως να θες να κοψεις λιγο απο εκει και να το δωσεις για ενισχυτη...ειναι κριμα δηλαδη να παρεις ενα καλο οργανο και να το θαψεις πανω σε ενα entry level τρανζιστορατο combo. Τα παραπανω ακυρωνονται βεβαια αν η αγορα καλου ενισχυτη ειναι κατι που εχεις προγραματισμενο για το μελλον και που θα εχει δικο του budget oταν ερθει η ωρα του.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.. αυτό με τον ενισχυτή, δεν  το πολυκαταλαβαίνω.. δλδ, παίζω πολύ σιγά στο σπίτι όταν προπονούμαι και στο στούντιο παίζω με τους ενισχυτές του στούντιο.. οπότε ενας laney 30άρης, μου είναι οκ, τουλάχιστον για την ώρα. Αν όμως υπάρχει κάτι που δεν έχω σκεφτεί σχετικά με την αναγκαιότητα ενός καλού ενισχυτή, διαφωτίστε με.

 

αυτό με το σετάρισμα δεν το πολυκατάλαβα.. θα του ζητήσω, ας πούμε, να το σετάρει το όργανο, ώστε να είναι ευκολόπαιχτο, μια και εγώ δεν έχω ιδέα από αυτά;;

 

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Για να καταλαβεις τι ειναι το set up, πηγαινε και διαβασε ενα αρθρο-οδηγο του Superfunk σχετικα με το θεμα, βρισκεται στην ενοτητα blog. Θα σου δωσει μια ιδεα σχετικα με το τι περιλαμβανει το set up και θα σου χρησιμευσει οταν θα πας να το κανεις ο ιδιος (καλη ωρα).

 

Οταν πας σε ενα μαγαζι να δοκιμασεις μια κιθαρα, οφειλει να ειναι καλοσεταρισμενη. Στα περισσοτερα μαγαζια ειναι σεταρισμενες οι κιθαρες ετσι ωστε να μπορεις να τις δοκιμασεις χωρις προβληματα. Γιατι και μια σουπερ κιθαρα, αν το μανικι της δεν ειναι ρυθμισμενο ισιο, το intonation αλλανταλων κλπ, οταν την δοκιμασεις θα σου αφησει τη χειριστη των εντυπωσεων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου