Προς το περιεχόμενο

Τει Μουσικης Τεχνολογιας / Sae ..


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kαλημερα παιδια ! Παρακολουθω το φορουμ αρκετο καιρο καιι ηθελα να ακουσω καποιες αποψεις για μια σκεψη που εκανα .

 

Ειμαι φοιτητης στο ρεθυμνο στο τμημα μουσικη τεχνολογιας και ακουστικης 3 χρονια τωρα.

Το να τελιωσει κανεις αυτο το τει ειναι (αποψη μου) πολυ δυσκολο για τους εξης λογους.

75 μαθηματα.

Αλησιδες σχεδον σε ολα τα μαθηματα

ΠΑΡΑ πολλα μαθηματα "αχρηστα" προς το αντικειμενο που σε κρατανε πισω( πολλες γλωσσες προγραμματισμου , φυσικες ,μαθηματικα  , ηλεκτρονικα κ.α)

Δεν διαλεγεις κατευθηνση μεταξυ ακουστικης κ ηχοληψιας με αποτελεσμα να πρεπει να περασεις ολα τα μαθηματα .

 

Αυτοι ειναι οι λογοι που με εβαλαν σε σκεψεις μηπως την παρατησω και γραφτω στην σαε (χρηματικα δεν ειναι και μεγαλες οι διαφορες καθως εδω πληρωνουμε νοικια -μετακινησεις κτλ).

Ελεγα να παρακολουθησω την σαε και να κανω και ενα barchelor στην ελλαδα (δεν ειμαι σιγουρος αν στην σαε σου δινουν αυτη την δυνατοτητα )

 

Ακουω αποψεις .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 20
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εφόσον έχεις ήδη φάει 3 χρόνια από τη ζωή σου εκεί, για μένα είναι ελαφρώς χαζό να τα παρατήσεις. Ακόμα κι αν χρωστάς τα μισά μαθήματα της σχολής, είναι πιο εύκολο να διαβάσεις και να τα περάσεις σε 1-2 χρόνια από το να βάλεις ακόμα ένα τετραετές πρόγραμμα σπουδών στο κεφάλι σου.

 

Πέραν αυτού, τα πράγματα που τώρα σου φαίνονται άχρηστα μπορεί να σου φανούν άκρως χρήσιμα και ενδιαφέροντα στο μέλλον (συμβαίνει σε πάρα πολλές περιπτώσεις) οπότε καλύτερα να μην προεξοφλείς τίποτα.

Άλλωστε, πάντα βοηθάει να έχεις ένα υπόβαθρο θεωρητικής γνώσης, ανεξαρτήτως αντικειμένου. Θα σου άρεσε να γυρνάς κουμπάκια μηχανικά, χωρίς να ξέρεις τί ακριβώς γίνεται εκείνη την ώρα;

 

Τέλος, όλες οι σχολές βγαίνουν, εύκολα ή δύσκολα. Τα 75 μαθήματα που έχεις είναι πολλά, σκέψου όμως ότι άλλες σχολές έχουν περισσότερα και δυσκολότερα (π.χ. τι να πουν οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί ή οι φυσικοί για τη δυσκολία των σχολών τους).

Κουράγιο και μια σωστή οργάνωση θέλει και θα τα καταφέρεις. ;)

Yes it is!!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σκέψου σοβαρά:

 

- Πόσα χρωστάς?

-Υπάρχει περίπτωση να τα περάσεις αν ασχοληθείς σοβαρά (παρακολουθήσεις, διάβασμα, ίσως και λίγη βοήθεια)

- Και ανεξάρτητα απο τα 2 παραπάνω, αν αυρίο το πρωι με κάποιο τρόπο είχες το πτυχίο απο το Τ.Ε.Ι θα ένιωθες καλά?

 

 

 

Σε καμια σχολή δεν μάθαμε να κάνουμε μια συγκεκριμένη δουλεια. Μάθαμε αρχές και αποκτήσαμε ποιότητες και γνώσεις που μας βοήθησαν στο να κάνουμε σωστά την δουλειά μας αργότερα (την οποία μάθαμε στην πράξη δίπλα σε κάποιον άλλον). Και πολλές φορές η σχολή ήταν απαίσια ενώ η επαγγελματική εμπειρία φοβερή.

 

Προσωπικά θα σε συμβούλευα να τα παρατήσεις΄μόνο αν μου έλεγες με το χέρι στην καρδιά και χωρίς αμφιβολίες ότι δεν γουστάρεις ΚΑΘΟΛΟΥ αυτο που σπουδάζεις και σε κάνει δυστυχισμένο ,ή ότι έχεις σοβαρές δυσκολίες με τα μαθήματα και παρα τις όποιες προσπάθειες που είπα παραπάνω δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις. Αλλα απο τα γραφόμενά σου μάλλον μου φαίνεσαι απλά συγχυσμένος και αγχωμένος απο κάποιες δυσκολίες.

Beauty is in the ear of the beholder.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιστευω οτι εχω πεσει στο κακο τρυπακι που μπαινουν ολοι αυτοι που σπουδαζουν επαρχια.

Σε καποια φαση σε κουραζει πολυ η επαρχια γιατι μετα τον πρωτο χρονο δεν εχεις ΤΙΠΟΤΑ να κανεις και σου τα σκαει αναποδα στην ψυχολογια σου. Για αυτο το λογο πολλοι τα παρατανε. Το θεμα ειναι πως αν κανω κ εγω κατι τετοιο θα μου βγει σε καλο(υπαρχει μεγαλη ορεξη για το αντικειμενο που σε περιπτωση που παω σαε θα γινει πραξη λογο τον εργαστηριων ,των στουντιο και γενικα το οτι μπαινουν κατευθειαν στο ψαχνο.)Η θα ειναι μια λαθος επιλογη να παρατησεις ενα κρατικο πτυχιο με ενα αλλο σχετικα υποδεεστερο.

 

@shelter . Χρωσταω περιπου 25 μαθηματα .

        Δεν υπαρχει θεμα αν μου αρεσει το αντικειμενο την σχολης, αν την παρατησω θα παω σε ιδιωτικη με το ιδιο αντικειμενο .

Το θεμα ειναι οτι δεν ειμαι αρκετα ευχαριστιμενος με αυτα που μαθαινουμε εδω,

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χμ νομίζω πως είμαι ο ανθρωπός σου!Ήμουν στη κρήτη στο συγκεκριμένο ΤΕΙ από το 2003 ως το 2005 μέχρι που για τους ίδιους λόγους που βασανίζουν εσένα το παράτησα.Πήγα φαντάρος κλπ κ φετος γράφτηκα στη Σαε κ είμαι ηδη 5 μήνες εδω!είμαι πολύ ευχαριστημένος  και ειδικότερα με τις εγκαταστάσεις.Δεν κάνουμε μάθημα μαζί με το σχολείο που βρίσκεται κάτω απ'το ΤΕΙ και ούτε έχουμε καθηγητές τύπου Χουσίδη(καταλαβαίνεις τι εννοώ ;))'Οτι πληροφορία θες στείλε μου MAIL.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το οτι βαρέθηκες την επαρχία μπορεί να σου βγεί και σε καλό... Να χωθείς μέσα και να κοιτάξεις να τελειώνεις όσο γίνεται πιο νωρίς, με σκοπό να φυγεις απο εκεί. Τώρα για να μην στην "βαρέσει", υπάρχει περίπτωση να την πέσεις σε καναν καθηγητή σου να σε βάλει σε κανα στουντιο να βλέπεις και να ρωτάς? ή σε κανέναν ηχολήπτη εκει στην Κρήτη? Έτσι σιγά σιγά θα χωθείς και εσύ σε ένα στουντιο και θα έχεις αποκτήσει κάποιες γνώσεις. Απο εκεί και πέρα βλέπεις τι σου χρειάζεται και ενεργείς ανάλογα.

 

p.s Δεν ξέρω πως είναι εκει κάτω τα πράγματα. Απαντάω με βάση την πειρα πειρα μου απο άλλες σχολές.

Beauty is in the ear of the beholder.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Κάνε υπομονή, κατσε και διάβασε, πέρνα τα μαθήματα που χρωστάς, πάρε το πτυχίο και μετά θα είσαι σε πολύ καλύτερη θέση από τις εκατοντάδες παιδάκια που "παραμυθιάζονται" με το γνωστό όνειρο σε αρκετές από τις ιδιωτικές σχολές που δίνουν έμφαση στη βιτρίνα και όχι στο υπόβαθρο, στο γρήγορο εντυπωσιασμό και όχι στο "υπομονετικό χτίσιμο" κλπ. κλπ.

Οι γενικότερες γνώσεις φυσικής/μαθηματικών/κλπ. δεν είναι άχρηστες, έχουν αξία και θα σου δώσουν το συγκριτικό προβάδισμα σε μια δύσκολη στιγμή που εσύ θα μπορέσεις να σκεφτείς τη λύση και οι άλλοι θα "πατάνε κουμπάκια απελπισμένα".

Και για να μην παρεξηγηθούν κάποιοι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί στις εν λόγω σχολές, να ξεκαθαρίσω ότι υπάρχουν παντού αξιόλογοι άνθρωποι με σοβαρό υπόβαθρο και διάθεση για σοβαρή δουλειά, αλλά το "σαράκι" που θα τρώει για πάντα τις ιδιωτικές σχολές είναι η εξάρτηση. Πως να "κακοκαρδίσεις" το μαθητή που σε πληρώνει; Και ο μαθητής, γνωρίζοντας ότι πληρώνει, γιατί να κάτσει να ζοριστεί;

Χωρίς "ζόρι" όμως δεν μαθαίνεις.

(Λυπάμαι, αλλά μιλάω εκ πείρας. Δεκαετιών. Δυστυχώς.)

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με όλο το σεβασμό προς την πείρα σου!Κατ'αρχήν έχεις δίκιο σε μερικά πράγματα κ ειδικά σε αυτό που λές για το υπόβαθρο.Αλλα θα διαφωνήσω κάθετα σε αυτό για το σαράκι των καθηγητών στον ιδιωτικο τομέα.Επειδή δυστυχώς τα έχω ζήσει και τα 2 μπορώ να πω ,πως το σαράκι του έλληνα δημόσιου υπαλλήλου που φυσικά κ είναι περασμένο και στο DNA των καθηγητών στα ΤΕΙ είναι ότι χειρότερο για να εκπαιδευτείς σωστά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Sotiri Καταλαβα απολυτα αυτα που γραφεις .

συμφωνα με αυτα που εχω καταλαβει μεχρι τωρα ειμαι στο εξης δηλημα

 

-παραμενω στο τει τελειωνω , εχω ενα θεωρητικο υποβαθρο αλλα οχι πρακτικα τις γνωσεις που θα μπορουσα να εχω απο την σαε. Εχω κρατικο χαρτι .

 

-παω σαε, αλλαζει η ψυχολογια , δουλευω στην σχολη πρακτικα με τα μηχανηματα κτλ, ασχολουμε σπιτι μονος μου για παραπανω γνωση αν θελω στον θεωρητικο τομεα.

Σε 21 μηνες θα εχω αρκετα καλες γνωσεις  πανω στο αντικειμενο πραγμα που δεν θα εχω στο τει που ειμαι . Εχω ενα χαρτι 3ης κατηγοριας (με barchelor στην ελλαδα που δεν ξερω ποσο καιρο σου περνει , πας 2ης κατηγοριας .

 

Δεν ξερω τι αξιζει περισσοτερο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου