Προς το περιεχόμενο

Θα κανω δουλεια; Βοηθηστε με παρακαλω


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα. Ειμαι στην τελικη ευθεια στο να αγορασω τα εξης.

Emu 1212m

Focusrite twintrak

AKG C414 B-XLII

Εχω ηδη τα GENELEC 1029.

 

Στοχος μου να ηχογραφησω τα κομματια μου και να κανω μια αξιοπρεπεις παραγωγη. Γενικοτερα το υφος της μουσικης ειναι ακουστικο(δηλ. δεν γραφω ηλεκτρονικη μουσικη).

Θα ηθελα γνωμες καθως και εναλλακτικες προτασεις(με το ιδιο χρηματικο κοστος).

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Συγγνωμη αλλα με ολα αυτα που σκοπευεις να αγορασεις(εκτος την καρτα ηχου)και εχοντας τοσο υψηλο budget,θα κοιτουσα για λιγο καλητερη καρτα

π.χ(χονδρικα)Μ-Audio,RME,Tascam ή και digidesign το rack 02 γιατi οχι; :wink:Αλλα εαν επιμανεις για emu στρεψου προς 1820m που εχει και καλητερους converters(δεν ειμαι σιγουρος εαν διατιθεται ακομη)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Απο οτι γνωριζω η 1212m εχει τον A/D converter: AK5394A

ο οποιος χρησιμοποιητε στα pro-tools. Οπως επισης εχει και Dynamic Range (1kHz, A-weighted): 120dB το οποιο ειναι πολυ καλο.

Γενικα τα χαρακτηριστικα της καρτας ειναι πολυ δυνατα.

Μια RME καρτα σιγουρα ειναι πολυ καλη αλλα το κοστος ειναι αυξημενο γιατι διαθετει και καλους προενισχυτες οι οποιοι μου ειναι αχρηστοι απο την στιγμη που θα χρησιμοποιω τον twintrak.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Συγγνωμη αλλα με ολα αυτα που σκοπευεις να αγορασεις(εκτος την καρτα ηχου)και εχοντας τοσο υψηλο budget' date='θα κοιτουσα για λιγο καλητερη καρτα

π.χ(χονδρικα)Μ-Audio,RME,Tascam ή και digidesign το rack 02 γιατi οχι; :wink:Αλλα εαν επιμανεις για emu στρεψου προς 1820m που εχει και καλητερους converters(δεν ειμαι σιγουρος εαν διατιθεται ακομη)[/quote']

 

 

καλες ειναι οι επιλογες σου.δεν νομιζω οι m-audio κλπ καρτες οτι ειναι καλυτρες απο την emu(με εξαιρεση το rack 02 το οποιο δεν εχει καμια σχεση ουτε σε τιμη,ουτε σε χαρακτηριστικα).επισης η 1212m εχει ακριβως τους ιδιους converters με τη 1820m!.απλα σκεψου αν εισαι σιγουρος για την προενισχυση που ενδιαφερεσαι.αν δε χρειαζεσαι απαραιτητα 2 καναλια μπορεις να παρεις και κατι φθηνοτερο και εξισου καλο.επισης υπαρχει ενας πολυ καλος προενισχυτης της korg (δεν θυμαμαι μοντελο).το AKG ειναι πολυ καλο mic και σιγουρα θα μεινεις ευχαριστημενος.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

desaviol αν το ύφος της μουσικής σου είναι ακουστικό πριν μπεις σε οποιαδήποτε αγορά σκέψου το αν ο χώρος σου είναι κατάληλος για ηχογράφηση φυσικών οργάνων, ως προς αποφυγή θορύβων και καλή ακουστική. αρκετός κόσμος μπαίνει σε έξοδα και αν δεν έχει τον ανάλογο κατάληλο χώρο, χαλάει χρήμα χωρίς λόγο.

 

το έχω πάθει κι εγώ γι αυτό στο λέω.

 

*μιλάμε για επίπεδο παραγωγής

 

για ντέμο ή απλή καταγραφή τις μουσικής σου δεν χρειαζεται να χαλάσεις και πολύ χρήμα :wink:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

μια χαρά επιλογές ,απλά χρειάζεσαι και μια κονσολίτσα για τα απαραίτητα. (monitor volume control,ακουστικά κλπ).

 

ps:άσχετο,την maudio την έχεις ακόμη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα δυο καναλια στον προενισχυτη μου ειναι απαραιτητα.Παραδειγμα μια drums θελει το λιγοτερο δυο μικροφωνα.

Παντως με ενδιαφερει πολυ να ακουσω αποψεις οσο αφορα τον προενισχυτη οπως και εναλλακτικες προτασεις (πχ εχω ακουσει θετικα σχολια για τον ART DIGITAL MPA.)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παιδια σας ευχαριστω καταρχας για το ενδιαφερον(δεν προλαβαινω να απαντησω). Λοιπον.

 

Οσο αφορα για κονσολα Εχω την Yamaha mg 12/4

Οσο αφορα το θεμα χωρου υπαρχει ενα δωματιο μονωμενο 30τμ(Περτοβαμβακας και υψοσανιδα απο πανω στο οποιο) το οποιο φυσικα εχω προσεξει να μην ειναι τετραγωνο.Γενικοτερα σκεφτομαι για αρχη να πειραματιστω με τον ηχο του δωματιου ηχογραφωντας και σιγα σιγα προσθετωντας υλικα να βελτιστοποιησω την ηχητικη αλλα να μην το μπουκωσω κιολας.

 

ps. Οσο αφορα η Μaudio ειναι διαθεσιμη φιλε μου ακομα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν μπορείς δώσε λεφτά για tascam, motu ή rme. Απίστευτες. Αν και το Budget για τις άλλες 2 ανεβαίνει απότομα, αλλά ίσως και να μην χρειαστείς το focusrite.

"Όχι άλλες TELE" Τάδε έφη Boukaw7

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπερα φιλε μου.

 

Βασικα εμενα η αποψη μου δλδ εαν ειχα αυτα τα χρηματα θα κοιταζα την FOCUSRITE SAFFIRE PRO 26 I/O. Δεν ξερω φυσικα εαν εχεις firewire.

Η οποια εχει 8 αναλογικες εισοδους για μικροφωνα με προενισχυτες,AD/DA και θα σε καλυψει με το παραπανω.Τορα για την ποιοτητα της focusrite εχω διαωασει θετικα αρθρα στο internet και γενικα η focusrite ειναι αξιοπρεπες εταιρια.

 

Στη συνεχεια μπορω να σου πω οτι το AKG ειναι πολυ καλο μικροφωνο αλλα θα προτιμουσα κατι σε RODE NT2A ή αν δεν σε ενδιαφερουν τα πολικα διαγραμματα και αρκισε με καρδιες τοτε NT1.

Αυτο απλα επιδη και αυτα ειναι αξιοπρεπη μικροφωνα και επιδη θα μεινουν και χρηματα για ακουστικα που πιστευω σιγουρα θα χρειαστεις αν δεν εχεις και για οτιδιποτε αλλο προκυψει στη συνεχεια.

 

Επισης δεν μας εχεις πει τπτ για τον χωρο σου που οπως αναφερε και ο φιλος πιο πανω παιζει μεγαλο ρολο στις ηχογραφισεις.

 

Και αν γινεται να μας πεις και για τη συνθεση του υπολογιστη σου ετσι γιατι γουσταρω να ακουω τετοια. :D :wink:

 

Ελπιζω να βοηθησα

ireCube� Copyright© 1983-2007

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου