Προς το περιεχόμενο

Νεα κιθαρα


chaoscrum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

κολησατε τωρα ... ρε παιδια το θεμα τωρα ειναι καθε ποτε αλλαζω εγω χορδεσ η να βοηθησουμε το παλικαρι ? ??? ??? ???

εχω κι αλλεσ κιθαρεσ οπωσ esp orizon , bcrich warlock , jackson king v amerikaniki , fender strat american deluxe fender strat mexico . ποσο σημαντικη μπορει να ειναι η ibanez μου των 400 ευρω σε σχεση με τισ αλλεσ μου κιθαρεσ που ειναι αμερικανεσ ? δεν ειμαι εππγγελματιασ απλα μου αρεσουν οι κιθαρεσ και παιζω σε ενα συγκροτημα για την πλακα μου. στην jackson μου που την πηρα 3000 ευρω κανω service καθε 5 μηνες , στην ιβανεζ μου καθε 5 χρονια αλλα αυτο δεν νομιζω οτι εχει καποια ιδιαιτερη σημασια .

ειναι προσωπικη επιλογη.

παμε παρακατω λοιπον... μιλησα για το edge pro tremolo kai to zr tremolo οχι για το edge 2 kai edge 3... τα 2 πρωτα λοιπον δεν βγαινουν out of tune οσα pulla ups  και αν κανεις. αυτη ειναι η αποψη μου.οσον αφορα τον φιλο που με ρωταει πωσ και οι χορδεσ δεν εχουν οξειδωθει απαντω οτι ειναι οι ernie ball nickel wound , το γιατι δεν το ξερω .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 38
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Λοιπον.

Ειναι μια Ibanez RG 270 (και κατι αλλο) με Licensed Floyd Rose Tremolo  Σε αριστη κατασταση. MADE IN COREA.

 

Και ενας ενισχυτης MArshall

 

http://www.musicorama.gr/eshop/product_info.php?cPath=1_14_1401&products_id=5579

 

Επισης μια θηκη ,ζωνη,καλωδια.

 

Ολα αυτα τα δινει 300 ευρω.

 

Αυριο θα τα εχω στα χερια μου  :D :D  .

 

Πιστευω αξιζει να τα παρω ετσι δεν ειναι?????????

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αν το τρεμολο ειναι licenced floyd rose δηλαδη γραφει ετσι επανω τοτε θα το μετανοιωσεισ στα σιγουρα. θα ξεκουρδιζει συνεχεια... δεν θελω να σε απογοητευσω αλλα ετσι ειναι.... καλη επιτυχια (πηρεσ ενα personal message που σου εστειλα ? )

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οτι χειροτερο μπορεισ να κανεισ.. αν θελεισ να παρεισ μια ιδεα για ολα αυτα ριξε μια ματια σε αυτο το link http://www.youtube.com/watch?v=cwGcY6T4xHc.

θα σε βοηθησει πολυ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό το thread είναι πέρα για πέρα σουρρεάλ - για να μη χρησιμοποιήσω κάτι χειρότερο!

 

ΔΕΝ είναι μάπα ΟΛΑ τα licenced FR. Τις περισσότερες φορές μάλλιστα αυτό που φταίει είναι η ανικανότητα είτε του τεχνικού είτε του κιθαρίστα να σετάρει σωστά το όργανό του, είτε έχει FR, είτε tremolo είτε και χωρίς. Με ένα καλό σετάρισμα και λογική χρήση (όχι πιάνω την κιθάρα απ'το arm με τα δόντια και χτυπιέμαι) σχεδόν όλα είναι μια χαρά.

 

Όσον αφορά τα φθηνά FR της ibanez για μένα είναι τα χειρότερα των χειροτέρων, και καμιά σχέση δεν έχουν με τα licenced FR σε άλλες κιθάρες (Cort, Jackson κλπ.). Τα edge III τουλάχιστον που είχα την ατυχία να έχω σε μια κιθάρα μου ήταν απλά άθλιο. Τo arm κλείδωνε στο σύστημα με άλλεν και φυσικά κάποια στιγμή φαγώθηκε τόσο που δεν έμεινε παρά μόνο τζόγος - άρα αχρηστεύτηκε, το ίδιο το σύστημα ήταν κακοφτιαγμένο και ξεκουρδιζόταν συνεχώς με κάποια divebombs κλπ. ωραία.

 

Αντιθέτως, σε licenced FR της jackson (JT580 αν θυμάμαι σωστά) δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα, ακόμα και σε υπερβολική μερικές φορές χρήση του. Πάντα φυσικά μετά από ένα σωστό σετάρισμα, όχι πάλη με το FR επί 3 ώρες!

 

Τώρα για τα ZR που αναφέρθηκαν, είναι γνωστό πως στα φθηνότερα μοντέλα της Ibanez τα ZR είναι φτιαγμένα από εντελώς φθηνιάρικα μέταλλα και σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουν σπάσει στα γνωστά επίφοβα σημεία. Σαν σύστημα μπορεί να'ναι λίγο πιο σταθερό, αλλά αυτό έχει να κάνει με το ότι έχουν pre-installed ένα μικρό μεταλλικό "stop-bar" στην cavity του, πέραν του λοιπού design. Οπότε ούτε αυτά είναι πανάκεια. Αντιθέτως βέβαια στα ακριβότερα μοντέλα έχουν το ZR edge/ΙΙ ή κάπως έτσι (δεν θυμάμαι) όπου και τα υλικά κατασκευής του δεν είναι τα ίδια και επομένως δεν είναι τόσο flimsy.

 

Στη δική σου περίπτωση (για τον OP) παίρνεις μια καινούρια κιθάρα χωρίς καν να τη δοκιμάσεις, και πόσο μάλλον επιλέγεις FR χωρίς καν να ξέρεις περαιτέρω λεπτομέρειες, αν πραγματικά το θες/χρειάζεσαι κλπ. Για μένα φάουλ, αλλά στην τελική ότι γουστάρει ο καθένας.

 

Τέλος, πριν αρχίζει ο καθένας να αφορίζει και να αραδιάζει ένα σωρό άκυρα πράγματα καλύτερα να σκεφτεί λίγο πρώτα τι παίζει σφαιρικά. Όπως επίσης, υπάρχει ένα μικρό πραγματάκι που λέγεται τεκμηρίωση και που προφανώς σπανίζει σε διάφορα τραγικά αφοριστικά posts.

 

Καλή σου τύχη chaoscrum με τη νέα σου κιθάρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου καλησπέρα!

 

Έχω ακριβώς αυτή την κιθάρα και ήταν και εμένα η πρώτη μου ηλεκτρική. Είναι μια χαρά όργανο για αρχή, ευκολόπαιχτο. Αφού ο δάσκαλός μου φοβόταν μήπως συνηθίσω το λεπτό μπράτσο και δεν μπορώ να παίξω στη κλασσική μετά! Οι φτηνοί μαγνήτες αν και σχετικά ουδέτεροι, έχουν αρκετά ζεστό ήχο.

 

Τωρά για τα άσχημα. Το Licensed Floyd Rose της είναι για τα μπάζα. Ίσως το χειρότερο Licensed που έχω παίξει. Όχι μόνο ξεκουρδίζεται στα τραβήγματα, αλλά και το κούρδισμα με τις βίδες στη γέφυρα δεν είναι καθόλου αποτελεσματικό. Εγω προσωπικά θα το αλλάξω κάποια στιγμή μαζί με τους μαγνήτες, ή θα πάω σε ένα μάστορα να μου κάνει τη γέφυρα fixed.

 

Θα σου πρότεινα να το τσεκάρεις από κοντά με κάποιον που ξέρει, γιατί μπορεί να είναι πρόβλημα. Βέβαια για εσένα που τώρα ξεκινάς ίσως να μην είναι τόσο μεγάλο. Αν όμως σε λίγο καιρό θελήσεις να πας το όργανο λίγο παραπέρα, το συγκεκριμένο Floyd Rose θα σε κρεμάσει.

 

Αυτά!

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου