Προς το περιεχόμενο

Σωμα prs, 25 scale, bolt-on, που; warmoth σώμα χωρις neck-pocket; ποιά ξυλα;


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια παιδια ,

Μετα το 3σελιδο ποστ ~ 1 μηνος πριν [εδιτ http://www.noiz.gr/index.php?topic=169962.0  διαλεξα λαιμο κ specs)

εχω παραγγειλει κ περιμενω to λαιμο απο soulmate guitars !

τα τελικα specs ειναι 25scale , 14''radius k bolt-on (ισως μλκια μπορουσα κ set τεσπα ,καλα/σωστα να παιζει κ αυτα λεπτομερειες ...)

 

 

εχω σκεφτει οτι ισως ειναι δυνατο να παραγγειλω ενα σωμα vip απο warmoth τελειως ασκαφτο (ουτε neck-pocket) .... κ να αναλαβει ο ελληνας εδω τα σκαψιματα/setup

θα intona-ρει κ κουμπωσει σωστα με αυτον τον τροπο το σωμα με το λαιμο , η ειναι τελειως ασυμβατα τα σωματα της Warmoth με 25scale κ για αλλους παραγοντες εκτος του neck socket ?

για να μη παρω το soloist θα σκαβεται ευκολα(δηλ. νορμαλ τιμη) το vip να χαμηλωσει για τα τελευταια ταστα αν χρειαστει ?

ο λαιμος ειναι bocote/ebony (hxo medium/bright) κ παιζω με ηχο "προς!" 80's hair metal.

τι ξυλα(ο) προτεινετε οι ειδικοι για να ταιριαξω το σωμα κ γιατι ?!

κ τι θα κερδισω αν ειναι 1-piece ?

 

 

ΥΓ : απο locking nuts , εχετε να προτεινετε καποιο ποιοτικο για 14'' radius ? τα fr ειδα μονο 10+15 βγαζουν κ θελω low action ...κ απο τη στιγμη που θα εχει locking nut , παιζει ρολο η ποιοτητα των κλειδιων ?

YΓ2: 370 εδωσα για το λαιμο , υπολογιζω μεχρι ...~300? με ταχυδρομικα για σωμα (αβαφο, με λαδι μαλλον) , προτεινετε οτι πιστευετε καλυτερο σε τετοιο budget (ισχυει το usps για τελωνεια ετσι?)

 

edit2 : o laimos me 24 tasta

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Διαλεξε καποιον απο εδω http://www.warmoth.com/Ordering/SalesStaff.aspx και ρωτησε αν κατασκευαζουν σωμα χωρις neck pocket και αν αυτο το σωμα θα ειναι συμβατο με λαιμο 25'' και 24 ταστα. Επισης συζητησε το (πριν παραγγειλεις) με τον τεχνικο που θα "δεσει" τη κιθαρα.

 

Ολα τα σωματα της Warmoth ειναι σχεδιασμενα για λαιμους 25.5''.

 

Εδω http://www.warmoth.com/Guitar/Bodies/Options/PickupRoutingOptions.aspx θα δεις οτι οταν χρησιμοποιεις λαιμο με 24 ταστα αλλαζει η θεση του neck μαγνητη. Πιθανως για να δεχθει 25" λαιμο να χρειαστουν αλλαγες στο routing μαγνητων και τρεμολο.

 

1-piece σωμα εγω δε θα επαιρνα. Προτιμω 2-piece ενωμενα ακριβως στη μεση ειδικα οταν προκειται η κιθαρα να εχει τρεμολο.

 

Απο ξυλα προτεινω Korina αν παραγγειλεις flat top. Μαονι με maple αν παραγγειλεις carved top.

 

Tελος προτεινω να βαλεις http://www.warmoth.com/Guitar/Bodies/Options/ContouredHeel.aspx τα χρηματα που ζητανε δεν ειναι πολλα και πραγματικα κανει διαφορα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 2 μήνες αργότερα...

Μολις ελαβα σε email φωτο με το λαιμου μου. Θα μου τον στειλει αυριο.

Δε γινεται korina σε carved top ?

Η Warmoth δε μου στελνει σωμα χωρις neck pocket :(

 

Χωρις να εχω το λαιμο στα χερια μου παντως απο τη φωτο φενεται να αρχιζει το heel περιπου στο 17 σαν της fender μου , αλλα με πιο μεγαλο μηκος. Δυστηχως για πλατος δε μπορω να πω τπτ μεχρι να τον παραλαβω.

 

Αυτο λογικα θα παιξει κ τον τελικο ρολο αν θα μπαινει o λαιμος στο σωμα με pocket mod , αν κ με ανυσηχει το γεγονος οτι ισως κ να το κανω ετσι , θα χασω τα τελευταια ταστα μεσα στο σωμα κ θα γινουν απλησιαστα με η χωρις contoured heel, να περιμενω το λαιμο να τον μετρησω να δω με warmoth η καλυτερα να ψαχτω για κατι custom πανω του να ταιριαξει καλυτερα ?

 

ΥΓ : Επισης, τελικα δε θα βαλω FR , λεω για gotoh 150lock εκτος αν προτεινετε καποιο αλλο για ποιο ποιοτικο

neck.jpg.825ae2a958123e620a7d6232f96c2154.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου