Προς το περιεχόμενο

Βοἠθεια με πρόβλημα σε fender HW1!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας παιδιά!!

 

το 2006 είχα αγοράσει μια Fender Highway 1 από μαγαζί στην Ιπποκράτους(δε θέλω να πω όνομα). Ήταν η  πρώτη μου κιθάρα και γι΄αυτό πἐρα από τον ήχο δεν ήξερα τι άλλο να προσέξω όταν αγοράζω.

 

Πρόσφατα που πήγα την κιθἀρα για σετάρισμα, μετά από πολύ καιρό, μου είπε ο τεχνικός ότι η γέφυρα του σώματος είναι πιο πλατιά από το λαιμό, με άλλα λόγια πως τα σώμα και η ταστιέρα είναι από διαφορετικές κιθάρες Fender!!προφανώς και είχε δίκιο. Ευτυχώς, έχω αγοράσει και άλλες κιθάρες κατά καιρούς(neck-thru πάντα!!  ;)) και έτσι πάντα έχω μια κιθάρα να παίξω! (φιουυυ....)

 

Το θέμα είναι ότι επειδή ήταν η πρώτη μου κιθάρα και έχω ένα δέσιμο θα ήθελα να μπω στη διαδικασία να την επισκευάσω. Μιας και δε μου έχει ξανασυμβεί κάτι τέτοιο θα ήθελα να μου πείτε αν υπάρχει τρόπος να διορθωθεί το πρόβλημα μέσα σε λογικά οικονομικά πλαίσια και, αν δε θέλετε δημόσια, με ένα pm να μου προτείνετε κάποιους σωστούς και ξηγημένους τεχνικούς που μπορούν να αναλάβουν γτ. υπάρχει πολύ υφάκι γενικά στον κόσμο των μουσικών οργάνων! >:(  :P

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μου είπε ο τεχνικός ότι η γέφυρα του σώματος είναι πιο πλατιά από το λαιμό, με άλλα λόγια πως τα σώμα και η ταστιέρα είναι από διαφορετικές κιθάρες Fender!!προφανώς και είχε δίκιο

 

Γεια χαρά!

Κατ’ αρχάς δεν έχεις διευκρινίσει πιο είναι ακριβώς το πρόβλημα που παρουσιάζει η κιθάρα σου όταν παίζεις. Η κιθάρα ήταν καινούργια ή μεταχειρισμένη όταν την αγόρασες; Το μπράτσο από τι κιθάρα ήταν; Η περιγραφή σου είναι λίγο ασαφής και δεν βοηθάει.

 

Παρ' όλα αυτά αν κάνεις μια αναζήτηση στο forum για "τεχνικός", "set up κιθάρας", "επισκευή..." κ.τ.λ θα πάρεις μια γνώμη για όλους σχεδόν τους τεχνικούς που υπάρχουν στην αγορά.

Αν πάλι δεις ότι δυσκολεύεσαι εδώ είμαστε. ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα αφού λες ότι την πήγες σε τεχνικό για setup.... δεν τον ρώτησες μόλις σου είπε ό, τι σου είπε? Βάλε μιά φωτό αν μπορείς και δείξε το πρόβλημα.... περιέργο μου κάνει ... και διαφορετικά να είναι τα parts λαιμού - σώματος... και πάλι κάτι δεν κολάει... λές HW1. Άρα και το σώμα και ο λαιμός είναι thin finish. Αν είναι από διαφορετικές κιθάρες Fender ο λαιμός και το σώμα άρα δεν είναι HW1. Ή μήπως εννοείς 2 διαφορετικές HW1? Και πάλι και από 2 διαφορετικές HW1 δεν είναι δυνατόν οι γεφυρες να είναι σε κάποιες πιό στενές και σε κάποιες πιό πλατιές.... μήπως άλλο σου εξήγησε ο τεχνικός? Ή μήπως δεν ήταν τεχνικός αλλά κολλητός που φτιάχνει και κανά σετάπ στο τσακίρ κεφι?  ;D

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ερωτηση και απο μενα αν παιζει μια χαρα η κιθαρα και δεν υπαρχει καποια ατελεια και σε βολευει και το μπρατσο δεν μπορω να φανταστω καποιο αλλο προβλημα να προκυπτει εκτος απο την φαινομενικη <<εξαπατηση>> κατα την αγορα της κιθαρας εξαρχης.Επομενως δυσκολα κανενας μπορει να καταλαβει τι θες να επισκευασεις εν τελη..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το original κομμάτι πρέπει να είναι το σώμα γιατί έχει αυτό το lacquer finish που χαλάει εύκολα (αποδεδειγμένα!... :P). Οπότε μάλλον η ταστιέρα πρέπει να είναι η παράταιρη, αν και αυτή είναι Fender αμερικάνικη. το μοντέλο είναι HW1 σύμφωνα με τα χαρτιά που μου δώσανε μαζί με τη κιθάρα, το τι είναι τι ακριβώς δεν μπορώ να ξέρω.Ο τεχνικός ήταν από κατάστημα των Αθηνών κοντά στο αναγνωστήριο της φοιτητικής λέσχης, δε μου φαινότανε άμπαλος απλά λίγο νευρικός!! :P

Το ακριβές πρόβλημα είναι πως οι μπάσες χορδές όσο πλησιάζουμε προς τους μαγνήτες αρχίζουν και ξεφεύγουν από την ταστιέρα, δλδ. οι χορδές συνολικά δεν είναι έχουν το ίδιο άνοιγμα με την ταστιέρα αλλά είναι πλατύτερες. Οπότε η πιο λογική εργασία είναι αλλαγή γέφυρας σε μια με ανάλογες διαστάσεις. Υπάρχει πρόβλημα στο παίξιμο λόγω ασυμμετρίας του οργάνου, αλλά αυτό φάνηκε μόλις αγόρασα την πρώτη επόμενη κιθάρα μου. Επίσης ναι υπάρχει πρόβλημα που με πιάσανε και κορόιδο αλλά αυτό είναι κάτι που δε μπορεί να αλλάξει πλέον! :)

Ανεβάζω και μερικές φώτο που τράβηξα τώρα (έχω βγάλει τις χορδές και γιἀυτο έβαλα μια κλωστή ):

PC190382.thumb.JPG.9e098ccb8336ea23f11c5ab8c427dc69.JPG

PC190379.thumb.JPG.4ac6a220543c8ca8c1dcdd65f4dd922f.JPG

PC190377.thumb.JPG.fa20e09a61d837a72f072d00cfc153c7.JPG

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ'αρχάς προσπάθησε να δείς μήπως φταίει το μανίκι, συμβαίνει σε πολλές fender. Πιάσε την κεφαλή απ'την άκρη της και κούνα τo προς τα δεξιά (όπως κοιτάς την κιθάρα από την κεφαλή προς το σώμα). Μην το παρακάνεις όμως, δεν θες να σπάσεις το μανίκι, απλά φρόντισε ν'αλλάξει ελαφρώς θέση. Μερικές φορές λύνεται έτσι απλά. Αν δεν λυθεί έτσι ξαναβλέπουμε.

 

Παρεμπιπτόντως, η κιθάρα έτσι ήταν όταν την πήρες? Με τους συγκεκριμένους μαγνήτες?

 

 

edit: Τσέκαρε κι αυτή τη συζήτηση, είναι περί του ιδίου προβλήματος.

 

http://www.tdpri.com/forum/stratocaster-discussion-forum/100105-highway-one-bridge-crooked.html

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  Δεν αναφέρεις αν την αγόρασες καινούρια...

 

Αν θυμάμαι καλά οι Highway 1 του 1996 είχαν όλες μπράτσο με μεγάλο headstock. Το μπράτσο σου μου μοιάζει περισσότερο για μπράτσο από American Standard. Τώρα όσον αφορά σε Highway 1 και American Standard υπάρχει όντως διαφορά στις διαστάσεις του tremolo. Στην Highway 1 η απόσταση E-E είναι ίδια με των vintage και είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη στην American Standard. Εκεί οφείλεται μάλλον το πρόβλημα που έχει η κιθάρα σου. Μια σχετικά φθηνή λύση θα ήταν να βρεις ένα tremolo το οποίο θα έχει μεν vintage διαστάσεις στις βίδες που πιάνουν στο σώμα της κιθάρας αλλά η απόσταση E-E θα είναι αυτή που ταιριάζει στο μπράτσο σου.

 

Πριν κάνεις οτιδήποτε ρίξε και μια ματιά στο σημείο που βιδώνει το μπράτσο στο σώμα αν και φαντάζομαι ότι ο τεχνικός θα σου είχε επισημάνει τυχόν πρόβλημα εκεί...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σύμφωνα με τη νέα σου περιγραφή και τις φωτογραφίες το πρόβλημα μοιάζει να είναι αστοχία στο τρύπημα του μπράτσου (ή του σώματος), δηλαδή δεν έχουν γίνει στο σωστό σημείο οι τρύπες.

Το logo στο headstock δεν είναι το συνηθισμένο που συναντάς στις Highway One (αυτό με τα έντονα/bold γράμματα όπως της CBS περιόδου της Fender), αλλά με μία πρόχειρη αναζήτηση στο Google είδα πως έβγαινε και με αυτού του τύπου που έχει και η κιθάρα σου. Ίσως αυτό να είδε και ο τεχνικός στην κιθάρα σου και σου είπε πως είναι από διαφορετικά μοντέλα.

 

Σου στέλνω με π.μ. στοιχεία κάποιου τεχνικού που θεωρώ ότι μπορεί να σε βοηθήσει και είναι δοκιμασμένος στο τεχνικό κομμάτι και δεν έχει και "υφάκι" όπως λες και συ (πάντα κατά τη γνώμη μου).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν είναι HW1. Ούτε σε κορόιδεψαν... είναι η φθηνή Αμερικάνικη strd (σπέσιαλ ή όπως αλλιώς την έλεγαν τότε) και μετονομάστηκε σε HW1 η συγκεκριμμένη σειρά μετά το 200-, απέκτησε 22ο τάστο και άλλους μαγνήτες. Έχει USA ξύλα, συναρμολογημένα και βαμμένα νομίζω στο Μεξικό (όπως και οι τωρινές HW1). Το μανίκι είναι το δικό της, τότε έβγαινε με 21 frets vintage style. Έχω παίξει με μιά τέτοια sunburst και μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις.

 

Από ότι βλέπω το πρόβλημά σου είναι θέμα καθαρά συναρμολόγησης εξ αρχής... πρέπει να μυνήσουμε τον Μεξικανό που έπινε μπύρες εν ώρα υπηρεσίας... τέλος πάντων ένας καλός τεχνίτης θα φέρει το μπράτσο εκεί που πρέπει.. είναι από τα "προβλήματα" που λύνονται. Έχω παρατηρήσει τέτοια προβλήματα σε πολλές Γιαπωνέζικες αλλά και Αμερικάνικες reisue 60s κυρίως όμως στην E καντίνι όπου μετά το 20-21 διάστημα έβγαινε από το μπράτσο η χορδή. Η συνηθισμένη λύση είναι να βάλεις ένα χαρτάκι στην κάτω πλευρά το neck socket για να "έρθει" το πράτσο λίγο προς τα "πάνω"... Αλλά καλύτερα να την πάς σε τεχνικό... μην πανικοβάλλεσαι πάντως  8)

In Fender Strat we trust!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Moderator

Να υποθέσουμε ότι η κάτω ΜΙ "φεύγει" προς το κέντρο της ταστιέρας ε?

 

Βάλε άλλη μια κλωστή στη θέση της άλλης ΜΙ χορδής, ξέσφιξε λίγο* τις 4 βίδες που κρατάνε το μανίκι και όπως κρατάς την κιθάρα στη θέση που παίζεις, σπρώξε το headstock προς τα κάτω για να ευθυγραμμιστούν οι 2 χορδές με τα άκρα της ταστιέρας. Αν πηγαίνει δύσκολα, ξέσφιξε άλλο λίγο. (Και τελείως να το ξεβιδώσεις δεν τρέχει τίποτα). Μόλις το ευθυγραμμίσεις ξανασφίξε καλά τις βίδες και τέλος.  :)

 

 

 

 

* Εγώ νομίζω ότι είναι ήδη λίγο ξεσφιγμένες και ότι απλά το μανίκι κουνήθηκε. Δεν μπορεί να μην είχες παρατηρήσει κάτι τέτοιο νωρίτερα.  :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου