Προς το περιεχόμενο

Βοοst σε effects loop από Marshall?


gustone

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μηπως εχεις εναν υπερ-saturated mega high gain ηχο και να προσπαθεις να τον κανεις boost? Γιατι δεν ειναι καλη συνταγη αυτο.

2 things are infinite:the universe&human stupidity

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τον ενισχυτή, ακομα και στα live, το πολύ μεχρι το 5 τον βάζω. Οπότε δεν πιστέυω να μην έχει να δώσει άλλη ένταση.Oσο για τα gain μου και αυτα ειναι σε νορμαλ επίπεδα,όπως έγραψα και πριν δεν χρησιμοποιώ κάποιο πετάλι παραμόρφωσης, παίζω μονο με το gain του ενισχυτή!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kάτσε να τα πάρουμε από την αρχή - είναι απαραίτητο να καταλάβεις τι κάνει ένα boost. Παρέχει ένα σήμα ενισχυμένο κατά λίγο ή πολύ του αρχικού, από 1db (μικρή έως ανεπαίσθητη διαφορά) έως 20db που είναι ΜΕΓΑΛΗ διαφορά - ξέρω και ένα πετάλι που δίνει 50db, δλδ. χαμό στο ίσιωμα. Αυτό μπορεί να είναι καθαρό (clean boost) ή χρωματισμένο (treble boost, fat boost, boost με λίγο "γρεζάκι" κλπ).

 

Από κει και πέρα, όταν τοποθετηθεί πριν τον ενισχυτή αυτό που συμβαίνει είναι πως οι προενισχύτριες που είναι οι πρώτες που λαμβάνουν το σήμα, και κατά δεύτερο λόγο οι τελικές που το ενισχύουν, δέχονται ένα ΣΟΚ και όπως είναι επόμενο, από ένα σημείο κι έπειτα παραμορφώνουν. Το πώς θα παραμορφώσουν εξαρτάται από το πόσο δυνατότερο θα είναι το σήμα από αυτό που δέχονταν όταν ήταν καθαρές, και από το συχνοτικό περιεχόμενό του (αλλιώς θα ακουστεί ένα clean boost, αλλιώς ένα treble κλπ κλπ).

 

Όταν ένα boost τοποθετηθεί στο effects loop όταν αυτό υπάρχει, οι προενισχύτριες θα αποφύγουν το μαρτύριο αλλά θα το υποστούν όλο οι τελικές. Αυτές ΠΟΤΕ δεν έχουν ατελείωτα αποθέματα καθαρού ήχου. Ακόμη και οι παλιοί Orange Graphic, oι linear Τwin Reverb κλπ κάποια στιγμή παραμορφώνουν, το θέμα είναι πότε. Αυτό που συμβαίνει είναι πως μάλλον βρίσκεσαι στο όριο του καθαρού σου ήχου, επομένως το "καθαρό+δυνατότερο" θα πρέπει να το ξεχάσεις διότι θα παίρνεις μόνο "δυνατότερο". Nαι, θα αποφύγεις ΕΝ ΜΕΡΕΙ το παράλληλο "βρώμισμα" αν το βάλεις στο εffects loop γιατί θα αποφύγεις την έξτρα παραμόρφωση των προενισχυτριών, αλλά όχι για πολύ, ειδικά αν παίζεις σε συναυλιακές εντάσεις.

 

Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο λάθος να πιστεύει κόσμος πως αν πάρει ένα clean boost, πως ο ήχος του θα παραμείνει αστραφτερός και squeaky clean σε ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ένταση. Όλα εξαρτώνται από το headroom που είναι διαθέσιμο στον ενισχυτή, και αυτό εξαρτάται από το πόσα βατ έχει (περισσότερα σημαίνουν και μεγαλύτερο) αλλά και από την σχεδίαση του κυκλώματος (δυο πενηντάρηδες από διαφορετικές εταιρίες μπορεί να έχουν διαφορετικό).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Λοιπόν, επειδή μου κίνησες την περιέργεια και δεν έχω μεγάλη εμπειρία από τον συγκεκριμένο ενισχυτή, έκανα ένα search.

 

Φαίνεται ότι μια χαρά μας τα λες, και πράγματι οι DSL έχουν κάποιο πρόβλημα με το FX loop τους.

 

Διάβασε αυτό το thread:

 

http://www.marshallforum.com/workbench/5381-dsl-effects-loop-help-feedback-needed-dsl-tsl-users.html

 

Aπ' όσο κατάλαβα, η λούπα σε αυτούς τους ενισχυτές έχει τη δική της λογική σε ότι αφορά το volume...

 

...και μάλλον η λύση είναι το modification της Voodoo Amps:

 

http://www.voodooamps.com/home/Modifications/AMPMODIFICATIONS/MarshallMods/JCM2000DSL50/JCM2000DSL50/tabid/686/Default.aspx

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρώτα απ'όλα σε ευχαριστώ για τον χρόνο που διέθεσες, άλλα είχα ρίξει και εγώ αρκετό ψάξιμο γι'αυτό και επέμενα! Είχα δοκιμάσει μέχρι και μία μοντα με μία αντίσταση που είχα δει σε ένα σάιτ άλλα δυστηχώς δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα! Γι'αυτό και η ερώτηση μου ηταν μήπως ξέρει κανείς κανα πετάλι που να δουλέυει καλύτερα με αυτόν τον ενισχυτή. Μέχρι και πετάλι που μου έφτιαξε ενας φίλος δοκίμασα!! Τέλος πάντων...θα συνεχίσω το ψάξιμο!!! Ευχαριστώ όλους όσους ασχολήθηκαν....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου