Προς το περιεχόμενο

Προβλημα με μονιτορ!!!!!HELP!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σε ολους και Χρονια Πολλα!! Ειναι το πρωτο θεματακι που ανοιγω (δεν ξερω καν αν πρεπει να  θεσω εδω το ζητημα) και ελπιζω να μη σας "ενοχλω"!Μετα τα εισαγωγικα περναω στο ψητο και οποιος μπορει παρακαλω να μου πει την γνωμη του.

 

Καθως εκανα δουλιτσα στο Pc (με ενα demo που ετοιμαζω ) ξαφνικα καταλαβαινω εκει που εχω σολο τα φωνητικα ενα περιεργο ηχο στο δεξι μου ηχειο (εχω τα KRK Rokitg2 τα 6αρια).Στην αρχη εκανα bypass το maximizer νομιζοντας οτι αυτο ηταν το προβλημα μου αλλα δυστηχως ανακαλυπτω πως το ηχειο μετα απο καποια ενταση κανει θορυβο απο το tweeter... αλλαξα καλωδιο κανοντας προσευχες αλλα τιποτα...χωρις κανενα peak(στο master του cubase) και βλεπωντας πως το αλλο ηχειο  δουλευει μια χαρα στην ταδε ενταση το πηρα πια αποφαση πως το ηχειο εχει προβλημα αλλα δυστηχως ή ευτυχως δεν μου εχει ξανατυχει κατι τετοιο και δε ξερω τι παιζετε!!

 

Γενικα τα προσεχω σαν τα ματια μου(δεν εχουν κλεισει χρονο ακομα ) ...Τα εχω σε πολυμπριζο με σταθεροποιητη (ετσι λεει δηλαδη 40 ευρο εκανε δεν ειναι και κανα σπουδαιο) . Γενικα δεν ειχα κανενα προβλημα με την ταση κλπ, ομως, απο την ωρα που ανακαλυψα σημερα οτι εχει παθει αυτο το πραγμα το ηχειο ειδα πως οταν πχ ανοιγοκλεινω τον διακοπτη για το φως του δωματιου κανει κλικ απο το tweeter!!!!Αυτο δεν ειχε γινει ποτε μεχρι τωρα και μου φενετε πολυ περιεργο (δε ξερω και πολλα απο ηλεκτρολογικα βεβαια) και ελεγα μπας και το κανει λογω του προβληματος που προεκυψε στο ηχειο.Επισης περιεργο ειναι πως το αλλο ηχειο ή η καρτα (που η συγκεκριμενη ειναι γνωστη για το προβλημα της με της εναλλαγες της τασεως) δεν παρουσιαζουν κανενα προβλημα με τον διακοπτη του φωτος πχ.Pc , monitor και το αγαπημενο μου rockman ειναι στο πολυμπριζο που προαναφερθηκε.

 

Νομιζω πως σας ζαλισα αλλα λεω τον πονο μου χρονιαρα μερα 7 το πρωι γιατι δε μπορω να κλεισω ματι και σκεφτομαι τι να πρωτοκανω απο Δευτερα...Περιμενω γνωμες ,προτασεις οτι εχετε ευχαριστηση ...(και ερωτησεις αν δε βγαζετε νοημα σε κατι )

Ευχαριστω , Γιωργος

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Γιώργο,

 

Καλώς ήρθες και χρόνια πολλά!

 

Αν το ηχείο δεν έχει κλείσει χρόνο (και αν το έχεις πάρει από Ελλάδα), λογικά θα ισχύει η εγγύησή του. Απλά, πάρε το και πήγαινε για κάποιο έλεγχο στο service του. Λυπάμαι που δε μπορώ να προτείνω κάτι άλλο, αλλά πιστεύω σε τέτοιες περιπτώσεις ότι είναι η καλύτερη περίπτωση, από το να κάνεις κάτι μόνος σου, ή σε μη εξουσιοδοτημένο service.

 

Καλή τύχη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ξέρω οτι αυτού του είδους τα προβλήματα (τα εντελώς κουλά) είναι πολυ εκνευριστικά . Δεν νομίζω οτι μπορώ να σε βοηθήσω επι της ουσίας αλλα να σου πω 2-3 πραγματάκια . Για να διαπιστώσεις τι παίζει με το ρεύμα , δοκίμασε να βάλεις το ηχείο σε κάποιο αλλη μπρίζα (κατα προτίμηση να έχει ξεχωριστή γραμμή στον ηλεκτρικό πίνακα) . Το πολύμπριζο που λες (αν είναι απο αυτά που φαντάζομαι) προσφέρει ασφάλεια μονο σε άυξηση τάσης και οχι σε μείωση . Τέλος , αν χρειαστεί σερβις , εννοείται οτι το πηγαίνουμε απο εκεί που το πήραμε , γιατί αν "πειραχτεί" απο κάποιον αλλο συνήθως δεν ισχύει η -όποια- εγγύηση . Καλή επιτυχία !

He,that he knows the much and his mind downloads..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φίλε μου καταρχάς θα κάνεις 2 πράγματα

 

1) Εφόσον επηρεάζεται μονο αυτο το ηχείο με τις εναλλαγές του ρεύματος στο σπίτι (φως, διακόπτες κλπ) άλλαξε την πρίζα του, δηλαδή βγάλτην απο εκεί που έχεις και βάλτην σε άλλο πολύπριζο, θέση, πρίζα. Πιθανόν να φταίει η συγκεκριμένη πρίζα του πολύπριζου που εχεις βάλει το αυτοενισχυόμενο αυτό ηχείο.

2) Αλλάζεις από την μεριά της κάρτας τα βύσματα των ηχείων. Δηλαδή βγάζεις το βύσμα του ηχείου που δουλευει καλά (πχ. το left ηχείο) και στο βύσμα της κάρτας αυτό βάζεις το ηχείο που εχει πρόβλημα. Ετσι μπορούμε να αποκλείσουμε και το ενδεχόμενο να φταίει το δεξί output της κάρτας ήχου σου (η έξοδος δηλαδή που στέλνει σήμα στο ηχείο σου).

 

Δεν ξερω αν ειμαι κατανοητός, τα εγραψα μπερδεμενα..

αναμένω αποτελέσματα.

 

ΕDIT: χχαχα, τώρα ειδα οτι το πρώτο σκέλος μου ειναι ιδιο με την απαντηση του 3D. ειχα ανοιχτη την σελίδα απο το πρωι, δεν εκανα update.

;D ;D

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

;D ;D ;D ;DΣας ευχαριστω ολους!!! Τugito εισαι θεος!!! Δεν ειχα σκεφτει να αλλαξω τα output στην καρτα και οντως φταει το οut της!!!Δεν μπορεις να φανταστεις ποσο χαρηκα που θα παρει π**λο η m-audio (δεν ξερω αν εχει αυτη εγγυηση).Οταν εκανε το προβλημα το ηχειο ειχα αλλαξει καλωδιο μπας και(αλλα εκανε το ιδιο) ,και ειχα βαλει και ακουστικα (που oυσιαστικα ειναι το ιδιο out)και δεν ειχαν προβλημα(δηλαδη δεν ειχαν παραμορφωση καποιο απο τα ακουστικα )Αρα υπεθεσα μεσα στην τρομαρα μου οτι ηταν το ηχειο(σας λεω δεν κοιμηθηκα το βραδυ).Δεν ειχα σκεφτει να αλλαξω τα ουτ αλλα σκεφτηκα να γραψω εδω  8) :P Με καθαρο μυαλο σκεφτεσαι καλυτερα, και εγω δεν ειχα καθολου οταν ανοιξα το θεμα :P. Σας ευχαριστω και παλι ...τωρα παμε για καρτουλα(εχω ηδη στο μυαλο μου) και για ενα καλο σταθεροποιητη!!Αν καποιος εχει να προτινει κατι για σταθεροποιητη περιμενω απαντηση (θα κοιταξω και στο φορουμ για αναλογο θεμα,γιατι δεν εχω ιδεα). ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

;D ;D ;D

 

Χαίρομαι που το λύσαμε. Έτσι είναι πολλές φορές. αλλάζεις όλο το σετ, έχεις πληρώσει τα πάνδεινα και ξαφνικά δοκιμάζεις πχ. ενα νέο καλώδιο και όλα δουλευουν ρολόι.

 

;D ;D ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου