Προς το περιεχόμενο

Monitors battle!!!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην κοινοτητα και καλη χρονιά σε όλους...εχοντας συγκεντρώσει καποια χρήματα τον τελευταιο καιρο θέλω να εξωπλίσω το δωμάτιο μου (δεν φτιάχνω studio) με monitor και καρτα ήχου.την κάρτα ήχου την έχω επιλέξει αλλά για τα μονιτορ εχω μπει σε δίλημα.γράφω ηλεκτρονική psychedelic μουσική (psy chillout & dark psytrance) αρκετο καιρο τώρα με καλα αποτελέσματα παρόλο την εληψη εξοπλισμού (μόνο axiom 49 midi keyboard).τα τραγούδια τα έστρωνα ηχητικά στο τελικο σταδιο σε studio φίλου με καλα adam monitor και καλο (ακριβο) γενικα εξοπλισμό αλλα χρειαζομαι και καποιον βασικο εξοπλισμό σπιτι  ;)...έτσι λοιπόν μετα απο έρευνα τον τελευταιο καιρο κατέληξα με το budget μου (μέχρι 450 ε για μονιτορ) στα παρακάτω μοντέλα :

 

KRK - RP6 Rokit G2 (Ζεύγος) €415.00

 

Αυτοενισχυόμενο ηχείο studio monitor με μονάδα woofer glass aramid composite 6'' και tweeter νεοδυμίου soft dome 1''. Μαγνητικά θωρακισμένο. Απόκριση συχνότητας 49Hz – 20 KHz. Διαθέτει ενισχυτή bi- amp 100 watt. Είσοδο XLR, καρφί ¼'' και RCA. Ιδανικό για studio monitor, near field, effect, multimedia. Διαστάσεις 32,1 x 22,5 x 29 cm. Βάρος 10,4 Kg.

 

TASCAM VL-A8  435,00EUR

 

# Ισχύς: 140 W με ενισχυτή 70 W ανά μεγάφωνο

# Ηχείο: 8 ιντσών woofer (bass reflex) και 1 ίντσας tweeter θόλου,

# Καμπίνα: Με ειδική σχεδίαση για βελτιωμένη αναπαραγωγή χαμηλών συχνοτήτων,

# Μαγνητικά θωρακισμένα,

# Απόκριση συχνότητας (1 W, 1 m) : 30 Hz – 21 kHz, ±3 dB,

# Ρυθμιστικά: Απόκρισης χαμηλών (LF) στα 150 Hz ή στα 800 Hz, απόκρισης υψηλών (HF) στα 3 kHz ή στα 8 kHz για διόρθωση της ακουστικής του χώρου και φίλτρο αποκοπής χαμηλών για χρήση με το subwoofer LF-S8.

# Διαστάσεις: 38,00 (Ύψος) x 24,30 (Πλάτος) x 38,50 (Βάθος) σε εκατοστά

# Βάρος: 11,20 kg

# H τιμή αναφέρεται σε ζεύγος.

 

M - Audio - BX8a Deluxe (Ζεύγος) €335.00

 

# Ισχύς - 130 Watts

# Διαστάσεις Driver χαμηλών συχνοτήτων - 8" (από Kevlar)

# Διαστάσεις Driver υψηλών συχνοτήτων - 1"

# Μαγνητικά θωρακισμένα

# Είσοδοι - XLR balanced και 1/4” balanced/unbalanced

# Aπόκριση συχνοτήτων 40Hz - 24kHz

# Kυκλώματα προστασίας και εξωτερική ασφάλεια,

# Συχνότητα crossover 2.2kHz,

# Μαγνητικά θωρακισμένα.

# Η τιμή αφορά στο ζεύγος.

 

MACKIE MR8 193euro sto thomann - 280 e stin ellada το τεμάχιο  :o

 

8" woofer (55W), 1” tweeter (30W), 40Hz-20kHz, 116dB maximum SPL @ 1m (per pair), XLR inputs, 1/4" TRS & RCA unbalanced inputs, magnetically shielded. Dimensions: 406 x 276 x 346mm (HxWxD). Weight: 12.5kg (each).

 

πραγματικα επειδη δεν είναι εύκολο να τα ακούσω όλα και θέλω να επιλέξω κάποια αυτον τον μήνα θα ήθελα γνώμες και εμπειρίες.θα χρεισιμοποιηθούν κυρίως για ηλεκτρονική μουσικη και επειδη τα μπάσα είναι κύριο κομμάτι της κοιτάω γενικα 8" (αρχικά πηγαινα για 5" αλλα διάβασα πως δεν σηκώνουν μπάσα τα 5'') η διαφορά στα mackie ελλάδα - θωμάς με αφησε μ****α...

 

thnx προκαταβολικά  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Έχω τα VL-A5 και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Περαιτέρω σχόλια δεν μπορώ να κάνω επειδή δεν γνωρίζω τα υπόλοιπα...

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

MACKIE MR8 Τα εχω και τα προτεινω ανεπιφυλακτα !!! εχω κανει το κρας τεστ μου πριν τα παρω και ημουν μεταξυ αυτων και των ΚΡΚ ...αλλα στην οβερολ βαθμολογια μου κερδισαν τα MR8....Υπαρχουν πολλα ρεβιου στο διαδυκτιο κανε ενα ψαξιμο ....

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σκοπεύεις να πάρεις monitor με μεγαλύτερο εύρος στις χαμηλές σε σχέση με 5" δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις κάτω από 1.000e (Adam P22, Dynaudio BM6a mkII, Mackie HR-824" mk2, Genelec 8040).

 

Αφου σκοπεύεις να κάνεις preliminary mixing, θα χρειαστείς καλό ηχείο και σωστά διαμορφωμένο τον χώρο σου. Το ένα το αγοράζεις, το δεύτερο παλεύεται με την τοποθέτηση και την διακόσμηση.

 

Και να βρείς κάποιο ηχείο με 8" στα χρήματα που διαθέτεις αμφιβάλλω αν θα σου κάνει την δουλειά γιατί έχεις ήδη μάθει να δουλεύεις σωστά, δηλαδή με ηχεία της προκοπής σε διαμορφωμένο χώρο. Αν φτιάξεις τον χώρο σου για ένα ηχείο που στην τελική δεν αξίζει θα κλαίς τα χρήματα σου. To φθηνό είναι το ακριβό στο τέλος αποδεικνύεται. (δεν λέω ότι δεν υπάρχουν και λύσεις value for money).

 

Πάρε το καλύτερο 5" που σηκώνει η τσέπη σου και ένα ζευγάρι ακουστικά όπως DT-770, HD-25 για το bass.  Εναλλακτικά δώσε παράταση, για να πάρεις μια και καλή ένα ηχείο που θα σου μείνει.

 

EDIT: Από τα ηχεία που έχω ακούσει θα σου πρότεινα Alesis M1 mk2 active (ναι αυτά τα αρχαία). Είναι προσιτά και έχουν απόκριση που θυμίζει έντονα το μπάσο από τους χώρους που παίζεται η μουσική που γράφεις (δίνουν έντονα αίσθηση clubίλας). Θέλουν προσοχή στην τοποθέτηση και στην διαμόρφωση του χώρου γιατί δεν έχουν καθόλου ρυθμιστικά για το bass. Με τα χρήματα που σου μένουν παίρνεις ένα πολύ καλό ζευγάρι ακουστικών.

Ghen

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν σκοπεύεις να πάρεις monitor με μεγαλύτερο εύρος στις χαμηλές σε σχέση με 5" δεν αξίζει τον κόπο να δώσεις κάτω από 1.000e (Adam P22, Dynaudio BM6a mkII, Mackie HR-824" mk2, Genelec 8040).

 

 

ε πιστεύω πως υπάρχει διαφορά στις χαμηλές συγκρίνοντας πχ mackie mr5 me mr8...η τα krk αντίστοιχα..

 

και για γενικά καλή μίξη χωρίς μάστερ απαραίτητα γνωρίζω αρκετό κόσμο που βγάζει πολυ ωραίο αποτέλεσμα...έτσι κι αλλιως το μάστερ δε θα γίνει στο δικό μου σύστημα.

δεν χρειάζεται απαραίτητα 1500 ευρό μονιτορ για να μιξάρεις κάτι σωστά...

 

γι'αυτό ρωτησα σ'αυτό το εύρος τιμών για εμπειρίες σχετικα με τα συγκεκριμένα μοντέλα ή άλλα παρόμια επειδη ολοι το ξέρουμε πως μπορεί να λειτουργήσει με πολυ καλά αποτελέσματα  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πριν 2 μήνες βγήκαμε με ένα φίλο να ψάξουμε να βρούμε monitors να αγοράσει. Καταλήξαμε στα fostex pm 0.5 mkII.

Eίναι το πιο ισορροπημένο ηχείο που έχω ακούσει μετά τα απόλυτα Dynaudio bm5a.

Kοστίζουν γύρω στα 260-270€ από Αγγλία.

Αν θες 8άρι woofer για πιο βαθύ μπάσσο, πήγαινε στα yamaha hs80.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου