Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με clicks στην είσοδο της Tonelab Desktop


blue

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα κύριοι :)

 

Θα μπω κατευθειαν στο ψητο : Πηγα να ηχογραφησω με την TL desktop, όπως κάνω πάντα, στις ιδιες ρυθμισεις, χωρις να εχει αλλαξει τίποτα στην αλυσίδα μου (απο κιθάρες μέχρι καλώδια, κάρτες κλπ) και παρατήρησα κάτι "κλίκς" ανάμεσα στο παίξιμό μου :(

 

Κάθισα και το εψαξα λίγο και είδα οτι τα κλικς αυτά δεν είναι από την κάρτα ήχου ή οποιοδήποτε άλλο κομμάτι της αλυσίδας, αλλά από την TL και μάλιστα συμβαίνουν ΜΟΝΟ όταν συνδέσω κάποιο μακρύ καλώδιο στην είσοδό της  :o

 

Εφτιαξα και ενα προχειρο βιντεακι για να καταλαβετε καλυτερα :

 

Εχω βαλει καποιον ήχο με μεγαλο output για να τονίζει το πρόβλημα. Βάζοντας στο input ενα μακρύ καλώδιο αρχίζουν τα κλικς. Αν βαλω ενα μικρότερο, τότε δεν υπάρχουν...

Ταυτόχρονα παρατήρησα οτι ακουμπώντας τη μεταλλική πλάκα στο πλάι της, τη γειώνω και μειώνω το θόρυβο (θα το δείτε και στο βίντεο). Στο βίντεο οι θόρυβοι που ακούγονται απο το μικρό καλώδιο είναι επειδη κάπου ακουμπάει η ελεύθερη άκρη του, δεν ειναι τα κλικς που πιστευω οτι βάζει η είσοδος της πεταλιερας.

 

Εχει συναντησει κανεις παρόμοιο πρόβλημα? Εχετε να προτείνετε κάτι εκτός από το να την πάω στην αντιπροσωπεία?

 

ΥΓ. Τονίζω οτι το πρόβλημα είναι καινούριο και δεν έγινε καμμία αλλαγή σε καλώδια ούτε σε πρίζες ούτε σε κάποιον αλλο παράγοντα που μπορώ να σκεφτώ, καθώς και οτι τη δοκίμασα και σε άλλες πρίζες, σε ενισχυτή κλπ, όπου το φαινόμενο ήταν το ίδιο (με το μακρύ καλώδιο είχα κλικς, με το κοντό όχι).

 

http://www.youtube.com/watch?v=1sWUFWiz5bY

 

(το ανεβασα μόλις, οπότε θα πάρει λίγη ώρα μέχρι να εμφανιστεί)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που παρατήρησα εγώ είναι οτι κάνει και θόρυβο όταν κουνάς το καλώδιο. Μήπως έχει να κάνει με την υποδοχή του τζακ? Ίσως έχει χαλαρώσει το έλασμα απο μέσα.

Αν έχεις κάποιο καλώδιο με λίγο διαφορετικό τζακ δοκίμασέ το.

Επίσης αυτό μπορεί να προέρχεται απο ψυχρή κόλληση κάποιας αντίστασης στην είσοδο που δεν γειώνει καλά.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης στο κάνει σε περισσότερα από ένα καλώδια; Ρωτάω για να αποκλειστεί ο παράγοντας ελαττωματικό καλώδιο

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mηπως το extra capacitance των μακρυτερων καλωδιων κανει τη ζωη δυσκολη για τους processors της TL? Χαζο αλλα δε μπορω να σκεφτω κατι αλλο που να μην αναφερθηκε ηδη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ευχαριστω για τις απαντησεις :)

 

@mscmkr : Ναι, θα το ελεγξω, απλα πρεπει να βρω καποιον που εχει ΤΛ για να μου δανεισει.

 

@boukas : ναι, συμβαινει το ιδιο ακριβως με διαφορετικο μακρυ καλωδιο και με διαφορετικο κοντο.

 

@odis : θα το εκανε και παλιοτερα τοτε...

 

@williamsats : δεν νομιζω να ειναι jack για αυτο δοκιμασα και με 4 διαφορετικα καλωδια και το κανει με τα 2 μακριά. Aν ειναι καποια αντισταση ή γειωση θα το δειξει η νεκροψια μετα την αποτυχημενη δοκιμη με αλλο τροφοδοτικο :)

 

Ευχαριστω και παλι :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δοκίμασα με διαφορετικό μετασχηματιστή και το προβλημα ειναι το ίδιο.

Οταν ελαβα τον καινουριο μετασχηματιστη συνέδεσα την πεταλιερα με τον παλιο με στοχο να ακουσω το προβλημα και κατοπιν να δοκιμασω με τον αλλο.

Η πλακα ειναι οτι τα κλικς ήταν ελαχιστα και την αφησα αναμμένη με δυνατο το output για να ακουω ενα κλικ καθε 10 λεπτά περίπου. Ευτυχως ηρθε καποιος στο σπιτι και περνώντας εξω απο το δωματιο μου πατησε ενα διακόπτη για να αναψει το φως σε αλλο δωματιο και μου ελυσε την απορια :D

 

To προβλημα ειναι ρεύματος στο σπιτι συνολικα , αλλα μου παραμενει η απορια γιατι δεν ειχα το ιδιο προβλημα παλιοτερα και γιατι στο βιντεο που εχω ανεβασει τα κλικς ειναι τοσο συχνα (αν και νομιζω οτι μπορουμε να κατηγορησουμε το ρευμα για ολα)

 

Για να λυθει το προβλημα οριστικα θα παω σε καποιο σπιτι που να εχει σιγουρα σωστα ηλεκτρικα  και θα κοιταξω και εκει τι γινεται.

 

Σας ευχαριστω για τις ιδέες και το χρόνο σας, όταν καταλήξω οτι οπωσδήποτε ήταν ρεύμα και όχι κατι αλλο (μεχρι και την κεραία του router με εβαλε ο harilatron να κουναω), θα ενημερώσω για μελλοντικές αναζητήσεις. :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου