Προς το περιεχόμενο

Pimp my desk!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Guru

Λοιπόν.....

 

Μετά από αρκετή σκέψη αποφάσισα να ξεκινήσω μια σειρά από mods στην Soundcraft 6000. Η συγκεκριμένη κονσόλα είναι μια πολύ όμορφη, αρκετά compact modular split κονσόλα, με πολύ συμπαθητικά mic & line amps, "μουσικό" eq και πολύ καλά χαρακτηριστικά σε ότι αφορά το summing amp και το γενικότερο audio path (crosstalk,S/N ratio, κλπ), για την ακρίβεια πολύ καλύτερα από πολύ ακριβώτερα "κτήνη"  ;) Με λίγα λόγια θα την χαρακτήριζα "μικρό θυσαυρό" ειδικά ως κέντρο ενός σύγχρονου DAW based studio και σίγουρα υποτιμημενη (ευτυχώς ;D ;D ;D).

 

Στην συγκεκριμένη έχω εγκαταστήσει 16 input modules (24άρι σασσί) και 12 buses. Τέλος υπάρχει και το πολύ βολικό TT patch bay. Έχει ήδη υποστεί recapping στο μεγαλύτερο μέρος της και εντατικό σέρβις, ενώ σε γενικές γραμμές είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον ήχο της (με εξαίρεση το monitoring section το οποίο όμως έχω βγάλει εκτός "εξίσωσης"). Απλά μου έχει μπει η ιδέα για το "παραπάνω" και σε συνδυασμό με τα προβλήματα που μου δημιουργεί η χρήση του ποντικιού (καρπιάιοι σωλήνες κλπ) και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξεκινήσω μια σειρά από παρεμβάσεις...

 

Τι θέλω να κάνω...

 

Βασικά,ο σκοπός είναι διπλός....από την μία θέλω να βελτιστοποιήσω το audio path ειδικά στα πλαίσια μιας OTB summing λειτουργίας, να προσθέσω αν είναι είναι δυνατόν κάποιες εξτρά επιλογές στο θέμα summing amp και από την άλλη να ενσωματώσω ένα DAW controller και ένα στοιχειώδες moving fader automation (για το audio μέρος).

 

Για αυτόν ακριβώ τον λόγο έχω κρατήσει μόνο 16 input modules και 12 buses αφήνωντας αρκετό χώρο στο κέντρο της κονσόλας για την ενσωμάτωση του όλου εγχειρήματος

 

Στην πράξη...

 

- Θέλω να ενσωματώσω ένα DAW controller (built from scratch) που να περιλαμβάνει 16 motorized faders (x 4 banks), ένα dedicated channelstrip με rottary encoders για κάποιες λειτουργίες που εγώ προσωπικά θεωρώ βασικές. Ο προγραμματισμός θα γίνει από το μηδέν ώστε να είναι απόλυτα προσαρμοσμένος στις συγκεριμένες ανάγκες (όχι από εμένα φυσικά που είμαι στουρνάρι  ;D ;D ;D ;D.....εγώ απλά καθορίζω τις ανάγκες :))

 

- Τα motorized faders θα είναι dual path (audio & midi + touch sensitive) και θα αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα των 16 input modules (αν είναι εφικτό χωροταξικά - αυτό ψάχνω αυτή την περίοδο). Έτσι και χώρο γλυτώνουμε, αλλά ουσιαστικά φτιάχνουμε και ένα moving fader audio automation, ελεγχόμενο από το DAW (αρκεί το audio να επιστρέφει pre Daw fader στην 6000 - πχ από ένα pre fader send - ή ακόμη πιο απλά το automation να ελέγχεται από διαφορετικό fader bank).

 

- Σκέφτομαι να αντικαταστήσω τμήματα ή και το σύνολο ίσως του main mix bus από κάποιο custom made που να περιλαμβάνει όμως 2 ή 3 διαφορετικές επιλογές σε ότι αφορά το summing amp (πχ ένα βασισμένο στο API 325, ένα βασισμένο σε κάποιο Vx72 line amp και ένα "καθαρό" IC based) και φυσικά με το ανάλογο switching. Αυτό το κομμάτι θέλει πολύ σκέψη....θα δούμε....έχω σκεφτεί αρκετούς εναλλακτικούς τρόπους για να υλοποιηθεί (μένει να τους εγκρίνουν ή να τους απορίψουν αυτοί που θα κληθούν να το φτιάξουν ;D). Υπάρχουν και κάποιες "σχεδόν" έτοιμεs προτάσεις όπως πχ της Purple Audio

 

- Αντίστοιχα σκέφτομαι να δω κατα πόσο μπορώ να επέμβω σχετικά αναίμακτα στο preamp του κάθε input module.....από την πολύ απλή επιλογή κάποιων διαφορετικών συστατικών έως την αλλαγή κάποιων βασικών τμημάτων του όλου κυκλώματως  ::)

 

- Εννοείται πως δεν μπορεί να λείπει η ενσωμάτωση ενός ssl style bus comp στο main mix ;)

 

ξόδεψα πολλές ώρες διαβάζωντας αλλά και ψάχνωντας τις αντίστοιχες εμπειρίες (groupDIY,MIDIbox) και νομίζω πως είναι εφικτό - με ρίσκο αλλά εφικτό.

 

 

 

Ελπίζω να έγινε κατανοητή η γενική εικόνα (γιατί στο μυαλό μου επικρατεί τρικυμία ) και θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω τις απόψεις, διαφωνίες, προτάσεις, ενδοιασμούς, ιδέες κλπ κλπ που έχουν όσοι βρίσκουν ενδιαφέρον ένα τέτοιο θέμα και φυσικά την καλοδεχούμενη βοήθεια τους  ;)(ακούτε warpie, toneless και λοιποί "τρελλοί"  ;D?)

 

 

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Μωρε εγω τρομερα ενδιαφερον το βρισκω το ολο εγχειρημα (η μαλλον, οσα σημεια του καταλαβα :p), αλλα δε νομιζω να μπορω να βοηθησω και σε τιποτα...εκτος αν θελετε καποιον να σας κραταει τα παλτα οσο δουλευετε ;D ;D

 

 

- Αντίστοιχα σκέφτομαι να δω κατα πόσο μπορώ να επέμβω σχετικά αναίμακτα στο preamp του κάθε input module.....από την πολύ απλή επιλογή κάποιων διαφορετικών συστατικών έως την αλλαγή κάποιων βασικών τμημάτων του όλου κυκλώματως  ::)

 

Eρωτηση ασχετου: Κοιταω τα schematics του input module της κονσολας. Οταν λες να επεμβεις στο preamp αναφερεσαι γενικα στο preamp? Δηλαδη να βαλεις χερι πχ και στο eq η μονο στα mic & line input stages?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Μωρε εγω τρομερα ενδιαφερον το βρισκω το ολο εγχειρημα (η μαλλον, οσα σημεια του καταλαβα :p), αλλα δε νομιζω να μπορω να βοηθησω και σε τιποτα...εκτος αν θελετε καποιον να σας κραταει τα παλτα οσο δουλευετε ;D ;D

 

;D ;D

 

...η καλή διάθεση μετράει  :)

 

...το γενικότερο σενάριο και ενδιαφέρον είναι το εξής...

 

Με ποιον τρόπο μπορεί μια used mid priced modular κονσόλα με καλά audio χαρακτηριστικά  (πχ κάποια ΑΜΕΚ aNGELA, DDA DMR, Soundcraft 6000, ts12 κλπ κλπ) να ενσωματώσει χαρακτηριστικά, ιδιαιτερότητες και ευκολίες πολύ πιο ακριβών και εξωπραγματικών υλοποιήσεων.

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε ξερω αν εχεις δει το παρακατω link. Εψαχνα για το ποιο IC θα μπορουσε να αντικαταστησει το TL072 για "καλυτερα" αποτελεσματα σε τετοιου ειδους εφαρμογες οποτε και σκονταψα πανω σε αυτο το thread. Mετα απο αρκετα μηνυματα ρωτανε αυτον που το αρχισε σε τι μηχανημα θελει να κανει το upgrade και απανταει "I have a soundcraft 6000 and I want to make a mix buss up grade." ;D ;D

 

http://www.gearslutz.com/board/geekslutz-forum/116569-replacement-tl072.html

 

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

θενξ όντις  ;)

 

 

ναι τα έχω υπ'όψιν...στο GS κατοικοεδρεύει και ο J.Williams ο οποίος ασχολείται με μοντες για την συγκεκριμένη κονσόλα και από τον οποίο έχω πάρει αρκετές πληροφορίες.

 

 

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Νικοδημε, αυτο ειναι το καλυτερο new year's resolution που εχω ακουσει μεχρι στιγμης  ;D

 

>

http://forum.analogconsole.com/

 

εκει θα βρεις μερικες πληροφοριες για τη κονσολα σου.

 

ο Gareth (moderator, GJC designs) εχει πολυ καλη εμπειρια απο Soundcraft κονσολες (και οχι μονο) για τον απλουστατο λογο οτι εχει σχεδιασει μερικα απ'τα μοντελα της Soundcraft. Επισης ειναι και πολυ ΟΚ τυπος. Αν χρειαζεσε κατι πολυ συκγεκριμενο απο αυτον (spare parts, etc.), νομιζω μπορω να βοηθησω γιατι βλεπομαστε αρκετα συχνα.

 

>

Τωρα σχετικα με το DAW controller, μιλαμε για ενα αρκετα 'αισιοδοξο' προτζεκτ, αλλα οχι και αδυνατον. Προσωπικα αν χρειαζομουν κατι παρομοιο (16ch DAW kai analog summing) θα επελεγα μια ετοιμη λυση (πχ audient zen).

 

To ξερω οτι μιλαμε για μια 2η κονσολα αλλα αληθεια, πιστευω πως ειναι πολυ ευκολοτερο να κανεις μια zen 'κομματακια' και να την 'βαλεις' μεσα στη Soundcraft, παρα να φτιαξεις ενα τετοιο design.

 

(Φανταζομαι πως γνωριζεις ποσο θα κοστισουν 16 (px G&L) motorized, touch sensitive faders. Επισης υπαρχουν διαφορες λεπτομερειες που θα δυσκολεψουν το development και θα πρεπει να τα σκεφτεις ολα αυτα.

 

Ενα απλο παραδειγμα...  το aυtomation

Ειναι 'σχετικα' ευκολο να κανεις PWM (ναι, το γνωστο Pulse Width Modulation  :)) )για το  aυtomation στα faders.

Ειναι ομως αρκετα πιο δυσκολο να εχεις αυξομειωσεις στη ταχυτητα που κινειτε το fader.

Δυνατον, αλλα δυσκολοτερο.

Οποτε σε αυτη τη περιπτωση μπορει να θες να εχεις το aυtomation μονο για cue points, δηλαδη απλα να κανεις save τα fader positions, pots, ktl και να κανεις ολο το 'κανονικο' aυtomation ITB. (Αυτο βασικα θα ηταν ενα πολυ καλο modγια ολη τη κοσνολα σου. Να κανεις 'save' τα σεττινγσ της Soundcraft δηλαδη μετα απο καθε session).

 

Αυτο ειναι ανα απλο παραδειγμα αλλα 'παιζουν' πολλα τετοια.

 

Anyway, καλη τυχη και ειμαι σιγουρος πως θα βοηθησουμε οσο μπορουμε εδω μεσα :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

thanks for the input warpie  :)

 

Βασικά, αν δεις , η Zen δουλεύει ακριβώς με τον τρόπο που περιγράφω (σε ότι αφορά το automation).....τα fader δηλαδή αποτελούν "καθρέφτη" των αντίστοιχων ενός DAW (είτε κανονικών είτε dummy), δεν υπάρχει δηλαδή αυτόνομο automation αλλά απλά η αντανάκλαση ως midi πληροφορία των "κινήσεων" του DAW σε ένα "διπλό" fader....αν το σκεφτείς είναι μια πολύ απλοική σκέψη (ό έλεγχος ενός moving fader automation μέσω ενός υπάρχοντος DAW - το αντίστροφο δηλαδή από αυτό που συμβαίνει με ένα  controller) που συζητιέται χρόνια.....και η audient την έκανε και commercial προιόν ;)

 

Σίγουρα θα έχει προβλήματα σε ότι αφορά την ακρίβεια κλπ κλπ (ίσως και όχι) αλλά σε ότι αφορά το audio τμήμα του fader automation, προσωπικά με ενδιαφέρει περισσότερο η "αποθήκευση" σαν σναπσοτ κάποιων OTB mixing  & stem mastering sessions με ίσως κάποια απλά fader moves παρά η πραγματική flying fader λειτουργία.

 

Το analog consoles το έχω ξεκοκαλίσει  ;D ;D ;D ;D ;D .......αφού όμως ο τυπος είναι γνωστός σου αποκτά άλλο ενδιαφέρον  ;) (i'll pm you)

 

Πάντω όντως το πιο σοβαρό έξοδο για το όλο εγχείρημα είναι τα motorized faders....αν και πιθανότατα θα αποφύγω τα πανάκριβα P&G και θα πάω προς τα πιο βατά ALPS

 

Θα επανέλθω με περισσότερες λεπτομέρειες γύρω από το πρότζεκτ

 

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω περα απο το οτι δεν μπορω να βοηθησω, δε καταλαβα και τα περισοτερα απο οσα διαβασα ;D.

 

Παντως, θελω να ευχηθω καλη επιτυχια στο ολο εγχειρημα, και αν ηταν ευκολο φωτο απο την διαδικασια ;D

What frequency are YOU getting?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου Νικόδημε!

Ωραίο θέμα! (πάλι!!) Δυστηχώς δεν μπορώ να βοηθήσω καθόλου αφού στις μόντες είμαι στουρνάρi απλά ενδιαφέρομαι γιατί πρόκειται για πολύ φιλόδοξο project..

Αν κατάλαβα, θέλεις ένα section της κονσόλας να το κάνεις ταυτόχρονα daw controller και automated audio mixer? ..Kαλό..

 

Το καλύτερο είναι ότι με την σκέψη σου αυτή θα στελνεις στην κονσόλα το audio σε full resolution από pre-fader (ερώτηση: από pre-fader send?) και οι κινήσεις του fader από το daw θα αντικατοπτρίζονται στο fader της κονσόλας.

 

Επίσης πολύ καλή ιδέα η αλλαγή του master buss με διακοπτάκι!

 

Καλή επιτυχία στα mods και εννοείται ότι θα μας βάλεις να ακούσουμε πράγματα μετά μόλις τα τελειώσεις αυτά.. ;)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Γεια σου Νικόδημε!

Ωραίο θέμα! (πάλι!!) Δυστηχώς δεν μπορώ να βοηθήσω καθόλου αφού στις μόντες είμαι στουρνάρi απλά ενδιαφέρομαι γιατί πρόκειται για πολύ φιλόδοξο project..

Αν κατάλαβα, θέλεις ένα section της κονσόλας να το κάνεις ταυτόχρονα daw controller και automated audio mixer? ..Kαλό..

 

Το καλύτερο είναι ότι με την σκέψη σου αυτή θα στελνεις στην κονσόλα το audio σε full resolution από pre-fader (ερώτηση: από pre-fader send?) και οι κινήσεις του fader από το daw θα αντικατοπτρίζονται στο fader της κονσόλας.

 

Επίσης πολύ καλή ιδέα η αλλαγή του master buss με διακοπτάκι!

 

Καλή επιτυχία στα mods και εννοείται ότι θα μας βάλεις να ακούσουμε πράγματα μετά μόλις τα τελειώσεις αυτά.. ;)

 

 

thanks haryy

 

Ναι σε ένα τέτοιο σενάριο το automation των audio faders θα ελέγχεται από την κίνηση των DAW faders (ίσως για πρακτικούς λόγους ενός dummy set) ενώ το θα φθάνει στην αναλογική κονσόλα είτε μέσω pre fader sends είτε απλά κάποιων group outputs (σε αυτή την περίπτωση το automation θα πρεπει να ανατεθεί σε dummy fadrs στο DAW).

 

Χθες είχαμε συνάντηση με τα παιδιά που θα υλοποιήσουν το πρότζεκτ και καταλήξαμε σε κάποια αρχικά σχέδια....

 

Θέλωντας να αποφύγω εντελώς την κομπιουτερέ επιφάνεια εργασίας σκέφτομαι να χρησιμοποιήσουμε motorized knobs και για τα encoders του channel strip και όχι ατέρμονα knobs με λεντάκια (...την σιχαίνομαι αυτή τη φάση....και μου βγάζει και μια φτήνια). Πιθανότατα το πιο δύσκολοσε αυτή την περίπτωση θα είναι το σωστό calibration των knobs σε ότι αφορά την θέση του pointer.....από την άλλη βέβαια στο συγκεκριμένο πρότζεκτ όλα τα  knobs θα έχουν προκαθορισμένη και αποκλειστική λειτουργία, οπότε υποθέτω πως δεν θα είναι αδύνατο να γίνει σωστά.

 

ένας άλλος ενδοιασμός είναι ο θόρυβος που μπορεί να παράγουν όλα αυτά τα μοτέρ....

 

 

Στο audio κομμάτι και σε ότι αφορά τα input modules αποφάσισα ότι δεν θέλω να ασχοληθώ με την αλλαγή IC's που θεωρώ πως δεν θα έχει απαραίητα κάποιο αποτέλεσμα (τουλάχιστον όχι ουσιαστικό......) αλλά από την άλλη θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή έστω και σε μεμονωμένα (για αρχή) modules το σενάριο να αντικατασταθεί πλήρως το ενισχυτικό τμήμα των mic & line inputs με κάτι άλλο....anyway θα στείλω τις σκέψεις μου και σε 2-3 designers που έχω κάποια επαφή (και έχουν σχέδια που με ενδιαφέρουν) και βλέπουμε....

 

Σε ότι αφορά το master section, και καθώς δεν με ενδιαφέρει πλέον το monitoring & talkback τμήμα του παρά μόνο το summing amp και master aux send & insert points, σκέφτομαι να το αντικαταστήσω τελείως (και το pcb) με ένα σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από το μηδέν που να περιλαμβάνει τα mods που θέλω (διαφορετικά summing amps) αλλά και να ενσωματωθεί καλύτερα στο νέο, συνολικό master section....επ'ευκαιρία θα αντικαταστήσω και το απαίσιο διπλό master bus fader με ένα stereo  ;D

 

Σε ότι αφορά τα ίδια τα summing amps έχω βρει υλικά, σχέδια κλπ αλλά και ολόκληρα κιτ για την API εκδοχή.....και ψάχνω τις υπόλοιπες(-η)....ίσως ή άλλη να είναι απλά ένα passive summing amp με ένα output gain stage βασισμένο σε κάποια stereo εκδοχή του V672.

 

Πιθανότατα το πιο ουσιαστικό πρόβλημα να είναι πιθανά προβλήματα από την ανάγκη για ξεχωριστή τροφοδοσία του όλου συστήματος  ::) ??? ::) ::) ::) :-\   

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου