Προς το περιεχόμενο

Mίκτης+monitor σε PC (συνδεσμολογία/επιλογές)


kapsenstein

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχετε όλοι.

Μετά από 2 κούτες ποπ κορν διαβάζοντας το τόπικ "Creative audigy, να την πετάξω", είπα να ανοίξω τόπικ, γιατί μάλλον έχει κλειδωθεί το άλλο.

9 σελίδες διάβασα, γρι δεν κατάλαβα. Μόνο μπινελίκια και ξερολιές. Αναρωτιέμαι αν και το παιδί που άνοιξε το τόπικ έβγαλε άκρη.

 

Λοιπόν θα προσπαθήσω να είμαι συνοπτικός.

 

Έχω:

 

-Creative Audigy 2 ZS Platinum Pro (σ.σ.: το ότι είναι μούφα η κάρτα το ξέρω, δεν άνοιξα τόπικ για να μου το επισημάνει κι άλλος.)

 

-Behringer Xenyx 1204FX (συνδυασμός φωτιά, αν κατάλαβα από το άλλο τόπικ  ;D )

 

Δεν έχω:

 

- Ηχεία

- Μυαλό για να βρω πως συνδέονται και τι χρειάζονται.

- Λεφτά για άλλη κάρτα

 

Είμαι σχετικά άσχετος από pc.

 

Ερωτήσεις:

 

To UCA200 (RCA<--->USB) που έδινε μαζί ο μίκτης εξ αρχής μου φαινόταν προβληματικό. Κατάφερα ωστόσο να βγάλω ήχο από το PC στην κονσόλα από το cd-in (με το uca200 μόνο). Είναι όμως ο ενδεδειγμένος τρόπος?

 

Αυτό που θέλω εν ολίγοις είναι α) να στέλνω από τον μίκτη στον υπολογιστή (για ερασιτεχνικές ηχογραφήσεις/τζαμάρισμα) και β) να στέλνω από το pc στον μίκτη ώστε να ακούω ηχογραφήσεις και μουσική από γ) τα μόνιτορ/ή ηχεία που θέλω να αγοράσω.

 

Στο PCI κομμάτι της κάρτας ωστόσο δε βλέπω να έχουν output για -->μίκτη-->μόνιτορ/ηχεία (πέραν των ...surround), ούτε για να βγάζω κατευθείαν σε monitor.

 

Να ρωτήσω επίσης (tugito, ακόμα ψάχνω, μας φάγανε τα λεφτά οι αηδίες! χαχαχα) ποια monitor θεωρείτε ότι μπορούν να βγάλουν ψιλοflat ήχο, να βγάζουν μπάσο αλλά και να είναι ξεκούραστα για να ακούς μουσική μαζί και με ...μη ηχολήπτες, γυναίκες, αλκοολικούς, gay, party animals κλπ!! ;D Πάω για καλό 2.1 και ξεχνάω τα πολλά ...flat? Το συνολικό μου bugdet (ό,τι έμεινε από το δώρο) είναι 300-400 ευρώ ...βία.

 

Το κυρίως νομίζω είναι να βρω τις συνδέσεις και μετά τα ηχεία, μην πάρω κάτι και καταλήξει στις αγγελίες.

 

ευχαριστώ θερμά όποιον ...ελεήσει.

 

Και πάλι χρόνια πολλά σε όλους τους μουσικόφιλους.

 

make music not war  :o 8) ;)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"ΝΑΙ, τα παιδιά είναι στους δρόμους ξανά!" μεθ.ξωτ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Administrator

Είσαι καπως... μπερδεμένος είναι η αλήθεια.

 

1. Συνδέεις με το firewire την Audigy στο PC αφού έχεις εγκαταστήσει σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, τους ASIO drivers της κάρτας σου.

 

2. Μη ξεχνάς ότι η Audigy είναι ΚΑΙ μείκτης. Γι αυτό η μια περίπτωση (αν δεν έχεις πολλά όργανα) είναι να συνδεσεις πάνω της, αφού υπάρχουν επιλογές εισόδων για καθε ανάγκη (line ή instrument) ότι έχεις να γράψεις. Η άλλη είναι να συνδέσεις το Stereo ή Master Out της Behringer σε μια είσοδο Line In της Audigy και καθάρισες.

 

Το σημαντικότερο που δεν ανέφερες είναι τι όργανο θες να ηχογραφήσεις. Κιθαρες, μπάσα ή πλήκτρα; Σε καθε περίπτωση παντως είσαι υπερ-καλυμμένος και από τον μείκτη και την κάρτα, αρκεί να ξέρεις (να διαβάσεις τις οδηγίες του κατασκευαστή δηλαδη) τι θα συνδέσεις... που. Δεν χρειάζεσαι να ξοδέψεις περισσότερα χρήματα και σου περισσεύει και η UCA200 για καμμια βροχερή μέρα. Μια χαρά ντέμο μπορείς να γράψεις, αρκεί να μαθεις τα βασικά και αυτονόητα. Διάβασμα λοιπόν.

 

Σε ότι αφορά τα μόνιτορ, διάβασε το σχετικό αρθράκι στο blog και υπολόγισε τι έχεις να ξοδέψεις. Σαν γενικός κανόνας πάντως ισχύει το "όσο ακριβότερα, τόσο σωστότερα", και αυτό πρέπει να σε απασχολεί. Το σωστότερα. Και αυτό ισχύει για ηχολήπτες, μουσικούς, περαστικούς, περιπτεράδες κ.α. μουσικόφιλους.

Live and let Live.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα yameth.

Το κυρίως πρόβλημά μου είναι η έξοδος του ήχου, από την κάρτα/pc, προς μόνιτορ ή έστω (πιο) σοβαρά ηχεία, ή (καλύτερα ίσως) προς τον μίκτη και μετά λύνεται το θέμα και των ηχείων. Ο υπολογιστής είναι του αδερφού μου και πράγματι είμαι, όπως λες, μπερδεμένος και δεν τα πάω καλά με τις κάρτες και τις συνδέσεις τους.

Όταν παλαιότερα ήθελα απλά να γράψω ηλεκτροακουστική και πλήκτρα δεν είχα πρόβλημα με την κάρτα (με τα ηχεία και τότε είχα αλλά τέλος πάντων). Τώρα θέλω να παίξω με μικρόφωνα για ακουστικά όργανα (κρουστά+ακουστικό μπάσο), γι' αυτό και επιστρατεύτηκε ο μίκτης.

:-\

 

Επειδή πάντως μάλλον πέραν των manual δε μπορώ να διαβάσω ούτε το noiz :o , μπορείς να μου υποδείξεις που είναι τα άρθρα για να βρω αυτό για το μόνιτορ? (το 'ψαξα και πριν ανοίξω το τόπικ)

 

ευχαριστώ

 

edit, μεγάλη πρόοδος, το βρήκα το άρθρο!

 

 

 

 

Ρίξε μιά ματιά εδώ:

http://www.tweakheadz.com/laboratory/studiosetup.htm

 

starg ευχαριστώ, θα ρίξω μια ματιά και θα επιστρέψω.  ;)

"ΝΑΙ, τα παιδιά είναι στους δρόμους ξανά!" μεθ.ξωτ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος, ύστερα και από μεγάλο search στον ιστό, για την επιλογή monitor/ηχείων.

 

1) Ισχύει ότι η σειρά LSR της JBL είναι κάτι ανάμεσα σε καλό hifi ηχείο και σχετικά flat monitor?

 

2) Η λύση tascam vl-a4"+tascam sub ή vla8 θα είναι εντάξει για monitor αλλά και ...easy listening?

 

 

3) KRK6?

 

O χώρος που θα τοποθετηθούν είναι περί τα 30τ.μ.

 

 

 

 

"ΝΑΙ, τα παιδιά είναι στους δρόμους ξανά!" μεθ.ξωτ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου