Προς το περιεχόμενο

fender american vintage 62 jazz bass.....μανίκι


lgbesios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο american vintage 62 jazz bass (μοντέλο 05) μετά από πολλές ρυθμίσεις relief,  (λόγο κλιματικών αλλαγών  διαφορετικά σετ χορδών – πέρασαν δυο χρόνια για να  πετύχω σταθερά τιμές τις τάξης των 0.4-0,5 χλσ.) η βίδα του truss rod έχει τερματίσει  έχω βάλει προέκταση 2 περίπου χιλιοστών (ροδέλα) και πάλι τείνει να τερματίσει φαντασθείτε ότι η βίδα έχει προχωρήσει τουλάχιστον 4 χιλιοστά μέσα στο μπράτσο. Και όλα αυτά αφού έχει βγει το μπράτσο από το σώμα (ξέρετε τι σημαίνει αυτό!!)  Τρομερό μανίκι αλλά ......δεν δουλεύει .μήπως να αρχίσω να ψάχνω για άλλο μπράτσο ή το πρόβλημα μπορεί να λυθεί.

 

thanks

 

rust never sleeps

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Στο american vintage 62 jazz bass (μοντέλο 05) μετά από πολλές ρυθμίσεις relief,  (λόγο κλιματικών αλλαγών  διαφορετικά σετ χορδών – πέρασαν δυο χρόνια για να  πετύχω σταθερά τιμές τις τάξης των 0.4-0,5 χλσ.)

 

Να σου πω την αληθεια δεν γνωριζω αν μπορει να υπαρξει μια πιο σταθερη λυση για το μπράτσο, υπαρχουν ατομα εδω που εχουν περισσοτερη εμπειρια σε τετοια θεματα μα μετα απο 2 χρονια και να μην ειχα αυτο που επιθυμουσα θα κοιτουσα για αλλο μανικι. Αλλωστε εχουν ακουστει απο πολλους τα θετικα σε ποιοτητα κατασκευης αλλα και σταθεροτητας. Αν εχεις οικονομικη ανεση μην το σκεφτεσαι.

 

http://www.warmoth.com/Bass/Necks/StandardNecks.aspx

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να το πας σε εναν τεχνικο να το δει.Πολλες φορες βγαζοντας το απο το σωμα βαζοντας το σε ενα vice  και βοηθωντας το με το χερι ισιωνει,καλυτερα ομως να το δει ενας ειδικος. 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

(μοντέλο 05)

διαφορετικά σετ χορδών

η βίδα έχει προχωρήσει τουλάχιστον 4 χιλιοστά μέσα στο μπράτσο

Βασικό και συνηθισμένο λάθος που κάνουν πολλοί εν αγνοία τους, είναι η τοποθέτηση διαφορετικού πάχους χορδές.

Για παράδειγμα, η αλλαγή απο 45-105 σε 55-110 αν και ακούγεται μικρή, η επιτπώσεις που έχει σε ένα φρέσκο ξύλο είναι τεράστιες και ειδικά αν παίζουν απότομες αλλαγές στις θερμοκρασίες και την υγρασία.

Αφού η βίδα έχει μπεί 4χιλ μέσα στο μπράτσο, είναι ψιλοτελειωμένο. Το ξύλο έχει φαγωθεί και πολύ δύσκολα επανέρχεται.

Το μόνο που μπορεί να σώσει κάπως την κατάσταση είναι να βάλεις το μπράτσο μεταξύ δύο ξύλων και με σφιχτήρες να το φέρνεις ανα 3-4 μέρες και 1-2 βόλτες (σφίξιμο), μέχρι να έρεθει εκεί που πρέπει.

Να σημειώσω οτι αν πας για κάτι τέτοιο καλό θα ήταν να βάλεις και κανένα χοντρό πανί-πετσέτα πάνω-κάτω για να αποφύγεις γδαρσίματα και χτυπήματα.

Αν νομίζεις οτι δεν μπορείς να το κάνεις μόνος σου πήγαινέ το σε κάποιο μάστορα, αν και θα σου προτείνει ξεκόλλημα, πλανιάρισμα κλπ κλπ και θα σου στοιχίσει τα 2πλά απο ένα warmoth(όπως σου είπαν παραπάνω).

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αχ αυτά τα vintage specs >:(. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες , θα επισκεφτώ κάποιον τεχνικό και αν είναι ασύμφορη η επισκευή θα πάω για αλλαγή .....ή  θα το ρίξω ½ τόνο κάτω!!!!  8)

rust never sleeps

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Kάτι αντίστοιχο μου είχε συμβεί και λόγω βλακείας/βιασύνης διέλυσα το μπράτσο.

Βέβαια το μπάσο μου κόστιζε μόλις το 1/8 του δικού σου, πολύ μικρό το κακό.

Προσοχή λοιπόν, κρίμα να έχεις δράματα με τόσο ακριβό όργανο. Τα warmoth που προτάθηκαν έχουν 2 ατσάλινες βέργες για ενίσχυση και λογικά θα είναι σκυλιά.

Aλλη καλή λύση (πιο τσιμπημένη) θα ήταν τα allparts που σου δίνουν και κάποιες

επιλογές όσον αφορά το πάχος του μπράτσου.

Αλήθεια, τι χορδές φοράς τώρα?

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω τερματίσει κι εγώ τις στροφες της βεργας στη στρατ μου. Την πηγα σε μαστορα και μου την εφερε με πρεσαρισμα, νομίζω ζεσταίνοντας κιόλας. Τελοσπαντων, νομιζω 100-120 είχα δωσει, αν θες στειλε πμ να σου πω λεπτομερειες

"[...] the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt."

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου