Προς το περιεχόμενο

RealTime Χρηση Εξωτερικου Εφφε


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλη σας ημερα.

 

Μηπως ξερει κανενα καλο παιδακι αν και πως μπορω να χρησιμοποιησω καποιο εξωτερικο εφφε στη μιξη μου?

 

Το ζητουμενο ειναι να μπορω να επεμβω και μετα την ηχογραφιση σε πραγματικο χρονο οποια στιγμη θελω,οπως με ενα plugin.

 

Το κακο ειναι πως η καρτα μου (lexicon omega) περαν των left-right main outs δεν εχει καποια αλλη εξοδο,αλλα ρωταω γιατι ειναι πιθανη και η αντικατασταση της.

Εχω 2 πανεμορφα εφφε κι ειναι κριμα να μην τα παιζω.

 

Αν οχι,καποια εναλλακτικη θα ηταν ευπροσδεκτη.

 

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Eνας πολυ απλος τρόπος είναι από κάποια απο τις εξόδους (και των ακουστικών) να στέλνεις το σήμα σε ενα εξωτερικό εφέ και απο εκεί σε μία απο τις εισόδους της κάρτας. Θα επιλέγεις απο το πρόγραμμα να ηχογραφεί τη συγκεκριμένη είσοδο και είσαι έτοιμος (εκτός αν δεν καταλαβα καλα την ερωτηση).

 

Δες σε αυτό το θεμα , πως εκανε ο 12ΑΧ7 το τεστ του και θα καταλαβεις :

 

http://www.noiz.gr/index.php?topic=159075.0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οχι,δεν μιλαω για κατι τετοιο.Αυτο ειναι οντως απλο.

 

Θελω να χρησιμοποιησω οπως χρησιμοποιουμε ενα plugin,να επεμβαινω οποτε θελω,δεν ξερω πως να το θεσω πιο απλα.

Ενα fx channel στο cubase,οπου στη θεση του εφφε θα ειναι καποιο εξωτερικο,καπως ετσι.

 

Αυτο που λες θα ειναι η τελευταια λυση,οπου απ τη στιγμη που θα περασεις το σημα απ το εφφε κι επειτα το γραψεις,δεν θα μπορεις να αλλαξεις κατι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Λυπάμαι, δεν καταλαβαινω τι θελεις να κανεις...

 

Δεν θα το γραψεις το wet σήμα κάποτε? Θα το κανεις σε διαφορετικο καναλι απο το dry και θα μπορεις να επεμβαίνεις εξωτερικα καθε φορα που θα ανοιγεις το project (παλι ηχογραφωντας το wet σε καινουριο καναλι κοκ).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν θα το γραψεις το wet σήμα κάποτε?

 

Οχι.

Αυτο ζηταω.Να μην το γραφω.Να στελνω οτι θελω,οποια στιγμη θελω και να "γραφεται" κατα το εξπορτ αναλογως,οπως θα το εχω ρυθμισει.

 

Αλλα απ τα λεγομενα σου σκεφτηκα να γραφω απλα το βαθος για καθε τρακ

(με τον 1ο τροπο) και να το εχω κι αυτο σε τρακ,και να ρυθμιζω χροιες και εντασεις οποτε θελω,χωρις ομως να μπορω να επεμβω σε χρονους και λοιπες παραμετρους.

 

Για κατι τετοιο δεν μιλας κι εσυ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Φυσικά και μπορείς να ενσωματώσεις την χρήση hardware επεξεργαστών στο DAW, αρκεί να υπάρχουν τα ανάλογα διαθέσιμα I/O και να υπάρχει η δυνατότητα να υπολογιστεί η καθυστέρηση από την έξτρα διαδρομή του σήματος. Αυτή η μεθοδος χρησιμοποιήται από χιλιάδες ηχολήπτες κάθε μέρα για να είναι εφικτό το "πάντρεμα" τεχνολογιών αλλά και η χρήση εξωτερικών επεξεργαστών, αναλογικών και ψηφιακών με ιδιαίτερο χαρακτήρα και ηχόχρωμα.

 

Σε ότι αφορά το πρώτο είναι καθαρά θέμα διαθέσιμων εισόδων και εξόδων (αναλογικών αλλά και ψηφιακών - πολλοί εξωτερικοί ψηφιακοί επεξεργαστές δίνουν την δυνατότητα του ψηφιακού I/O) του interface που χρησιμοποιείς.

 

Σε ότι αφορά το δεύτερο (δηλαδή την χρονική καθυστέρηση) αρκετά DAW ενσωματώνουν αυτή την λειτουργία (δηλαδή τον αυτόματο υπολογισμό της καθυστέρησης και την αντίστοιχη καθυστέρηση όλων των υπόλοιπων tracks) ενώ για τα υπόλοιπα υπάρχουν αντίστοιχα plugins ( αλλά η υπόλοιπη διαδικασία θα πρέπει να γίνει "χειροκίνητα").

 

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαθέσιμα τα ανάλογα I/O και το DAW υποστηρίζει την συγκεριμένη διεργασία τα πράγματα είναι πολύ απλά και ουσιαστικά αντιμετωπίζεις τον εξωτερικό επεξεργαστή όπως ακριβώς θα έκανες και με κάποιο plugin , δηλαδή  είτε ως aux send , είτε ως insert κλπ

 

Βασική διαφορά......οι ρυθμίσεις του επεξεργαστή δεν σώζωντε και πιθανότατα η χρήση ενός recall  sheet (η ακόμη καλύτερα μιας ψηφιακής φωτό  ;)) με τις εκάστοτε ρυθμίσεις να είναι επιβεβλημένη για να μπορεί να υπάρξει ανάκληση των ρυθμίσεων.

check my website
https://www.mixingnik.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κατ αρχην Νικοδημε σ' ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου και τις πολυτιμες πληροφοριες σου,επισης κι εσενα Blue.

 

Κατατοπιστηκα πληρως.

 

Θα ηθελα να γνωριζω,αν για την υλοποιηση και για την απροβληματιστη χρηση,αρκει η ισχυς ενος μεσου,συγχρονου 32bit συστηματος,η υπαρχουν επιπλεον απαιτησεις?

 

Και τελος,γνωριζεις αν το cubase sx3 ενσωματωνει αυτον τον αυτοματο υπολογισμο καθυστερησης, η θα χρειστει αναβαθμιση του daw?

 

Ενδεικτικα,τα εφφε που θελω να χρησιμοποιησω ειναι ενα TC M2000 (πιθανον και τις 2 μηχανες του ταυτοχρονα)  κι ενα D-TWO της ιδιας εταιριας για delay.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασική διαφορά......οι ρυθμίσεις του επεξεργαστή δεν σώζωντε και πιθανότατα η χρήση ενός recall  sheet (η ακόμη καλύτερα μιας ψηφιακής φωτό  ;)) με τις εκάστοτε ρυθμίσεις να είναι επιβεβλημένη για να μπορεί να υπάρξει ανάκληση των ρυθμίσεων.

 

Επειδή με ενδιαφέρει κι εμένα το θέμα...

Αυτή η μέθοδος όμως δεν σε περιορίζει, από την άποψη του ότι δεν μπορείς να έχεις automation στο εφέ σου;

 

RANDOMIZE USR 0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μπορεις να μου εξηγησης τι εννοεις με τον ορο automation?

 

Ο Νικοδημος,αν αντεληφθην σωστα,εννοει,πως αν εχεις να δουλεψεις 10 20 χ ψ αριθμο εργων,αλλα ακομη και για ενα,δεν μπορεις να σωσεις τις ρυθμισεις του εφφε στο daw,οποτε για καθε ενα απο αυτα,θα πρεπει να τις επαναφερεις.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εννοώ ότι αν θες οι παράμετροι του εφέ σου να μεταβάλλονται, δεν υπάρχει τρόπος να το καταγράψεις αυτό για να το επαναλάβεις.

 

Ή μήπως δεν κατάλαβα καλά...

Για παράδειγμα, θες κατά τη διάρκεια της αναπαραγωγής ενός track με το dry signal, να παίζεις π.χ. με το delay level του εξωτερικού εφέ σου και αυτό με κάποιον τρόπο να καταγράφεται;

RANDOMIZE USR 0

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου