Προς το περιεχόμενο

fender stratocaster (mexico) VS epiphone standrd les paul


aris 17561

Προτεινόμενες αναρτήσεις

λοιπον ,

 

επειδη μουαρεσουν πολυ αυτα τα συγκρητικα τεστ ( νομιζω κι εσας ) θετω αυτο το θεμα .

για να συγκρινουμε και παρομοια πραγματα οταν λεω στρατοκαστερ εννοω την HSS .

και εννοω και για τις δυο , κιθαρες που εχουν γυρω στα 500-600 ευρω

ο διπλος κατω (στην στρατ) βοηθαει και για πιο heavy καταστασεις οποτε ξεκιναμε.

εγω εχω μια στρατ μεξικο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. αυτο που εχω διαπυστωσει σε αυτη την κιθαρα ειναι πως οτι μαγνητη και να της βαλεις ,  βγαζει ωραιο ηχο... ισως βεβαια αυτο οφειλεται και στο alder της το οποιο νομιζω οτι ειναι ενα πολυ ευκολο ξυλο... εχει 2 μονους και εναν διπλο.... ο ηχος των μονων ειναι πολυ καλος και γλυκος για τα λεφτα της . αν τωρα καποιος κανει και καμια αλλαγη στους μαγνητες νομιζω οτι μπορει να φτιαξει ενα πολυ καλο συνολο.. ουσιαστικα στην ποιοτητα κατασκευης δεν βρισκω ιδαιτερα ψεγαδια και ερχεται πολυ κοντα σε ηχο με την αμερικανα μου....

ως προς την επιφων δεν την εχω και δεν εκφραζω αποψη . εχω παιξει ομως μαζι της και νομιζω οτι αξιζει τα λεφτα της για οποιον μπορει να ξεπερασει το επιφων που γραφει το headstock .καλο ειναι βεβαια κποιος αν μπορει να της εχει και τις 2. αν με υποχρεωναν πατως να εχω μονο μια απο τις 2 θα κραταγα την fender μου.

τελος θελω να πω οτι αυτη ειναι μια ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ.

θα ηθελα πολυ να ακουσω και τις δικες σας...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ζητας να συγκρινουμε δυο οργανα με τελειως διαφορετικη προσεγγιση στην κατασκευη, με διαφορετικα ηχοχρωματα, που εχουν υπηρετησει διαφορετικες σχολες μουσικης.

Δε νομιζω οτι μπορει να γινει κατι τετοιο σε γονιμη βαση.

Στράαατα Stratούλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ολες οι κιθαρες ειναι κιθαρες .... αναλογα με το τι θες να παιξεις διαμορφωνεις το οργανο σου... τι μπορεις να παιξεις με τις gibson και οχι με τις fender η το αντιθετο ?

εν τω μεταξυ δεν νομιζω οτι αυτες οι ταμπελες εχουν καποιο ιδαιτερο νοημα... ασε που νομιζω οτι εχουν υπηρετησει περιπου το ιδιο χωρο... αν εξερεσεις οτι οι γκιμπσον παιζουν λιγο  πιο εκταταμενα μεταλ σε σχεση με τις φεντερ...κατα αλλα

φεντερ = ροκ , μλουζ , χαρντ ροκ και εννοιοται χαβι μεταλ , φανκυ κτλ

γκιμσον = ροκ , μπλουζ , χαρντ ροκ , και γενικα μεταλ

 

προσωπικη αποψη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δε διαβασες προσεκτικα μαλλον. Ανεφερα σχολες μουσικης οχι ειδη.

Μπλουζ μπορεις να παιξεις με Strat (εγω αυτο κανω) και με LP.

Μπλουζ ομως επαιζε και ο SRV και ο Clapton και ο BB King και ο Buddy Guy κτλ...

Αρα ειναι θεμα επιλογων.

Και για μενα οι δυο κιθαρες αυτες ειναι τα δυο ακρα. Τοσο κατασκευαστικα οσο και ηχητικα.

Οπως ειναι ο Ολυμπιακος με τον Παναθηναικο. Και οι δυο ομαδες παιζουν ποδοσφαιρο...

 

Εν κατακλειδι ειναι προτιμοτερο να υπηρχε μια συγκριση της Fender Strat με τη Blade strat (παραδειγμα λεω).

Στράαατα Stratούλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εμεις ομως οι φτωχοι ανθρωποι αλλωτε καταπιανοματσε με μεταλ αλλοτε με ροκ αλοτε με μπλουζ...επειδη ομως ειμαστε φτωχοι ειναι δυσκολο να εχουμε μια κιθαρα για καθε ειδος που θελουμε να παιξουμε. δηλαδη αν θελω να παιξω bb.king να εχω lp ενω οταν θελω να παιξω clapton να εχω fender. εχουμε μια κιθαρα και αυτο ακριβως ηταν και ο λογος του τεστ.. να συγκρηνουμε ποιοτητες ηχους και γενικα δυνατοτες για παιχτε που εχουν την δυνατοτητα να εχουν μια απο τις δυο ωστε αν ειναι σε δειλημα να επιλεξουν.

εξαλλου εμεις οταν παιζουμε μουσικη δεν νομιζω οτι υποκειμεθα σε καποια σχολη εκ των πολλων που ανεφερς και συμφωνω μαζι μου . απλα περνουμε την κιθαρα μασ και παιζουμε μπλουζ ασ πουμε.... δηλαδη αν καποιος τις εχει και τις 2 τι κανει λεει τωρα θα παιξω με αυτην γιατι παιζω την ταδε σχολη και μετα αλλαζει κιθαρα για να παιξει την αλλη ? οσο για το παραδειγμα που ειπες περι ολυμπιακου και παναθηναικου παλι υπαρχει απαντηση στην ερωτηση ποια ειναι καλυτερη ομαδα... αν ρωτησει καποιος κατι τετοιο τι θα του πουμε οχι δεν απαντω για τι ειναι διαφορετικες σχολες ποδοσφαιρου...??? καποια ειναι καλυτερη οπως και να το κανουμε...

δεν διαφωνω σε αυτα ποθ ειπες φιλε μου παρα μονο στο γεγονος οτι το τεστ αυτο δεν εχει νοημα...

αλλωτε συγκρινουμε αμερικανικα οργανα με κινεζικα... αυτο εχει περισοτερο νοημα ?

οσων αφορα τα οπαδικα που αναφερθηκαν παραπανω θα παρακαλουσα για το καλο της συζητησης και για διαφορους αλλουσ λογους που ολοι αντιλαμβανομαστε να μην γινει καποια περαιτερω αναφορα....

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προφανως και δεν εχουν ολοι τη δυνατοτητα να αγορασουν 5,6 κιθαρες αναλογα με τη μουσικη που θα παιξουν.

Θα μου συγχωρεσεις την επιμονη μου στο θεμα σου αλλα επαναλαμβανω πως παρ'ολα αυτα το θεμα που ανοιξες δεν προδιαθετει τον αναγνωστη να δωσει μια εμπεριστατωμενη απαντηση.

1ον γιατι το θεμα strat Vs LP ειναι χιλιοδιατυπωμενο και δευτερον διοτι η επιλογη μιας εκ των δυο κιθαρων εξαρταται αποκλειστικα στο προσωπικο γουστο του εκαστοτε παικτη.

Γιατι ουτε στα features συγκρινονται (bolt on vs set neck, 25,5 scale vs 24,75, 3θεσιος διακοπτης vs 5θεσιος, σταθερη γεφυρα vs tremolo etc etc...) ουτε στα ξυλα κατασκευης (mahogany vs alder-ash) ουτε στο μπρατσο (mahogany vs maple) ουτε στους μαγνητες, ουτε ακομα στο βαρος!

Ποσο χρησιμο λοιπον θα ηταν να συγκρινουμε το Mazda RX-8 με το KIA Sorento?

Και τα δυο στη δουλεια σου σε πηγαινουν εξαλλου...

Αυτο λοιπον που κανει σε μενα κλικ στον αλλο ειναι αχρηστο και αντιστροφα.

 

Εαν θες να λαβεις απαντησεις του τυπου only a Gibson is good enough ή ο SRV και ο Rory παιζαν με strat τοτε σου λεω go for it.

Αλλα μην περιμενεις να γινει σοβαρη συζητηση με αντιλογο και επιχειρηματα...

 

Ολα τα παραπανω εντελως φιλικα και χωρις καμια διαθεση υποτιμησης και χλευασμου εσου ή του θεματος σου. ;)

Στράαατα Stratούλα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

εγω εχω μια στρατ μεξικο και ειμαι πολυ ευχαριστημενος. αυτο που εχω διαπυστωσει σε αυτη την κιθαρα ειναι πως οτι μαγνητη και να της βαλεις ,  βγαζει ωραιο ηχο... ισως βεβαια αυτο οφειλεται και στο alder της το οποιο νομιζω οτι ειναι ενα πολυ ευκολο ξυλο...

 

επίσης, όπως φαίνεται ξεκάθαρα παραπάνω, το review που κάνεις είναι ένα review από άνθρωπο που δεν είναι (προς το παρόν) σε θέση να κάνει review, δεν ξέρει τι να προσέξει και τι να αξιολογήσει

 

φιλικά πάντα  ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγώ θα διάλεγα epiphone:

 

- mahogany (πιο γεμάτος ήχος)

- set neck (στιβαρότητα, sustain)

- design (προσωπικό γούστο)

 

Βέβαια παίζω κυρίως metal και χρησιμοποιώ κατά 99% τον bridge humbucker οπότε η άποψή μου βασίζεται στο προσωπικό γούστο και όχι στην ευελιξία της συγκεκριμένης κιθάρας. :)

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ισως βεβαια αυτο οφειλεται και στο alder της το οποιο νομιζω οτι ειναι ενα πολυ ευκολο ξυλο...

 

Αυτά σκεφτόταν το καημένο το άλντερ, καθώς ζούσε ένα διαρκές δράμα: μετά από ένα ακόμη καυτό ραντεβού που οδήγησε σε τρελά όργια και σόλα επάνω στην ταστιέρα του, το είχαν παρατήσει. Η ίδια ιστορία επαναλαμβανόταν ξανά και ξανά... Πόσοι είχαν κάνει το ίδιο? Είχε χάσει πια το λογαριασμό. Ένιωθε πια φτηνό, άθλιο, βρώμικο, ένα τσουλί. Του το είχαν πει: οι κιθαρίστες είναι καθίκια - θα σε χρησιμοποιήσουν για μια ξεπέτα και μετά θα σε ξεχάσουν. Ποτέ δεν παίρνουν τα εύκολα ξύλα στα σοβαρά. Πόσο θα ήθελε να είναι σαν εκείνο το ψηλομύτικο το μαχόγκανι! Το'παιζε δύσκολο, πως είναι καλό μόνο για μέταλ, μα ήταν κι εκείνο ένα σουρλουλούδικο ξύλο... πόσα ράμματα είχε για τη γούνα του!

 

 

 

(Άρη, όπως καταλαβαίνεις είναι αδύνατον να έχεις συσκευασία 2 σε 1. Υπάρχουν ήχοι της μιας κιθάρας που η άλλη δεν πρόκειται να σου δώσει ποτέ. Αν θες, πες το χρηματικό σου όριο για να σου προτείνουμε μια λύση με διπλούς μαγνήτες που σπλιτάρουν για να πιάσεις λίγο και από τον κόσμο των μονοπήνιων)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου